Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O ktorej to bedzie

Test z porannego moczu - czyli o ktorej godzinie???

Polecane posty

Gość O ktorej to bedzie

Pracuje na nocne zmiany i czasami koncze prace onpiatej nad ranem, wiec kiedy mam zrobic test, jak wroce do domu o tej piatej czy moze jak sie przespie i obudze o jedenastej? A moze dzies w trakcie nocnej zmiany? Od czego to zalezy ktory mocz jest ten poranny?

Gość zona męza jakiegos
No nie wierzę... to pytanie na poważnie czy trzeba się smiac?

Gość O ktorej to bedzie
Powazne. A znasz odpowiedz czy wolisz sie posmiac?

Gość ja tez nie wierze
Po kilku godzinach snu.......

No to ja ci odpowiem "poważnie"... To nie zależy od pory dnia, tylko od tego, że im dłużej nie oddawało się wcześniej moczu, tym potem w tym moczu jest większe stężenie hormonu. Normalnie najwyższe stężenie jest w porannym moczu po mniej-więcej 8 godzinach bez siusiania, a w twoim przypadku musisz sama sobie to wyznaczyć. Może po odespaniu sobie tej nocnej zmiany? ;)

Gość ojtam ojtam
dokładnie jak pisze wyżej - musisz dłuższy czas nie pić i nie sikać -żeby stężenie było jak największe hormonu i mocz nierozcieńczony - w nocy jest łatwo bo się śpi - ja od ok 21 nie sikałam i nie piłam - test zrobiłam o 5:30 rano i pokazał bladą kreskę

Ja nie daje rady przespać całej nocy, już od 5-6ciu lat wstaje na siku:) Robiłam test raz o 4.30 jak położyłam sie o 23 i drugi raz jak się wysikałam o 3 w nocy to potem zrobiłam z moczu z 7rano-już z tego o 3 w nocy nie robiłam:P

To ma byc twoj pierwszy oddany mocz po spaniu kilkugodzinnym.Przez te godziny kiedy spisz i po wybudzeniu oddasz mocz na test ,wtedy jest najwieksze stęzenie bety