Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama10m-cy

upadki 10m-cznego niemowlaka

Polecane posty

Gość mama10m-cy

Czy wasze maluszki jak zaczynały wstawać lub klęczeć na kolankach to często upadały i uderzały główką o podłogę?

Gość Izabelka......... ...:)
główką?

Gość ankaaaa28
Glowka?....Glowka to uderzyla mala Madzia i wiadomo jak skonczyla...Moja dzieci jak zaczynaly chodzic to na tylek klapaly.Pilnuj dziecka bo to sie moze zle skonczyc.

Gość aha123456
oj oczywiscie ze moze udezryc głowką, u nas raz spadla na glowke na szczescie na dywan, bylismy w szpitalu, wszystko ok

jak stawały to nie, ale jak zaczynały chodzić to tak, syn mniej, córka codziennie po parę razy

Gość mama10m-cy
naprawdę wasze dzieci się nie przewracają? Moj klęczy bawi się czymś nagle traci równowagę i bach i najczęściej głową o podłogę... właśnie się martwię że to tak wygląda i byłam ciekawa jak to jest u innych.. na to wychodzi że mój to jakaś sierotka jest :(

Gość mama10m-cy
anka28 a co ty z tą madzią? Nie porównuj "prawdopodobnego upadku" z wysokości rąk "mamy" a upadku z wysokości 40 cm

Moja córa była bardziej wypadkowa niż syn. Ale nie upadała jak uczyła się raczkować, wstawać czy chodzić tylko podczas nauki siadania. Trzymała się jeszcze mało stabilnie i często przeciążało ją do tyłu :)

to dość dziwne jednak, że z klęczenia dziecko w tym wieku traci nagle równowagę...

Gość mama10m-cy
podnoszę może jakieś inne mamy się wypowiedzą ;)

Gość underemp
Moje dziecko ani razu nie upadło na pupę, właśnie za każdym razem leciała do tyłu sztywna jak kłoda, siłą rzeczy głową też uderzała. I zaraz mnie tu nazwą wyrodną matką ale nawet raz nie biegliśmy na pogotowie z paniką w oczach. Trzeba obserwować sygnały, jeśli przestaje płakać po 30 sekundach i zachowuje się najnormalniej w świecie to po jaką cholerę dzieciaka na pogotowie ciągnąć? W naszym przypadku byłaby to pewnie wycieczka do Warszawy bo szpital w naszej mieścinie to totalna katastrofa, tu nawet człowiekowi z zawałem powiedzą że przesadza.

Gość mama10m-cy
uderemp - dzięki za odpowiedź.. a możesz jeszcze napisać ile teraz ma twój maluszek i czy wszystko ok? Boję się trochę, że takie upadki mogą synkowi zaszkodzić.. też z małym nie jeżdzę na pogotowie musiałabym tam być pewnie co drugi dzień jak nie codziennie... chociaż ostatnio mniej się przewraca :)

Gość underemp
Teraz ma 3 lata i nadal jest wiecznie podrapana, posiniaczona i poobijana, takie małe tornado mi się trafiło, nie chodzi tylko biega i skacze.

Gość moja cora tez
Kurcze, u mnie podobnie do teraz. Żywe srebro, biega po kanapie, włazi nogami na leżaczek, wszędzie jej pełno. I kilka razy porządnie uderzyła się główką. Nie jechałam na pogotowie, ale obczytałam cały internet co robić i na jakie objawy zwrócic uwagę. Ale czasami się martwię, czy to nie miało złego wpływu na jej zdrowie :(

autorko to normalne że dziecko sie przewraca przecież nie uchronimy go od upadku bo nie piegamy wkoło za nim, mój synek średnio raz dziennie przewraca sie miedzy innymi na główkę też i nic mu nie jest