Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzuia

Powiększony prawy jajnik i mała nadrzerka

Polecane posty

Gość madzuia

witam kilka dni temu byłam u ginekologa. Pani doktor stwierdziła ze ma powiększony prawy jajnik( może być to spowodowane jajeczkowaniem) i mam malutka nadrzerke mimo tego nie dała żadnych leków i powiedziała że w sumie wszystko jest ok. Od tygodnia czuje tam coś na dole cały czas ,dodatkowo wczoraj wieczorem bardzo mocno bolał mnie ten właśnie prawy jajnik szczególnie przy kaszleniu ( niedawno byłam przeziębiona) i teraz nie wiem czy wszystko jest tam ok dlaczego mnie bolało czemu od dłuższego czasu czuje tam "coś"?? miał ktoś podobny problem? dodam jeszcze że teraz za tydz mam dostać okres i nigdy nie bolał mnie jajnik. Co o tym sądzicie?

Gość mama IGORECZKA
Miałam nadżerkę, nie czułam jej, jedynym problemem były infekcje intymne, non stop coś łapałam. Ginekolog doradził mi żebym ją wymroziła, ze względu na to że nigdy jeszcze w ciąży nie byłam nie polecał mi wypalania . Przed zabiegiem i po nim zażywałam provag, w celu ochrony przed bakteriami i grzybami. Zabieg nie był przyjemny, trochę bolało, ale od poł roku mam spokój. Jeśli chodzi o jajnik, to może monitoruj go co 3 miesiące na usg.

Długo nie wiedziałam, że mam nadzerkę. Dopiero po jakimś czasie strasznie mnie zaczeło tam na dole boleć, do tego stale miewałam infekcje, które podleczałam żelem multi gyn acti Gel i przechodziło. Gdy poszłam do lekarza zaczoł działać z nadżerką ale nie wypalał jej, tylko zastosował taki środek po ktorym strasznie mnie bolala pochwa i brzuch. Ale pomagało. Kazał jednak po wyleczeniu dalej stosować żel. Sam go poleca pacjentkom, bo świetnie działa przeciwko infekcjom i dodatkowo nawilża.

Gość MadziaUrb
Akurat ja Multu gyn acti gel stosuje ale za namowa pani farmaceutki i jestem z niego zadowolona...

Gość MadziaUrb
Akurat ja Multu gyn acti gel stosuje ale za namowa pani farmaceutki i jestem z niego zadowolona...