Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona siostra

Co o tym sądzicie? Zostawianie małych dzieci samych w domu

Polecane posty

Moja siostra ma 7 latkę, 5latkę i 10 miesięczne niemowlę. Jest sama, tzn mąż pracuje, ale go nigdy nie ma w domu także wychowaniem dziecka zajmuje się sama. Pomaga jej teściowa. I każdy jak może. Jednak dziś dowiedziałam się, że codziennie rano 5 latka i malec zostają sami w mieszkaniu na około 30 minut kiedy ta zaprowadza najstarszą do szkoły. Chyba trochę przegięcie? Jednak twierdzi, że tak jest wygodniej niż ubierać całą trójkę i robić wyprawę. A tak śmignie raz dwa. Mały najczęściej wtedy śpi, a 5 latka ma włączoną bajkę by była zajęta i nic się nie przytrafiło. Dla niej to normalne, dla mnie nie bardzo. Czy to odpowiedni czas na zostawianie dzieci same tak małe?

Podniosę teraz, bo w nocy był tu mały ruch, a ta sprawa mnie gnębi. Boję się, że w końcu źle się to skończy..

Gość jakby mieszkała w UK to
na drugi dzien by miała policję w domu i dzieci by jej zabrali.

Gość czwgo ty
oczekujesz od ludzi z kafe

Ja mam trójkę. 10lat, 6lat i 9miesięcy. I czasem najstarszą zostawiam z najmłodszą jak idę ze średnią do szkoły. Raczej bym się nie odważyła 6letniej z niemowlęciem zostawić... Ale nie mnie ją oceniać.

Gość jakby mieszkała w UK to
dostałaby karę za narażenie zycia dzieci i nadzór by miała nad sobą. szkoda ,ze w tej jebanej polszy nie ma takiego prawa---od razu by się zrobił porządek. twoja siostra czy kto tam---nie zdaje sobie sprawy wogóle z odpowiedzialności jaka na niej ciązy i zagrożen jakie czyhają na tą dwójke smyków. jak to mówią---nosił wilk razy kilka,poniesli i wilka... wszystko jest do czasu...

może namówić ją by 7 latka zaczęła sama chodzić do szkoły? chociaż chyba też jest za mała jak sądzicie?:(

Gość dfsdfasdasda
GŁUPIA JESTES. ONA ROBI CO MOZE BY SOBIE RADZIC. IDZ I ZAJMUJ SIE TYMI DZIECMI CODZIENNIE PRZEZ 30 minut. albo daj jej kase na opiekunke. mądra jestes. ehh