Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lotunia

Sprzatanie domu Śląsk jakie zarobi? proszę o pomoc.

Polecane posty

Witam serdecznie Bardzo prosze o Wasze opinie odnosnie cennika/zarobkow za sprzatanie domu. Bylam dzis na takiej rozmowie, w zakres obowiazkow wchodzi podstawowe sprzatnie domu, tzn starcie kurzy, odkurzanie, zmycie podlog lazienki, wc. Do tego prasownie i jak np sa jakie brudne naczynia w zlewie to ich zmycie i ............ i mycie okien (okolo 9 sztuk). I teraz tak zoferowano mi 7zl za godzine. Mysle ze to nie jest duzo (choc miejscowos malutka). Owszem 7zl jeszcze moze by przeszlo, ale mysle, ze bez mycia okien. Z tego co czytalam na necie, wszedzie za mycie okien licza sobie osobno. I nie wiem czy mam racje czy te 7zl na godzine za sprzatanie +prasowanie + naczynia czasem + mycie okien to jest wystarczajaco???? Wydaje mi sie, ze to zbyt malo. Czy mam racje ?

Ja pani do sprzątania płacę 10 zł za godzinę.(razem z prasowaniem i myciem okien). Mieszkam w średniej wielkości mieście.

No własnie 10zl/h ja tyle powiedzialam, ale Pan stwierdzil, ze to duzo i moze mi dac 7zl :/ jutro mam dac odp i ciagle sie zastanawiam.

7 zł to trochę mało ... szczególnie że praca nie należy do lekkich. A zatrudniasz się u kogoś prywatnie czy w firmie? Bo w firmach sprzątających raczej więcej CI nie zaproponują.

No wlasnie prywatnie znalazlam ogloszenie zadzwonilam i umowilam sie na spotkanie. Prywatnie nie przez firme. Dom nie jest maly. Ciagle sie wacham bo chcialabym isc i grosza dorobic ale tez nie chce zeby mnie ktos wykorzystal

Gość takajednaiuiw3u
Daj spokoj 7 zł za sprzatanie czyichs syfów? ja bym i za 10 zł nie poszła. przez godzine to im całą łazienke wysprzatasz, poodkurzasz i jeszcze pozmywasz. smiechu warte, niech sami swoj syf sprzataja za marne grosze

Gość Przmm
Za 7 zł niech cię w kant dupy pocałuje :O 15 zł/h to absolutne minimum!

Zależy w jakim mieście. W Warszawie za takie usługi płaci się więcej. Ale w małym mieście raczej rzadko kto zaproponuje więcej niż 10 zł...

Hmmm 15zl raczej nikt mi w mojej okolicy nie da :) Zaproponowalam 10z/h okazalo się ze za duzo :/ a gdyby bylo to myśle, ze i te okna bym przebolala choc wiem ze to ciezka praca. Ehhh ciezko :/

Gość takajednaiuiw3u
lepiej juz chyba rozdawac ulotki niz myc czyjes okna i prasowac. nie orientuje sie jaka jest stawka, ale nie zmeczysz sie tak jak przy sprzątaniu

Gość electromann
chyba cie pojebało idiotko 10 zl hahahha ja na budowie mam 8 zl, wypierdalaj idiotko do szkoly sie uczyc jak chcesz zarabiac odpowiednio do kwalifikacji a nie rzada tu pensji a gowno skonczyla szkole

Gość takajednaiuiw3u
electroman pajacu prymitywny: wlasnie trzeba bylo sie uczyc, ja mam za godzine udzielania korepetycji 40 zł na czysto :)

Gość dla chlopaczka Tomek, dziewczy
uwazam ze to za malo..

electromann jestem po studiach, pracy podjac nie moge bo mam male dziecko, jeden dzien w tyg moge isc gdzies dorobic. I zastanow się co piszesz, ja Cie nie obrazam i proszę Cie abys tez tego nie robil.

mam jeszcze takie pytanie, jesli jest mycie okien to czy w zakres tego wchodzi sciagniecie firan, zaslon i zalozenie nowych???? Czy tylko myjecie????

Gość uiyoi
WYZYSK 7 ZL? I TY SIE ZASTANAWIASZ CZY ISC? POWIEDZ MU NIECH SIE W CZUBEK CHUJA POCALUJE

Gość jak potrzebujesz pieniędzy
to idź i spróbuj--zobaczysz jak się wyrabiasz godzinowo i wogóle. Najwyżej drugi czy trzeci raz nie pójdziesz więcej. No te 7 zł to faktycznie nieduzo,ale jakbym bardzo potrzebowała pieniedzy to bym poszła.

Gość ula której ukradli nick
nawet nie komentuje błędów electromana bo napisał tak bez składnie że nie wiadomo czy chodzi mu o rząd czy też o żądanie. Autorko jak często masz sprzątać ten dom ? musisz dojechać? , myślisz że ile godzin zajmie ci jednorazowe sprzątanie ?

Gość roladinia
" z braku laku i kit dobry" ludzie marudzą ze nie ma gdzie zarobić a jak już coś znajdą to znowu marudzą że za mało ! dajcie spokój gwiazdy nie widzę problemu za sprzątanie 7 zł w ten sposób możesz po czasie mieć więcej chętnych i cenę też możesz podwyższyć , najlepsza reklama to gdy ktoś poleci Cię drugiemu !

Dom mam sprzatac raz w tyg w razie potrzeby dwa. Tak musze dojechac okolo 3-4 km.

Gość jak potrzebujesz pieniędzy
ja bym brała,zawsze ci wpadnie trochę pieniędzy. Spróbuj,a jk nie będzie ci dopowiadało to zrezygnujesz i już. Nic nie ryzykujesz idąc tam.

Gość annnnnnnnnna
ale co tydzień mycie okien???

Gość annnnnnnnnna
najlepiej umówić się na stałą kwotę, zamiast na godziny

No dokladnie dlatego chyba sie zdecyduje jednak. Nie nie mycie okien raz na jakis czas wiadomo co tydzien sie nie myje :) nie wiem no raz na 2-3 m-ce tak mysle Tylko wlasnie nie wiem czy np mam tez wymieniac firany itp czy tylko mycie. Wiadomo wielkie pieniadzie za ten zakres obowiazkow to nie sa :/ i tez no nie chce czuc sie wykorzystana az za bardzo. Wiadomo na ten zakres obowiazkow sie godze, ale nie jakies jeszcze dodatkowe rzeczy :/

Dzis mialam dac odpowiedz, zadzwonilam zgodzilam sie, na kolejnym spotkaniu zapytam o to mycie okien czy moge liczyc na jakas dodatkowa zaplate za okna. I mysle ze odrazu poinformuje, ze za ta kwote 7zl/h bedzie to podstawowe sprzatnie (scieranie kurzy odkurzanie, zmycie podlug, itp) ale nie robienie generalnych porzadkow takich jak np sprzatanie w szafkach czy trzepanie dywanow i jakies extra porzadki.

U mnie pani do sprzątania również wykonuje -podstawowe czynności: Odkurzanie, ścieranie kurzy, podlewanie kwiatków, sanitaria w łazience, kuchnia. Nie sprząta mi w szafkach ani nie trzepie dywanów. W domu mam odkurzacz piorący, zmywarkę więc nie jest tak ciężko. Poza tym jest nas tylko 3 osoby więc nie nabrudzimy tak bardzo.