Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afsdv

Jestem w ciąży z totalnym oszustem!

Polecane posty

Gość afsdv

Spotykałam się od 7 miesięcy z mężczyzną. Powiedział mi, że ma 30 lat, wszystko było dobrze do czasu gdy zaszłam w nieplanowaną ciążę. Wyszło na jaw, że ten facet tak naprawdę nie ma 30 lat, a 40! Pewnie spytacie jak to możliwe ale naprawdę wygląda na młodszego. Jak by tego było mało facet ma żonę i dwie córki niewiele młodsze ode mnie! Fakt, że jest z żoną w separacji ale jednak. Nie rozumiem dlaczego mnie tak perfidnie okłamał! Po pierwsze 30 lat, a 40 to ważna kwestia ponieważ o ile 10 lat starszy facet tak nie razi, za to 20 już tak! Po za tym jak mam ufać komuś kto nakłamał w tak podstawowych sprawach o ile w czymś jeszcze mnie nie oszukał. On sobie tłumaczy to tak, że mnie oszukał bo się we mnie zakochał i nie chciał żeby ta prawda mnie od niego oddaliła. No oczywiście, że bym się nie angażowała w związek wiedząc ile lat ma naprawdę oraz że bądź co bądź żonę i córki. On niby się cieszy, że zaszłam w ciążę i chce tego dziecka ale ciekawe jak długo, a do porodu bardzo dużo czasu. W każdym razie nie chcę z nim być. Szkoda mi dziecka bo chciałam żeby miało kompletną rodzinę. :(

Gość Mój przyjaciel Piti
jakby cię nie okłamał, to by cię nie poruchał. Jego kłamstwo jest w pełni uzasadnione.

Gość latający potwórr spaghetti
no i co? po co to tu piszesz? nie chcesz z nim być to nie bądź i tyle

Gość afsdv
To było chamskie!

Sama sobie zgotowałaś ten los. Niestety - los każe naiwnych dotkliwie.

Gość friends:)
ciężko zaufać komuś kto okłamał, możesz nie być pewna też jego intencji.. jak się dowiedziałaś o tych "kłamstwach"?

Gość afsdv
Przyznał mi się gdy powiedziałam mu o ciąży i zebrało się na poważną rozmowę o planach na przyszłość.. :o

w którym tygodniu jesteś? chce z tobą je wychowywać? co po tej "rozmowie"? rozumiem że możesz nie chcieć go widzieć i z nim być. tym samym chcąc pełnej rodziny dla dziecka.. zapewne masz biedna mętlik w głowie..

Gość afsdv
Jestem w 7 tygodniu ciąży. Tak chce je wychowywać i być ze mną. W ogóle ucieszył się bardzo gdy mu powiedziałam o ciąży. Jak ja mam mu teraz ufać> Może za chwilę się dowiem, że nie nazywa się tak jak mi się przedstawił lub z czymś innym mnie okłamie. Chociaż zapewniał mnie, że wiem już wszystko. :/ Załamałam się i nieźle ugotowałam.

ciężko mi Ci doradzić coś konkretnego.. jak się zachować i w co wierzyć.. .. znam temat ponieważ koleżanka zaszła w ciąże w "podobnej sytuacji". jej facet okazał się być starszym i miał rodzinę. zaszła w ciąże i popadła w depresję. na jej szczęście faktycznie odszedł od żony i chciał z nią wychowywać dziecko tak też się stało. nie chcesz z nim być tylko przez kłamstwa czy tez przez to że wstydzisz się jego wieku?

No i zostałaś z bachorem na własne życzenie nie żal mi ciebie.

Gość afsdv
Przede wszystkim chodzi mi o to, że mnie oszukał. Po drugie tak jak wspomniałam o ile 10 lat różnicy wieku to nie tak strasznie dużo to 20 już tak no i trochę wstyd mi tym bardziej, że on ma żonę i dwie prawie dorosłe córki. Jedna z nich ma 19 lat, a druga 17.

Aborcja jest legalna m.in w Holandii, Szwecji, Szwajcarii jedziesz i po problemie.

jakie rozwiązania bierzesz pod uwagę?

Katjaa -- > tak mówisz o aborcji jakby było to usunięcie zęba ! szkoda że twoja matka tak nie myślała !

Gość afsdv
No na pewno mam zamiar urodzić to dziecko!

Nie sluchaj tych bzdur o aborcji. jesli facet Cie oklamywal nie jest Ciebie wart. nie masz pewnosci, ze historia sie nie powtorzy i kiedys Ciebie tez moze spotkac to co jego zone

Odezwały się matki polki , a jak by was ktoś zgwałcił i wynikiem tego byłaby ciąża? To nie nie dokonałybyście aborcji?

facet facetem - ja jestem mama 10cio miesięcznej córki i to jest coś przewspaniałego i najpiękniejszego - ciąża i dziecko, owszem jest ciężko ale nie odczułam nic piękniejszego w życiu niż ona.. daj mu czas do namysłu i niech postawi na jedno - albo z tobą labo bez - bez ściem - bez ultimatum - bez wymigiwań.. uwierz w siebie dziecko tylko Cię wzmocni jestem z Tobą !

Katjaa --> odnośne gwałtu idzie się od razu to zgłosić nie potrzeb zbijania płodu ?!!! można wziąć tabletko 72h - które powodują jedynie wcześniejszy okres - przed powstaniem embrionu ! kiedy komórka nie została jeszcze zapłodniona kretynko !!! mam dziecko i wiem co znaczy ciąża i aborcja !

Oj ale się wzruszałam :D Dziecko radość ci przyniesie jak będzie 15 nastolatkiem i krzyknie od progu matka daj na fajki i piwo :D Albo zrobi sobie dzieciaka za młodu :D

to nie dawaj dupy wcześniej niż powinnaś to się wzruszać nie będziesz :)

Gość afsdv
Dziecko mam zamiar oczywiście urodzić i się nim zająć w końcu jest ono tutaj niczego winne. Nie widzę wspólnej przyszłości z tym facetem. Kłamstwa, różnica wieku, jego rodzina.. trochę za dużo tego. Jednak jeśli urodzę dziecko, a on będzie chciał uczestniczyć w życiu dziecka to się już od niego nie uwolnię. :o

afsdv -> cieszę się że podjęłaś taka decyzję.. tak teraz jest że Cię oszukują a Ty musisz dać sobie radę.. mam nadzieję ze ułoży Ci się w życiu, dziecko przecież to nie koniec świata, nawet jak nie wyjdzie z jego ojcem to poznasz kogoś z kim ułożycie sobie życie. głowa do góry :)

jak Ci pomóc?

Gość kpinaaa
Dziecku to i tak będzie bez różnicy czy ma ojca 30+ czy 40+ ważne żeby był dobry i kochający.

Gość afsdv
Sama byłam wychowywana tylko przez mamę. Mój ojciec był alkoholikiem i nas bił. Rodzice się rozwiedli, a z ojcem nie nam już kontaktu. Ja zawsze chciałam żeby moje dziecko miało pełną i kochającą się rodzinę. Jest mi trochę wstyd, że byłam taka głupia i naiwna, że niczego się nie domyśliłam, że zaszłam w ciążę z 40 latkiem. Głupio mi. :(

nie powinno. sama miała taką rodzinę, ojciec chlał i nas bił - mamę siostrę i mnie. nie jesteś głupia, on cię oszukał i teraz tylko zależy od Ciebie czy chcesz mu wybaczyć.

afsdv -> życzę Ci dobrej nocy i czystego umysłu. mam nadzieje że sytuacja się rozjaśni i będzie dobrze. trzymam kciuki. jakbyś miała ochotę porozmawiać na temat macierzyństwa albo innych kłopotów z chęcią Ci pomogę, możesz do mnie napisać - kissekk@wp.pl -. serdecznie pozdrawiam