Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy oglądałyście

Oglądałyście DDtvN? Lekarz mówił, że 18 STOPNI w NOCY, to LODÓWKA

Polecane posty

Gość mamy oglądałyście

a Wy tak wychwalacie się, że taką temperaturę macie nocą w domach.

Gość jjjjjjjkkkk
a ty tak wierzysz w to co mowi jakis lekarz w tv??? nastepna idiotka dla ktorej tv to BOG!:D Pan w telewizji powiedzial,ze to i tamto to tak musi byc buhaha

Gość mamy oglądałyście
Nie PAN, tylko LEKARZ poza tym dla mnie 18 stopni to faktycznie zimnica i nastawiam na 19,5 stopnia w nocy, a i tak śpię w polarowej piżamie

Nie, nie oglądam telewizji śniadaniowej i przy temp. 18,5 st śpię w podkoszulku i pod kocem i wcale mi zimno nie jest. Mąż tak samo, więc lodówka może i tak ale zależy dla kogo.

ten lekarz to chyba w życiu lodówki nie otworzył;) w tym roku przy 16 było spoko, jak nie wiało;)

nie oglądałam, ale jak komuś pasuje to lekarz chyba nie jest wyrocznią. Ja mam wyższą temperaturę na pewno, nie lubię zimna..

Gość asgkkagx
U nas nigdy wyższej temperatury nie ma w zimie. Chyba, ze ktoś ma gorączkę i mu cholernie zimno to wiadomo, ze mocniej się nagrzeje, ale normalnie śpimy w takiej temperaturze.

Gość Arszenika i D.Bill
jesteście szczupłe czy raczej tęższe?

Gość żę tak powiem
przecież od dawna wiadomo że lepiej i zdrowiej się śpi jak temp w pokoju jest do 20 stopni

Gość hugooo
wiadomo ze grubasom jest cieplo przy 18 stopniach ;)

Ale myślę, że nie ma to znaczenia czy jest się szczupłym czy tęższym, bo moja teściowa to tęga baba a przyszła bratowa chodzaca anoreksja i im wiecznie jest gorąco.

Gość dobrze mówił.............. ..
w dzien mam w domu 21-22 stopnie, ale w nocy max 19 bo inaczej źle mi się śpi. Zreszta większość lekarzy powie wam to samo co ten lekarz w ddtvn. Na pediatrii lekarz dosyć ostro potraktował mame, która mimo próśb lekarzy przegrzewała swoje dziecko ( bo ona wiedziałą lepiej ) tzn oprócz body i rajstop zakladąła mu jeszcze spodnie i bluze ( dziecko miało zapalenie oskrzeli ) i mówił, że body i rajstopy wystarcza jeżeli dziekco jest w domu lub szpitalu i ,że w nocy do spania temp nie powinna być wyższa niz 18 st a gdy dziecko jest chore własnie na np. zapalenie oskrzeli to temp do spania powinna wynosić 16 st.

niekoniecznie "grubasom". Ja jestem osobą zimnolubną i nie ma znaczenia ile ważę :P Nawet jak ważyłam 48kg to zawsze było mi ciepło :) Mój syn jest taki sam- należy do typowych chudzielców i zawsze rozbiera się do tego stopnia, że inni ludzie na sam jego widok dostają gęsiej skóry ;) Miałam jednak taki okres w swoim życiu, kiedy przytyłam sporo i wtedy nieustannie było mi zimno- ale to była kwestia hormonów chyba. Waga więc tu nie ma nic do rzeczy. Ludzie mają różne preferencje po prostu.

Gość kjmnn
ja mam w nocy w sypialni ok 18st a u dzieci ok 19 i jest ok

Gość u mnie w dzień i w nocy jest
25 a i tak śpię w ciepłej piżamie a w dzień łażę w swetrze bo mi zimno :) Myślę że tu nie tusza ma znaczenie tylko ciśnienie. Ja mam bardzo niskie ciśnienie 90/50 i stąd wciąż mi zimno

Gość DO dobrze mówił........
potrafisz czytać ze zrozumieniem?:O ten lekarz powiedział, że 18 stopni, to lodówka...

Gość DO dobrze mówił........
16 stopni? chyba ocipiałaś:O

Gość też mam niskie ciśnienie
i chuda jestem i mi zimno przy 18 stopniach

Gość Izabelka......... ...:)
u mnie w dzień i w nocy jest - masz racje niskociśnieniowcom jest zazwyczaj zimno, a osobom z nadcisnieniem gorąco i się ciągle pocą.

JA mam też niskie i mi ciepło :) Ale współczuję tego ciągłego uczucia zimna. Ja swego czasy- właśnie jak przytyłam- spałam w ciepłej piżamie, pod kołdrą, pod kocem i jeszcze w środku nocy zdarzało mi się szukać czegoś dodatkowego do ubrania bo trzęsło mnie z zimna. No i wtedy był wyjątkowy okres, kiedy w nocy panowała u nas wyższa temperatura- bo nie dawałam rady i spać nie mogłam- tak mi zimno było :) Teraz mamy tak średnio 19 stopni, śpię w koszulce tylko, przykrywam się kocem a i tak często się trochę odkrywam. Nie wiem od czego to zależy- pewnie od mnóstwa czynników jak wrodzone preferencje, problemy zdrowotne czy choćby zwykłe przyzwyczajenie

Gość mazska
u mnie w domu 22-23 st. Mąż jest ciepłolubny a ja się przyzwyczaiłam. Chodzę po domu w krótkich spodenkach lub legginsach i koszulce, śpię w samych majtkach i staniku oczywiście poodkrywana:D. Jak zabieram się za sprzątanie np to otwieram okno bo wtedy mi za gorąco. Moje dzieci 12i 11 lat nie chorują, dziennie chodzą do szkoły i z powrotem piechotą, nawet jak mróz, poza tym wychodzą na podwórko i nieraz wracają takie przemarznięte, że nie potrafią się same rozebrać:D. I żadnymi witaminami dodatkowo nie faszeruję:)

Gość w takim razie u mnie
musi być zamrażalnik bo mamy grubo poniżej 18 st w nocy a w dzień coś koło tego, haha a ten lekarz to z choinki się urwał

Gość jullliaaaannnnnaaa
ja mam 23-24 st, przy 19-20 bym zamarzła :) dzieci w nocy się odkrywają więc nie wyobrażam sobie zmniejszać temp na noc.

to zalezy do czego kto jest przyzwyczajony. jak bylam mala to zawsze mielismy cieplo w domu i teraz tez lubie cieplo. jak sie ruszam cos robie to jest ok, ale jak dluzej posiedze lub sie poloze to mi zimno wiec mam w ciagu dnia 21 stopni w zimie. malemu nastawialam 19-20 i jak sie budzil to mial chlodny kark i nie byl taki cieplutki jak ze spania wiec tez ma 21 stopni. spi w pajacu i cienkim spiworku. moj maz od mala przyzwyczajony do zmina - ok 18stopni i jemu zawsze goraco. ja siedze w swetrze a on w koszulce.

Gość pihjv,h.
my mamy rano 21 st i jest mi zimno, a w nocy śpie w piżamie z długim rękawem i pod kołdrą; nie wiem jak można mieć w domu 19stopni

Gość nie wiem czy to kwestia
przyzwyczajenia, bo ja w domu rodzinnym miałam taką wypizdkę, że szok:O na pewno nie więcej jak 17 stopni:O przez całe 30 lat i gdy wyprowadziłam się do swojego mieszkania, to jednak wolę wyższą temperaturę natomiast nie toleruję suchego powietrza z kaloryferów, bo tego jestem nauczona od dziecka i wolę się ubrać cieplej niż mieć suche powietrze, bo przez to zwyczajnie spać nie mogę