Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tosiapytosia....

Rozwarcie na 1 cm 30 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość tosiapytosia....

Mam mega panike termin mam ma 8 maja mam isc do szpitala na sterydy na szybszy rozwoj płuc strasznie się boję i zastanawiam czy aby zgodzić się na te zastrzyki naprawde mogę już urodzić przecież to jeszcze 2 miesiące

Gość tosiapytosia....
zdecydowac sie na te sterydy prosze podpowiedzcie

Gość mmama s sjjh
Jeżeli tak zalecił ci lekarz to chyba nie ma innego wyjścia, poród może być przedwczesny bo masz już rozwarcie na tym etapie, na tym etapie dziecko jest już wykształcone tylko właśnie czesto jeszcze uk ład oddechowy jest zbyt słabo rozwinięty, jeżeli w ten sposób możesz pomóc swojemu dziecku to jasne żę się zdecyduj, wiele blizniąt rodzi się na tym etapie, ja urodziłam syna w 35 tygodniu i nie było wcześniej żadnej stymulacji sterydami bo poród był niespodziewany, i też w pierwszej fazie po urodzeniu leżałw inkubatorze bo był problem z oddechem, więc jeżeli tak zaleca lekarz to chyba nie ma na co czekać

ja miałam w 30tyg rozwarcie na jeden palec i krótką szyjkę. Założono mi pessar,leki i do końca leżałam. Urodziłam w 38 tyg

Gość mama-rozterka
ja też mam rozwarcie na 1 cm od 29 tygodnia. Szyjka 1,5 cm. Mam pessar i właśnie zaczynam 37 tydzień. Zapytaj lekarza o takie rozwiązanie.