Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobieta, żadnej pracy się nie

Remont mieszkania 66 m kw

Polecane posty

Chodzi o remont mieszkania 3 pokojowego w kamienicy. Mam zamiar: 1) wymienić całą podłogę w 3 pokojach na panele, 2) kupić piec dwufunkcyjny (gazowy), 3) zamontować nowe grzejniki, 4) położyć nowe kafle podłogowe w łazience i kuchni, 5) w pokojach gładź + biała farba, 6) do łazienki kupić wannę, umywalkę, kibelek, 7) meble do łazienki i do kuchni, 8) AGD do kuchni, 9) flizy do łazienki i trochę do kuchni, 10) meble do pokojów Jak myślicie? Jaki to koszt?

Hej, hej może ktoś remontował swoje mieszkanie od podstaw?

może ktoś pomoże?

Gość pomysłowa Gośka
wejdź se na liroja i sprawdź:D

Liczyłam i wyszło mi w najtańszej wersji 70 tys. co mnie przeraża. Najgorsza sprawa jest z meblami kuchennymi na wymiar oraz ze sprzętem do zabudowy. Szukam raz kogoś, kto taki remont ostatnio robił...

Może jakieś praktyczne porady, wskazówki, tanie sklepy. Mieszkam w województwie dolnośląskim.

Halo halo, remontujący naszego kraju, łączmy się! Może ktoś chciałby się podzielić swoimi przemyśleniami? Oszacować co nieco :D

Gość eriiikkkk
ja robilem taki remont tylko że bez pieca i bez mebli do pokojów ale faktycznie wszystko jest takie drogie że wizja 70 tys jest realna

Gość adibi
remont generalny mieszkania 60m z podlogami, inst. elektryczna, lazienka, drzwiami, scianami, plus czesciowo meble i agd/rtv u mnie wyszlo 90tys

Gość eriiikkkk
dokładnie, dlatego śmiac mi sie chce jak niektórzy kłamią w internecie że za 100-150 tys wybudowali dom pod klucz, chyba ze jakąś lepianke z gliny pokrytą folią

Gość adibi
no, dokladnie. a nie byly to ani materialy ani meble itp za najwyzszej polki. tylko lodowka duza i wypasiona...koszty sa masakra. a jeszcze robili nam znajomi, wiec robocizna taniej...

Elektrykę zrobi mój tata, dlatego nie wymieniam jej i nie liczę (oczywiście oprócz materiałów). Meble do pokojów kupimy oczywiście jakieś nie z najwyższej półki. Najbardziej przerażająca jest wizja mebli w kuchni i jej wyposażenia. Taki remont to jednak kupa kasy... a gdzie zaopatrywaliście się w materiały?

jestem w trakcie generalki- mieszkanie deweloperskie 75m2. Póki co poszło 50 tysi (elektryka, burzenie + budowa ścianek, hydraulika, sufity, malowanie, podłoga, łazienka). Masakra, już wiem że pęknie 75 tys, a tak nie chciałam przekraczać 1000 za m2 przy remoncie ehh.

100 tys. nie wchodzi nawet w grę. Nie spodziewałam się, że to aż tak dużo.

Gość kobita co kazdej pracy sie boi
to ja gratuluję ci, ja ostatnio czego sie nie chwycę to nie wychodzi. porazka. chcę ulozyc linoleum ale nei wiem czy dam radę

olewając podszywa ;) poprzedni post jest Twój? Masz 100m2? Kurcze szczerze Ci powiem, że przy generalce nie wiem co trzeba robić by nie płacić więcej niż 1000zł/m2... ale chętnie się dowiem, jeszcze sporo przede mną, a nuż komuś się udało :)

Po co Ci piec gazowy? Wiesz jakie to jest drogie? Za ogrzanie tak dużego mieszkania będziesz płaciła bardzo duże kwoty. Moja znajoma płaci za samo ogrzewanie mieszkania 45 m ponad 700-800 zł miesięcznie/....

Ano po to piec dwufunkcyjny gazowy, że to kamienic w centrum miasta i nie ma innej opcji ogrzania mieszkania. Wiem, że nie jest to najtańszy sposób ogrzania mieszkania, ale zależy też to od mieszkania. Najbardziej jestem zainteresowana tym, gdzie kupić kuchnię. Myślałam już nawet o Ikei, ale nie wiem, czy to dobry pomysł...

Black Red White jest niegłupie. Mam w obecnym mieszkaniu meble z BRW i jakościowo serio jestem zadowolona. Kuchnię też tam będę kupować najprawdopodobniej, bo jak usłyszałam ceny mebli kuchennych na zamówienie, to mnie z rajtek wyrwało ;)

Gość apartowa
Tak, zgadzam się meble kuchenne na wymiar, kosztują bardzo bardzo dużo. Jestem po remoncie generalnym kuchni tj. podłogi, ściany, gaz w innym miejscu, elektryka, woda + nowy całe AGD (pralka, kuchnia, okap, lodówka, mikrofala, kawiarka) - za wszystko z meblami + robocizna + AGD zapłaciłam 20.000 zł. Może to i dużo, ale meble są fajne i dopasowane, chociaż nie z tej najwyższej półki - kupowałam w Mebloduecie ul. Poniatowskiego Wrocław. Polecam fachowo i szybko, bez żadnych problemów

Gość fkloerre
robię remont 3 pokoje 58 m2 generalny , były skute ściany do betonu koszt z meblami, wyposażeniem, zabudowy chciałabym zmiescic się w 50 tys i tak jest wszystko skromnie bez bajerów

fkloerre ja też chciałabym zamknąć się w 50 tys., ale to chyba nie jest możliwe. O brw słyszałam niepochlebne opinie, ale w takim razie sprawdzę sama., co tam fajnego mają.

Szukasz ciekawej biżuterii i ozdób do włosów? Skopiuj link poniżej! Serdecznie zapraszam~!

Gość ssubasa
60 tysięcy powinno wystarczyć jeśli nie chcesz wszystkiego z najwyższej półki. Zmieścisz się w tej kwocie jeszcze Ci na wykończenia wystarczy, takie jak gniazdka itp. Sprawdź sobie http://www.pstryczki.com.pl/ mają dobre ceny tak apropo.

Gość gość
przede mną podobny remont; mieszkanie ma 62 m2, Piec mi odpada i instalacja co, bo kamienica jest podłączona do sieci miejskiej. No, ale zamierzam przenieść jeden grzejnik, oraz pochować rury w ścianach, a to też jest jakiś koszt. Ja mam na wszystko 40k i niestety nie będę miał ani grosza więcej. Ciekawe co mi się uda za to zrobić, bo obawiam się, że wystarczy na kuchnię i łazienkę, a o ścianach mogę zapomnieć :( Niestety lub stety mieszkanie jest w Warszawie i pewnie mnie na robociźnie majątek wyniesie :o