Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsddssd

jak nauczyc się angielskiego

Polecane posty

Gość fdsddssd

wydaje mi się że w moim przypadku to niemożliwe; zawsze byłam z ang niezła, miałam szerokie słownictwo, dobrze znałam gramatykę - ogólnie w szkole miałam piątki, ale nigdy nie potrafiłam przełamać bariery mówienia, zawsze tłumaczyłam z polskiego na ang, nie umiałam 'myśleć' po ang; bardzo chciałabym to zmienić, ale czy to jest realne w warunkach domowych? nie mam kasy i czasu na lekcje; myślicie że byłby efekt gdybym sobie codziennie oglądała film czy jakiś program w języku ang? jak długo trzeba by czekać na efekty? czy macie w tym temacie jakieś doświadczenia?

Gość Kleo.patra
Mi więcej dało oglądanie amerykańskich seriali w oryginale niż wszystkie lekcje angielskiego razem wzięte :D

Gość ghtgrre
Metoda Callana - 100% mowie Ci !!

Gość nie chce miec dzieci!
mi tez metoda callana pomogla zajebiscie, niedrogo jest, ciagle gadasz, mialam same 6 z ang w sredniej na swiadectwie co rok

Gość fhgftt67
oglądanie seriali i posiadanie anglojęzycznych znajomych- gwarantuje rewelacyjne rezultaty. ja sie tak nauczyłam perfekt i znam ang. lepiej niż inny język, który studiowałam na uniwerku. jak nie masz znajomych Angoli czy innych, to poszukaj w necie i czatuj

Gość fdsddssd
ale powiedzcie mi jak długo widać jakiś efekt - tzn chodzi mi o w miarę swobodne formułowanie wypowiedzi; znajomych nie mam, musiałabym w sieci poszukać faktycznie; a w metodzie callana to jak to jest? jest jakis materiał do opanowania o którym się rozmawia?

Gość wyjedz na 2 tyg.
do anglii odrazu się odblokujesz:D

Gość nie chce miec dzieci!
tam sa podreczniki, wiadomo, ale w domu nie musisz sie uczyc, potrzebne sa tylko na lekcjach tam ciagle musisz mowic, mowic, mowic, nie masz chwili na zastanowienie sie-to brzmi strasznie, ale najpierw oczywiscie jest wolno i latwo:D zaczynasz od prostych zdan dla debili, potem przechodzisz do trudnych itd masz nie zastanawiac sie co powiesz-tak jak w ojczystym jezyku-bo masz to w glowie metoda wymyslona dla zolnierzy wyjezdzajacych za granice by w jaknakrotszym czasie maxymalnie dobrze nauczyli sie jezyka moge polecic

Gość eonaaa
Hej ja po skonczeniu szkoły srendiej pszłam na studia i poziom mnie przytłoczyl. Wziełam sie w garśc na każde zajęcia chodziłam przygotowana , zapisałam sie na kurs bezpłatny organizowany na mojej uczelni. Ponadto zaczelam ogladac seriale po angielsku, na chacie pisałam z Anglikami. Po roku byłam jedna z lepszych w grupie. 2 lata zajeło mi dojscie do perfekcji w mowieniu;)

Gość fdsddssd
a jakie seriale oglądać, żeby na początku się nie zniechęcić i w jaki sposób to robić? bo ja przeważnie na początku staram isę oczywiście tłumaczyć i w pewnym momencie się gubię; a znowu jak nie skupiam isę i nie tłumaczę, to odpływam gdzieś myślami; co jest lepsze?

Gość fdsddssd
mnie własnie na studiach ang przytloczył, co prawda zdałam egzamin na 5 ale zupełnie na to nie zasługiwałam, wkładałam w naukę mnóstwo pracy a nie bardzo widziałam efekty;