Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byćmoże mama blizniaków

kiedy lekarz moze zobaczyc na usg, że ciąża jest blizniacza?

Polecane posty

Pytanie do mam blizniaków: kiedy dowiedziałyście się, że spodziewacie się blizniąt? Czy były one dwujajowowe czy jednojajowe? Jak szybko widać to na usg? Jestem w 6 tyg, kilka dni temu było widać tylko pęcherzyk. Babcia od strony mamy urodziła 2 pary blizniaków, a mnie już uwierają jeansy w których do tej pory chodziłam, mimo że jem chyba nawet mniej niż przed ciążą przez nudności.

Gość w 7 tc może widzieć
dwa bijące serca natomiast w 13 tc juz na 100%

Gość Izabelka......... ...
to, że brzuch ci tak odstaje to nic nie znaczy. Mi odstawał bardziej w 7 tyg. niz teraz - a jestem w 15.t.c. Wtedy ciągle byłam wzdeta, mało gazów wydalałam i też się w spodnie nie mieściłam. Teraz gazy wychodza, normalnie sie załatwiam i mimo że brzuch odstaje to spodnie jakoś lepiej leżą

Gość listopadowa mama K.
:D to mi humor poprawiłaś :D hahaha Tak brzuch już Ci się powiększył, bo masz bliźnięta :D hahaha dla Twojej wiadomości przyszła mamo bliźniąt- zarodek jest teraz bardzo, bardzo malutki i nawet jakbyś miała ich w sobie z 5 to po brzuszku tego nie widać :D To są wzdęcia, poza tym zaczyna powiększać się nieznacznie macica, co ma wpływ na wygląd brzucha.

listopadowa mamo czytaj ze zrozumieniem... Ja nie mówię, że podejrzewam ciążę blizniaczą, bo cisną mnie spodnie sprzed ciąży tylko głównie zdolność dziedziczenia do podwójnej owulacji, chciałam wiedzieć kiedy mamy dowiedziały się o ciąży bliźniaczej. Główne pytanie jest zawarte w tytule tematu. A jest też wiele opinii, że w ciąży bliźniaczej macica jeszcze bardziej puchnie i szybciej widać brzuch. Pytam, więc po raz kolejny kiedy ewentualna ciąża blizniacza będzie widoczna na usg i czy któraś z mam blizniaków miała je też w najbliższej rodzinie?

Gość już ci odpisałam - nie umiesz
czytać chyba :o