Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MArzeniaKA

jak odstawić roczne dziecko od piersi - pomocy

Polecane posty

Gość MArzeniaKA

Moj synek skonczył rok, zasypia przy piersi i w nocy budzi sie od 2 do 6 ray na cycusia. Śpi ze mną Co zrobic? Chccemy by spał sam i a ja chce już sie pozegnać z karmieniem. Butelki nie zna i nie je z niej, smoczka także nie uznaje. Macie jakieś sposoby? porady? napiszcie prosze

Gość natalietka
roczniak budzi sie w nocy 6 razy?????????????? ze co?

Gość sucha dupa:)
Dlatego uważam,że dziecko góra po 8 miesiącach trzeba odstawić od piersi.Ja mniej rozumie.A takie roczne to już przecież jest duży chłop.

Gość hmm....hmm...
bardzo dobrze Cię rozumiem. Przechodziłam przez to samo z córką. Ale powiem Ci tak. Zaczęliśmy jej podawać butelkę i ona sama zrezygnowała z piersi. Miała 14-15m-cy. Z tym, że nie rozwiązało to problemów. Śpi sama, to zajęło nam najmniej czasu. Jednak butelka zastąpiła pierś i zamiast zaspokajać jedynie głód, została pocieszaczem i przytulanką do spania. Miesiąc temu skończyła 3lata, nie pije z butelki, a zkubka, ale mleko nadal odgrywa dla niej większą role niż powinno. A budzić się w nocy przestało dopiero niedawno. Życzę Ci, żeby Wasz synek szybciej unormował spanie i łatwiej pożegnał się z mlekiem.