Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem z Niderlandow

czy jest tu ktos kto mieszka i pracuje w Holandii?

Polecane posty

Gdzie mieszkacie?gdzie pracujecie? Podoba Wam sie ogolnie ten kraj? Uczycie sie holenderskiego? No i jak tam zarobki? jestescie z nich zadowoleni?;)

Gość dalej dalej
Hej! Ja mieszkam i pracuje w Holandii. Sa rzeczy ktore mi sie tutaj podobaja i takie ktore mnie denerwuja. Pewnie jak wszedzie. Z zarobkow jestem calkiem zadowolona, ale caly czas kombinuje. A Ty mieszkasz w Holandii czy dopiero sie wybierasz?

Ją mieszkam tutaj już prawie od roku. Po prostu chciałabym porozmawiać z innymi ludźmi, którzy tutaj mieszkają. Ogólnie z zarobków też jestem zadowolona, uczę się holenderskiego, bo chce w przyszłości znaleźć lepszą pracę. Lubie ten kraj za to m.in że nigdy nie spotkalam tutaj nieuprzejmnych ludzi, jest dużo ścieżek rowerowych itp ;)

Gość dalej dalej
Ja mieszkam tutaj juz troche dluzej :) Jesli chodzi o sciezki rowerowe to dla mnie jest to tez duzy plus. Nie lubie za bardzo jezdzic po miescie, ale wypad za miasto na rowerze jak dla mnie jest super opcja. Poza tym nie musisz sie stresowac, ze jedzie za Toba jakis samochod itp. Mi podoba sie rowniez panujaca tutaj roznorodnosc kultur. Fajnie jest poobserwowac ludzi przechodzacych np. przez cenrtum miasta, Kazdy chodzi ubrany tak jak mu sie podoba i nikogo to tutaj nie gorszy ani nie dziwi.

podnosze temat, bo cos slabo idzie ;)

Gość najbrzydsze sa golfy
no gdzie jesteście emigranci w Holandii?:) bo zaraz ktoś tu znów będzie narzekał że są tylko tematy o uk

Gość rtyrty
mam przyjaciolke w holandii i chce zebym do niej pojechala, ( u mnie w miescie z praca ciezko), zastanawiam sie...

Gość FG567567JKL
ciekawe nad czym sie zastanawiasz?????????? heheeh bo az sie usmialam

Gość dalej dalej
ja caly czas jestem :D

no pewnie, ze jedz! tym bardziej jak masz tam znajoma to w ciemno nie pojedziesz ;) jak dla mnie nie jest latwo nauczyc sie jezyka holenderskiego myli mi sie i z ang i z niemieckim, ale jakos pomalu do przodu ;)

Gość Mieszkam i pracuję w NL.
rtyrty Nie zastanawiaj się. Jedź!