Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odfryzowana na wietrze

Tak bym chciała, żeby w końcu zbudowali ten teleporter kwantowy ;(

Polecane posty

Dla takich większych kawałków materii, jak np. człowiek ;( Zamiast stać w korkach w godzinach porannych, możnaby tak po prostu wskoczyć do kabiny i przeteleportować się do głównego holu firmy :P

chciałabym się teraz przeteleportować do syryjskiego haremu

Nikt nie podejmie tematu? Wszyscy zadowoleni ze współczesnych osiągnięć techniki? Nie chcielibyście jeszcze bardziej ograniczyć czasu spędzanego na czynnościach koniecznych, aczkolwiek niezbyt przyjemnych? Trochę mi żal, że nie dożyję czasów, w których ludzie nie będą sobie mogli wyobrazić, jak można było codziennie przemieszczać się do pracy czy sklepu, korzystając z mechanicznych środków transportu... tak jak my teraz nie możemy sobie wyobrazić życia bez pralki chociażby :P

Gość inżynier serwisowy banna
Nie podejmie bo to głupi temat. Po 1 zejdzie jeszcze minimum 30 lat. Po 2 jak już powstaną to będą korki przy nich. Więc musiały by być u każdego w domu. Czyli i tak tego nie dożyjesz lub będziesz babcią to po co o tym rozmyślać? Rozumie jakbyś podjeła temat np chciałbym by w końcu powstały pożądne komputery modułowe takie jak think pad hylix w produkcji masowej. I to jest fajne realne mażenie. Aczkolwiek do umasowienia potrwa jeszcze ok 5 lat. Ciekawe jestem czy apple do tego czasu upadnie. No albo umasowienie się wyświetlaczy elastycznych. Tak jak to przedstawia samsung galaxy note concept. Tutaj też kwestia minimum 3 lat. Tak żę można marzyć ale z głową. Np nie masz co marzyć o 5 pasmowych autostradach w pl w ciągu 50 lat.

Wiesz co? wypierdalaj🖐️ zamykam temat

Popieram podszywa 🖐️ To miał być raczej temat dla ludzi z fantazją, a nie wiedzą techniczną... Ale oczywiście pan "inżynier" musiał wtrącić swój subiektywny przegląd zapowiadanych gadżetów :o

Gość inżynier serwisowy banna
Ja jestem fascynatem techniki ale i realistą. Wiesz ile trwało upowszechnienie tabletów? 20 lat :) A nawet więcej bo 1992 już think pad był. Dokładnie 1956 rok pierwszy BW. Windows xp tablet 2001rok. I dopiero upowszechniły się przez ipada. Tablety modułowe są nawet nie wiem od kiedy. Bo i fujitsu takie miało. Ale mi kojarzy się wyraźnie hp tc1100 lub nawet starszy tc1000. 2003 rok!!!!!! 10 lat. I wciąż nie ma upowszechnienia. I mimo że nawet tu czasem doradzam takie urządzenie. w stylu lenovo x201T. Bo większość ludzi wykorzystyje kompa do netu. A tu masz tablet, prawdziwy normalny sysem a nie zabawkę w postaci androida. I wcale nie taką dużą cenę. za 2 2,5tyś coś znajdziesz. I co? Popularności brak. Więc nawet jeśli by teleporter powstał kupę czasu na zainteresowanie ludzi.