Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycjaaaaaa8989

czy taka przezierność to powod do niepokoju?

Polecane posty

Gość patrycjaaaaaa8989

crl 61 mm a przezierność 1,8-1,9 -martwię się ze to bardzo dużo.Niby norma jest do 2,5

Gość u mnie przeziernosc wynosila
2.1 i sie nie zamartwiałam. Lekarz powiedział że wszystko ok więc po co sie stresować.

1.8-1.9 to moim zdaniem dobry wynik. Moglabys sie niepokic gdyby wynosila 2.3-2.4. CRL mojego babla wynosi 63.3 mm i sie nie martwie a norma jest 4584 mm.

Gość patrycjaaaaaa8989
zaklopotana a jaką przezierność miało Twoje dziecko?

Moja corka miala w 11+4 - 6.1 cm i 1.4 przeziernosc - badanie panstwowe. Prywatny gin chcial sam zmierzyc i w 13+1 przeziernosc wynosila 0.7 przy crl 7.9

Gość patrycjaaaaaa8989
może ktoś jeszcze pomoże

Spokojnie mój maluch też miał taką przezierność w 12 tc :) rozwija się prawidłowo :) przecież norma jest do 2,5

Gość patrycjaaaaaa8989
andziulka a jakie miał crl? i jaka dokladnei ta przezierność była?

Ja Ci powiem tak. Gdyby nie kafeteria to bym nawet nie wiedziala ze robi sie cos takiego jak badania na przeziernosc karkowa. Bedac na pierwszym usg tj 4t6d lekarz wspomnial tylko ze pomiedzy 11-13t i 6 dniem robi sie takie badanie i to wszystko. Pozniej juz wybralam lekarza prowadzacego ktory nawet o tym nie wspomnial. Martwilam sie tym gdyz doszlam do wniosku ze najwyrazniej lekarz ma mnie gdzies skoro nie skierowal mnie na takie badania. Poszlam prywatnie na usg byl to moj 15 tc OM. Lekarz wykonujacy usg stwierdzil ze owszem sa to wazne badania ale robi sie je przewaznie u starszych kobiet ktore zaszly w ciaze (tj po 35 roku) i zapewnil ze lekarz do ktorego chodze jest naprawde dobry w tym co robi i nie skieorwal mnie na takie badania tylko i wylacznie z powodu mojego mlodego wieku twierdzac iz sa one w takim przypadku zbedne. dodam iz mam 20 lat. wedlug usg bylam wtedy w 12 tygodniu i 6 dniu ( wiec zaliczalam sie do badania przeziernosci karkowej) maluch jest ruchliwy zaczal sobie skakac przez co ciezko bylo go zbadac a gdy sie juz uspokoil obrocil sie pleckami do nas... zbadal tylko to co sie dalo tj mozg, serduszko, linie kregoslupa oraz CRL, BPD, AC, FI, EFW. Mowil ze nawet jesli by chcial to niestety ale ulozenie brdzaca nie pozwala na nic wiecej. Tak wiec uspokoilam sie ta informacja. Tym bardziej iz widzialam jak serduszko ladnie bije i maluch bryka ;) I Ty tez nie masz sie czym niepokoic skoro norma jest do 2.5. ;) Gdyby cos bylo nie tak lekarz zalecil by wykonanie dodatkowych badan. Tak wiec nie pozostaje Ci nic innego jak tylko cieszyc sie ciaza ;) Pozdrawiam :)

Gość patrycjaaaaaa8989
....

wiesz co teraz dokładnie nie pamiętam ile crl było ale coś koło 65 a przezierność 1,7-1,8. Ale jestem już 25 tc miałam jeszcze kilka usg od tamtego czasu i wszystko rozwija się prawidłowo także nie masz się czym martwić :)

Gość patrycjaaa8989
podbijam

Gość ertyyyyyyyyy
na pewno nie