Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytelnik 1111111

dda jak sobie radzić z partnerem

Polecane posty

Gość czytelnik 1111111

mam kobietę z syndromem dda. do pewnych zachowań już przywykłem, ale ciągły niepokój o to, że piję doprowadza mnie do szału. sama czasem wypije drinka, ale jeśli ja to zrobię, zaraz słyszę zarzuty, że w ten sposób wpadnę w alkoholizm. Przecież to jest bez sensu. Czy tak będzie zawsze?

Gość la princessa
a ona chodzi na terapię?

Gość to tylko
Jak mnie denerwują tacy ludzie jak Autor. Ma problem z partnerką, wie o jej syndromie, przeszkadza to im żyć normalnie. I co robi, zamiast pójść do psychologa aby "przepracować" ten problem? Zakłada temat na forum. :D:D:D

Gość czytelnik 1111111
nie, nie chodzi na terapię, chcoiaz ją namawiam od dawna.

Gość czytelnik 1111111
to tylko - terapia jest długotrwala a namówienie jej do tego graniczy z cudem, więc co? mam się godzić na taki stan rzeczy, czy ją zostawić, bo ma problem? pytam jak sobie z tym radzić, to pomoże nam obojgu, a nie o to, czy ciebie coś wkurza czy nie.

Gość to tylko
To chyba jasne, że nie ma innej drogi niż terapia. Ten syndrom sam nie zniknie. No, chyba że Ty będziesz robił w tym związku za psychoterapeutę [ jesli zdobędziesz uprawnienia]. To od Ciebie zależy czy będziesz umiał znaleźć argumenty i przekonać Ją do terapii. x PS. Przepraszam ale się trochę wkurzyłam, też jestem DDA.

Gość czytelnik 1111111
to tylko - skoro jesteś dda, to sama wiesz jakie argumenty by przekonały Ciebie. Moze mi podpoiwesz?

Gość Misiaga
Jestem DDA. Poszłam na terapię, kiedy stanęłam przed pijanym ojcem z nożem i autentycznie chciałam go zabić. Moja siostra poszła po tym jak mąż powybijał szyby(bo się o nią bał), gdy zamknęła się w garażu po kłótni o nie wstawioną zupę. Druga siostra czepia się o wszystko swojego męża (To święty człowiek!). Zapytaj żonę czy pójdzie TERAZ na terapię, czy zaczeka aż się pozabijacie albo rozwiedziecie? Zaznacz, że ty tego nie chcesz, ale ona widać bardzo. Z takimi osobami jak z alkoholikami- trzeba ostro. Ostrzegam, związek może tego nie przetrwać, ale indywidualnie trzeba się ratować.

Gość gość
nie łatwiej byłoby po prostu nie pić ? ja nie piję, mój partner też nie przesadza z alkoholem i jest git oboje jesteśmy DDA

Gość gość
Moja dziewczyna tez chodzi na terapię...też się pogubiłem, Autorze to ciężka bitwa...i skąd pomysł, że dda pije ? po co się wypowiadają ludzie bez wiedzy ???

Gość gość
opcje zasadniczo sa dwie albo bawisz sie w domoroslego psychologa albo powierzasz zadanie fachowcom zakladajac oczywiscie ze twoje picie nie ma klinowania na kaca i nie odbywa sie regularnie, bo wtedy ona co prawda jest DDA ale ty jestes alkoholikiem