Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hankaa2000

Zaszła któraś z was w ten sposób ? Poszę o pomoc

Polecane posty

Gość hankaa2000

Czy po odstawieniu tabletek anty wpadła któraś z was w pierwszym tygodniu bez ich brania ? Właśnie się dowiedziałam że podczas 7 dniowej przerwy antykoncepcja jest zachowana pod warunkiem że 8 dnia zażyje się tabletkę z nowego opakowania gdy się tego nie zrobi to jest tak jak by się 8 dni zapomniało zażyć i że właśnie w tym czasie zdarza się najwięcej wpadek . Przeraziło mnie to bo tabletkę miałam zażyć 21 lutego a 19 albo 20 uprawiałam sex z kończeniem we mnie.. Od ponad tygodnia boli mnie podbrzusze. Podobnie jak w czasie okresu ale słabiej i do tego odczuwam takie jakby kłucia co jakiś czas

Gość hankaa2000
??

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Ja tak zaszłam, tylko, że ja chciałam być w ciąży, nie myślałam, że tak prędko się uda.

Gość hankaa2000
tzn ? i może konkretniej w którym dniu się to stało ? i ile dni wcześniej był stosunek ?

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
W przerwie między jednym braniem, a drugim, w ciągu tych 7 dni, chyba w 6tym był stosunek, to miał być ostatni cykl na tabletkach, później mieliśmy odstawić i starać się o dziecko. A tu bach, od razu dzidzia.

Gość hankaa2000
ja miałam sex dzień albo dwa przed zazyciem nowego opakowania.. macie dziewczynkę ?

Gość hankaa2000
?

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Bliźnięta, dwie dziewczynki :)

Gość hankaa2000
.

Gość hankaa2000
nawet sobie nie żartuj.. ja nie chce jednego a co dopiero dwójki choć nie ukrywam że jak już to wolałabym córeczkę. pamiętasz może kiedy miałaś jakieś pierwse objawy ? i myślisz ze faktycznie moge byc w ciazy ? piersi mnie nie bola jedynie te bole brzucha

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Nie żartuję sobie. ja to się bałam, żeby tabletki źle nie wpłynęły na dzieci, ale ogólnie ciążę wspominam przyjemnie, dzieciaczki zdrowe. A pierwsze objawy, właśnie takie kłucie w podbrzuszu,jak na okres, ale okresu nie było...

Gość hankaa2000
masakra, jak się okaże że jestem to mam serio dużego pecha w życiu nie wiem co zrobię bo mam 20 lat... ;/ a ile tygodni po miałaś te bóle brzucha ? mogą wystąpić tak wcześnie ?

Gość Eleeeo
A ja wzielam normalnie pierwsza tabletke z nowego blistra i po 8,5 godziny wymiotowałam, teraz mam schizy, że mogła się nie wchłonąć, chociaż to pewnie nie mozliwe. autorko zrób test!

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Ja cały czas czułam ten brzuch, od początku, najpierw pobolewanie, później macica się rozciągała, więc też jakieś ciągnięcie. Jaka masakra - dziecko to radość, a dwójka - to podwójna radość :)

Gość hankaa2000
Ja mam nie co inne podejście do tego, po pierwsze to jestem za młoda, od jutra zaczynam staż więc dziecko pokrzyżuje mi trochę plany.. a po za tym do tej pory wcale nie chciałam dziecka, a jak już to może z adopcji.. Bardzo boję się porodu tego że dużo przytyję że moje ciało będzie w bardzo złym stanie.. do tego chorowałam na anoreksje a to też tego nie ułatwia.. na prawdę się boje.. boje się że jak ten test zrobię to wyjdą 2 kreski.. nie wiem co wtedy zrobię ..

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Trzeba było myśleć prędzej. Skoro się zabezpieczałaś, to trzeba było przestrzegać tego, co mówi lekarz, czy tego co jest w ulotce. Jak zajdziesz, to możesz usunąć, oddać do adopcji. Ciałem się nie przejmuj aż tak... Widać, że bardzo niedojrzała jesteś... A co chłopak na to?

Gość hankaa2000
Po prostu psychicznie nie czuje się na to gotowa to dla mnie za duża zmiana w dodatku nie planowana.. Ty chciałaś dziecka i i tak miałaś zacząc się starać więc tego nie zrozumiesz. co do mojego faceta to ma 23 lata dobrą pracę swoje mieszkanie ma też dość sporo kasy odłożonej więc było by okey.. na pewno bardziej by się cieszył odemnie bo on chce mieć kiedyś dziecko.. a ja nie do końca to w ogóle planowałam.. a co do ulotki to nie jest w niej napisane że jak 8 dnia się nie zazyje tabletki to można zajść.. dopiero wczoraj na necie to znalazłam.. jak bym wiedziała że tak jest to na pewno by tak nie wyszło