Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka skakanka zorianka

Siostra mnie prześladuje! Co robić???? Jestem matką a ona wysyła na mnie donosy

Polecane posty

Otóż tak. Jestem najmłodsza z całego rodzeństwa Dostałam dom, kilka działek od rodziców Bracia, jeden brat ma wybudowany dom przez działki rodziców, drugi dostał ode mnie 70 tysięcy wzamian za to by się nie upominał o prawa do tego domu ode mnie. No i tutaj pojawia się problem. Siostra dostała 15 tysięcy na jedną działke(lata temu), dzięki czemu dostała od rodziców mieszkanie lokatorskie. Nie pracuje. Prosiła mnie bym załatwiła jej prace(mam takie możliwości) ale rodzice odradzają mi to. I co? siostra teraz ciągle pożycza od nas forse. Ja głupia mam problemy z mężem, rozwodzimy się. On chce z powodu alkoholizmu odebrać mi prawa rodzicielskie, poszedł na mnie do mopsu i poinformował ich o moich problemach. Gorzej jest teraz. Siostra teraz wykonała anonimowy telefon że u nas w domu jest alkohol, awantury i przemoc. Pracownik socjalny przyszedł w trakcie jak szarpałam się z matką oraz ojciec leżał pijany na korytarzu i wyzywał nas. W dodatku siostra zadzwoniła do ZUSU powiedziała że wziełam sobie lewe zwolnienie lekarskie żebym mogła brać 80% wypłaty. Co radzicie mi w takiej sytuacji? Mam dwójke dzieci i walke z mężem o rozwód i prawa rodzicielskie. Jeśli siostra zacznie mi zagrażać to mogą odebrać mi prawa rodzicielskie, wypłate z zusu i za co ja będę żyła. MOPS powiedział mi że mam obowiązek siostrze płacić alimenty. Co gorsze sugerowali bym dała jej te dwa lokale które wynajmuje i za które biore pieniądze.Co robić?

Gość i dobrze robi bo
Jestes patologiczna i twoi starzy tez. Szkoda dzieci.

Gość adgsgdadgs
współczuje ci. Może daj jej te lokale. Jej są bardziej potrzebne.

Problem jest bardzo poważny Siostra szantażuje mnie że zezna na korzyść męża jak jej jakoś nie pomogę, mopsowi na gadała na mnie. Moja matka wcześniej nasłała na nią mops. By sprawdzili czy ona wogóle chce pracować.

Gość brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr777
jak dziala mops? jak sasiedzi tluka syna to jak nasle w godzinach przemocy to cos ten mops zdziala ?

Gość czbczbc
Mops przyjdzie skontroluje dom, zrobi wywiad środowiskowy, itp.

Gość to PROWOkacja JAK NIC
nie czytajcie tych bzdur:D jednyne co tu prawdziwe to twoj alkoholizm, bo nikt na trzeźwo takich glupot by nie napisał:D