Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę pomozcie!! bardzo wazne

pomozcie proszę!! szybko! mam 30 minut...

Polecane posty

mąż zadzwonił,ze na obiad wpadna dziś 2 jego koledzy z pracy ;/ przyjada za ok 30 minut. problem w tym,ze ja przyotowałam obiad tylko dla mnie i męża bo nikt nie mowił,ze wpadnie. Zrobilam kluski sląskie z miesem, sosem i surówka. miesa i surówki mam na szczęście duzo, gorzej z kluskami ;/ napewno nie wystarczy dla 4 osob.Tak sobie myślę czy by nie ugotować na szybko ryżu i zrobic niby "klusek" z ryzu . byłaby to wtedy taka mieszanka, kluski slaskie, kluski z ryzu, mieso, sos i surówka. bedzie to pasowało do siebie i w miarę smakowało?? męza chyba uduszę za takie "niespodzianki"....

Gość powiedzcie mi prosze was...
ja tez bym męza udusiła. Ewentualnie zadzwoń gdzies do jakiejś knajpki i cos zamów albo biegnij do sklepu, kup gotowa surówke i jakies kluski ziemniaczane albo po prostu ziemniaki ugotuj

Gość ja bym im nie robila
obiadu :D powiedzialabym,ze trzeba bylo sie zapowiedzieć... cd pomysłu to nie wiem.. troche duzy mix.

Gość lojalna jola***
może kup kopytka takie gotowe

nie dam rady wyjśc z domu bo a) mam 3 miesięczne dziecko i nei zostawie go samego a do takiego normalnego sklepu mam 15 minut jazdy samochodem...;/ ziemniaków juz tez nie mam ;/ normalnie sodoma i gomora... co myslicie o tych kluskach i ryżu? bardzo zle to bedzie smakowało?

Gość cradlee
nie masz wiecej ziemniakow na kluski slaskie? to sie w miare szybko robi, sama wiesz :)

Gość herbatawkubku
kasze szybko ugotuj

Gość cradlee
to olej kluski i ugotuj ryzu dla 4 osob, kluski pokrojone w plasterki mozesz potem odsmazyc na kolacje

mam ochote zadzwonic do niego zeby sobie zjedli na mieście ;/ ale mu zrobie wojnę.... nienawidze takich niespodzianek. w lodówce pustki, ja sie staram dobry obiad zrobic a ten mi tu wujezdza,ze koledzy wpadna. grrr

a może masz kasze? kluseczki ryzowe mozesz zrobic. Maż brzydko postąpił.

Ugotuj ryż albo kaszę i te kluski:) Zapytasz co wolą i podaj z sosem i surówką...ja bym razem ryżu i klusek nie podała:)

Gość idź kup kluski
sklepowe, jak masz ziemniaki to im ugotuj ziemniaki, albo zamów dla nich pizze jak masz kasę

Gość Matatka Chrzestna
mąż chyba sobie żartuje, sciaga kolegów do domu w porze obiadu:O ja bym się nie trudziła tylko niech on cos wymysli i taki mądry albo odda kolegom swoją porcje

Gość Lena204
to moze zamiast klusek ugotuj ryz albo ziemniaki + to mięsko z sosem i surówka i powiedz mezowi niech cie wczesniej uprzedza o gosciach na obiedzie bo nastepnym razem sam im bedzie musial ugotować

ugotuje kasze bo znalazłam ostatnie pudełko;) beda mieli do wyboru kasze albo kluski slaskie. wczoraj sie pokłocilismy wiec chyba w ten sposob chciał sie "odgryść"...marny sposob... ja mu pokarze dopiero na co mnie stac. Dziekuję wam za odpowiedzi ;)

Gość cycyrydza
ugotuj makaron do sosu

zadzwon do męża ze jak beda wracali do domu żeby kupili kluski ślaskie. wrzucisz na wode i gotowe.

Gość to ma byc zemsta???
to ja bym jemu żryć nie dała, a kolegom podzieliła to co mam na nas dwoje, jak tak robi, to niech przewidzi konsekwencje. Za takie coś awantura gotowa. Ja bym powiedziała, sorry - nie mam więcej, bo nie było mowy o gościach na obiedzie z odpowiednim wyprzedzeniem.

Gość adelajda..ada
ja bym na szybko cos zamowila, bo nie lubie czestowac gosci byle czym, znajomy ma restaurację i jak mam pilna potrzebe to mi zawsze przywozi

Gość mmmmmmmmmmmmmm1
a ja bym pojechała z dzieckiem gdzieś , gdziekolwiek a męża jak taki mądry i bez porozumienia ze mną zaprasza gości zostawiałabym samego razem ze swoimi kolegami. Bez żadnego obiadu.

Gość gtg
h

Gość dtfvygbigub
zrob sam ryz a makaron odstaw

Gość mezowi powiedz niech po
drodze kupi mrozone kluski i po problemie

eeeee czy wy aby nie przesadzacie/ no afera straszna sie stala, ze maz kolegow zaprosil. Jakby to twoje kolezanki wpadly niezapowiedziane to byloby ok? trzeba bylo mezowi powiedziec przez telefon, ze ci to nie odpowiada, zreszta ja nie widze problemu, znajomi meza wiec jak cos to on powinien sie nimi zajac. Ewentualnie jak juz tak ci z tym zle a nie masz im co dac to powiedz wprost; sorry chlopaki, nie spodziwalam sie was wiec obiad dostaniecie symboliczny, i podziel te kluchy miedzy nich, daj herbaty/kawy i juz. cieszyc sie ze ludzie do Was chca przychodzic

kasza 23 - ale powiedziałaś....

Gość to ma byc zemsta???
no tak, ale nie stawia się nikogo pod ścianą pół godziny przed faktem. Ma prawo nie być przygotowana i zła w związku z tym. Ja bym była, bo też nie lubię półśrodków. Lubię gości, ale lubię też porządnie ich podjąć, a nie na chybcika, tym co mam akurat dostępnego ... szczególnie, że to chłopy.

Gość oalalallalala
niech sobie zamowia pizze jeszcze co haha dla cudzych facetow obiadki gotowac paranoja jak dla mnie, maz zaprasza niech sie maz martwi , ja bym wogole wyszla sobie z domu