Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaNatalki22

Kiedy TAK NAPRAWDE poczułaś, że jesteś mamą ???

Polecane posty

Gość mamusiaNatalki22

Moja corcia (9 mscy) wczoraj pierwszy raz powiedziala mama;) i nie wiem co sie ze mna stalo, poczulam tak wielki przyplyw milosci, szczescia, trudno to uczucie nazwac;) dopiero teraz zdalam sobie sprawe ze tak naprawde jestem mama. Cudowna chwila ;)

Gość tysia22
Hej Moja mala ma 6 miesiecy i w dzien kobiet powiedziala mama ;) poczulam sie tak jak TY :) pozdrawiam

Gość no i temat
o tym, kiedy kto poczuł się mamą zamienił się w chwalenie się, które dziecko szybciej powiedziało słowo "mama", a nie pomyślałyście, że poczucie się matką to nie tylko usłyszenie słowa mama, ale wiele innych rzeczy ?

Gość no i temat
I już wierzę, że 6 miesięczne dziecko świadomie powiedziało "mama", tja.....coś tam wybąkło przypadkiem, co się splotło w te sylaby i od razu chwali się, że półroczniak mama mówi.Dopiero około roczne dziecko jest w stanie świadomie wołać mamę, a z reguły odbywa się to jeszcze później.

Gość mała anka111
jakoś tak to było płynnie. Na pewno nie jak pierwsze dziecko było w wieku niemowlęcym. Sama byłam dość młoda (urodziłam w wieku 23 lat). Dzisiaj czuję się w 100% matką. Nie wiem kiedy się do stało. Jak mały był niemowlakiem, to z mężem nie wierzyliśmy w swoje role i dla nas to był "mały koleś, co z nami mieszka" a nie syn :D A my byliśmy młodzi, co się małym zajmują.

Gość tysia22
sluchaj nie osadzaj jak nie wiesz.... nie wiem czy swiadomi czy nie swiadomie ale jak powiem do niej mama to powtarza

Gość no i temat
No ale jak ktoś ma mózg, to wie,że od półrocznego dziecka mówiącego mama nie można poczuć żadnych emocji, bo to jeszcze nie jest słowo mama tylko gaworzenie.

Gość hgfdddddd
Tysia przykro mi ale to nie jest świadome, to gaworzenie a dzieci gaworzac powtarzają. Gdybyś powiedziała że dziecko ma 8 miesięcy to już prędzej.

Gość wtwtwtwtwtwtwtwtwt
poczułam, że jestem matką jak położyli mi dziecko na piersi i zaczęło ssać, byłam po cc.

Gość no i temat
Dziecko w wieku 6-7 miesięcy właśnie zaczyna gaworzyć, zwyczajnie wymawia jakieś tam sylaby, nawet 8- miesięczniak nie mówi jeszcze świadomie. Pierwsze świadome słowa czy sylaby określające coś pojawiają się najwcześniej około roku.

Gość no i temat
Nie raz dzieci dwuletnie ledwo co mówią, albo dopiero zaczynają mówić, a tu ktoś chce z półrocznego niemowlęcia zrobić mówiącą istotę.

Gość mama mamusia
ja poczułam kiedy mały zaczął płakać przez sen i jak dotknęłam jego buzi to przytulił moją rękę pokwękał i zasnął dalej spokojnie. Przy innych sie tak nie uspokaja

jak położna po porodzie przystawiła mi młodą do piersi a ona zaczęła ssać a potem zasnęła:-)