Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blackbird358

studia podyplomowe czy magisterskie - zarządzanie

Polecane posty

Gość blackbird358

Witam wszystkich forumowiczów! Mam dylemat związany z dalszą edukacją i chciałabym zasięgnąć opinii innych, może wtedy łatwiej mi będzie się na coś konkretnego zdecydować. Mianowicie myślę o podjęciu studiów magisterskich na kierunku zarządzanie w trybie zaocznym, ale waham się bo mam 28 lat a poza tym nie wiem czy będę w stanie opłacić studia, gdyż aktualnie poszukuję pracy i dlatego też myślałam o podjęciu nauki na studiach podyplomowych z zarządzania, ale wcześniej studiowałam zupełnie inny kierunek (humanistyczny, po którym ciężko o pracę) i nie wiem po czym miałabym większe szanse na rynku pracy? Będę wdzięczna za wszelkie porady i opinie. Pozdrawiam

Gość gość
Ja robiłem studia podyplomowe z zarządzania w http://www.gwsh.gda.pl/ - mają fajną ofertę – można sobie wybrać to, co interesuje najbardziej. Mi to pomogło ugruntować wiedzę, a potem zmienić pracę na lepszą. Tak więc się opłaca, jeśli ktoś się przykłada.

Gość gość
hm, a może jakieś techniczne? po tym łatwiej o prace

Powiem szczerze, że jeśli miałabym taki dylemat to musiałabym się dobrze zastanowić co wybrać. U mnie to wszystko było dużo prostsze, bo najpierw skończyłam magisterkę (to już 4 lata, szybko minęło :P), a dopiero w tym roku podjęłam decyzję o pójściu na podyplomówkę. Kończąc studia magisterskie w życiu nie pomyślałabym, że jeszcze wrócę na studia podyplomowe, a jednak :) Teraz studiuje na specjalności Zarządzanie BHP na UTH w Warszawie. Moim zdaniem każda próba podnoszenia swoich kwalifikacji zawsze jest dobrze odbierana przez pracodawcę, także warto stale się rozwijać, bo na pewno zaowocuje to w przyszłości ;)