Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem mamą, żoną i kocham to!

Mąż siostry odsunął nas od siebie. Co robić?

Polecane posty

Najpierw zaczynało się niewinnie, oni odmawiali spotkań z nami i nie chcieli nas widzieć u nich w domu. (I tak widujemy się rzadko, może raz w miesiącu). Pewnego razu siostra się chyba przypadkowo wygadała, że mąż nie chce abym się z nią widywała. Jedynie zdarza się że możemy się zobaczyć, ale na mieście kiedy mąż jej jest zajęty pracą. Odsunęli się również od całej naszej rodziny, a do jego rodziny on ją ciągle ciągnie. Ostatnio nawet kiedy chciałam do niej wpaść to ona powiedziała że najpierw musi się zapytać męża. Ona go ciągle broni i uważa go za największe cudo świata. Nie chcę rozbijać ich małżeństwa, chcę odzyskać siostrę, a kiedyś byłyśmy najlepszymi przyjaciółkami... Taka sytuacja trwa już kilka lat i tylko się pogłębia. Ja również mam męża i on również uważa że nie jest tak jak powinno. Wielokrotnie ich namawiał na spotkania i nic...

Gość QWWQDAS
a moze ich nachodzcie co? bez zapowiedzi? bez pytania? hmm.. ciezka sprawa. czemu ten maz zabrania? siostra mowi powody?

Nigdy nie przyszłam do siostry bez zapowiedzi, nie jestem osobą która lubi się narzucać. Jeśli mnie ktoś nie zaprosi, to nie potrafię po prostu przyjść. Raz była sytuacja że wylądowałam bez dachu nad głową z malutkim dzieckiem (skomplikowana sytuacja, nie będę opowiadać), więc poprosiłam siostrę czy mogę chwilowo zostać, max tydzień. Musiała prosić o zgodę męża i nie była zbyt zadowolona. Poszłam do niej bo nie miałam innego wyjścia, ale zostałam 4 dni. Boli mnie to i nie tylko mnie bo całą rodzinę. Z rodzicami widuje się raz na rok, półtora, bo mieszkają troszkę dalej. Byłam raz przy rozmowie jak ona chciała tam jechać ale on zabrania;/

czy ktoś mógłby się wypowiedzieć co mogłabym w tej sytuacji zrobić?

Gość jutrokto
Chyba po prostu bez ogródek porozmawiać ze szwagrem i zażądać argumentów