Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miriam_mao

Kompleks nadmiernego owłosienia w młodym wieku

Polecane posty

Gość miriam_mao

Witam. Mam niespełna 16 lat, a mam poważny problem. Jestem atrakcyjną dziewczyną o ładnych kształtach. Jeżeli mam na sobie ubrania, to czuję się bardzo dobrze (pomimo baaardzo małych piersi). Problem pojawia się gdy muszę je zdjąć. Jestem wręcz załamana. W miejscach intymnych mam bardzo obfite owłosienie, nawet w pachwinach. Co gorsza, pojawia się nawet w okolicach odbytu. Pod pępkiem też wyrastają całkiem grube włoski. Na rękach są dosyć ciemne i za długie. Zbawieniem jest to, że nie mam ich na twarzy. Dzisiaj nawet zauważyłam, że ciemnieją na pośladkach! Jeżeli mam pomyśleć, że będę musiała w przyszłości iść do ginekologa z takim owłosieniem, to chce mi się płakać. Albo podczas zbliżenia z chłopakiem. Chyba nigdy się przy facecie nie rozbiorę! Słyszałam coś o jakiś badaniach, ale przecież sama nie pójdę. Wstydzę się powiedzieć o tym komukolwiek. Poza tym słyszałam, że jakieś leki wcale nie dają efektów. Uprzykrza mi to życie, sprawia mi trudność nawet rozebranie się do majtek na wfie. Nie wspomnę o kostiumie kąpielowym... Będąc bez ubrań, momentalnie nabieram kompleksów na punkcie całego swojego ciała. Depilacja laserowa odpada, nie mam funduszy, zresztą jestem za młoda. Już nie mam sił. Bardzo proszę o pomoc. Jestem zdruzgotana.

Gość saasaaioo
Możliwe że masz hirsutyzm ale musisz zrobić badanie hormonów.Poczytaj sobie o paście cukrowej to tani i dobry sposób depilacji chociaż jest z tym trochę zabawy ale z czasem dojdziesz do wprawy.