Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nestealemon

Bezpłatne badania prenatalne w Warszawie - gdzie ??

Polecane posty

Gość nestealemon

Witam Was, Mam 36 lat i jestem w 10 tc. Czy moglybyscie mi polecic, gdzie moglabym wykonac refundowane badania prenatalne w Warszawie ? Ponizej przedstawiam Wam liste, gdzie takie badanie mozna wykonac nieodplatnie. 1. INSTYTUT PSYCHIATRII I NEUROLOGII, ul. Sobieskiego 2.SZPITAL BIELAŃSKI IM.KS.J.POPIEŁUSZKI SPZOZ 3. INSTYTUT MATKI I DZIECKA, ul. Kasprzaka 4. SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL KLINICZNY IM. PROF. W. ORŁOWSKIEGO CMKP, ul. Czerniakowska 5. SZPITAL KLINICZNY DZIECIĄTKA JEZUS CENTRUM LECZENIA OBRAŻEŃ, Pl. Starynkiewicza 6. INSTYTUT "POMNIK - CENTRUM ZDROWIA DZIECKA", Międzylesie 7. CENTRUM DIAGNOSTYKI MEDYCZNEJ "MULTI-MED" H. BRUSIEWICZ I SPÓŁKA, ul. Waryńskiego 8. NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ INVICTA KLINIKA ZDROWIA KOBIETY KLINIKA LECZENIA NIEPŁODNOŚCI LABORATORIA MEDYCZNE, ul. Złota Mnie moja ginekolog i kolezanka polecila przychodnie "Multimed", (jest tam ponoc najlepszy sprzet), ale tam od 2 miesiecy tego nie wykonuja, bo nie maja pieniedzy z NFZ. Zgroza !! Jakbym chciala zrobic tam prywatnieto to koszt badan prenatalnych wynosi 600 PLN ! Dajcie znac prosze

Gość he he lolol
obawiam sie,ze nigdzie nie zrobisz za darmo

Gość Dlaczego nie zrobi
bezpłatnie? Ma powyżej 35 lat przecież i może dostać skierowanie od lekarza...

Gość he he lolol
bo w Polsce bida ,dlatego;)

Gość Dlaczego nie zrobi
Nie wiem u mnie nie było żadnego problemu z tym ale ja nie z Warszawy.

Gość nestealemon
up

Gość xdxd
dr Bartkowiak w MultiMed na ul. Waryńskiego ale ze skierowaniem

Gość xdxd
hmmm teraz doczytalam ale z tego cowiemumowe z NFZ maja do 2020 wiec dziwne to jak dla mnie

Gość AgullaBiałko
ja byłam w Multimedzie na Waryńskiego miesiąc temu, badanie USG + test PAPPA, zapisałam się miesiąc wcześniej przed badaniem. Wszystko z NFZ, czyli za darmo. Skierowanie miałam od prywatnego lekarza.

Gość bielizna79
a ja się dzisiaj zapisałam na usg z nfz do multimedu, bez problemu

Gość gość
dziś (21.08.2013) dzwoniłam na Waryńskiego, dowiedziałam się że bez skierowania komplet badań kosztuje 600 zł. Skierowanie można otrzymać bez problemu jeśli spełnia się jeden z pięciu warunków: - ukończone 35 lat. - poprzedniej ciąży wystąpiły aberracje chromosomalne u płodu. - w rodzinie występowały strukturalne aberracje chromosomalne. - występuje u ciebie znacznie zwiększone ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenicznie lub wieloczynnikowo. - występuje nieprawidłowe stężenie biochemicznych markerów dobrostanu lub nieprawidłowy wynik badania USG w obecnej ciąży. - jeśli w twojej lub ojca rodzinie istnieje wysokie ryzyko genetyczne.

Gość gość
ja akurat na takich "rzeczach" nie oszczędzam... swoj***adania robiłam w Boramedzie, szukałam placówki, która ma bardzo dobry sprzęt, na którym będzie widać wszystko bez potrzeby domyślania się no i przede wszystkim placówki, gdzie pracują doświadczeni lekarze...

Bezpłatnie może i zrobi, ale jednak są to badania inwazyjne. Niestety ale wykonanie takich badań jest ryzykowne dla płodu (można poronić). Ja bym chyba nie ryzykowała tym bardziej w takim wieku... Na szczęście są i takie badania prenatalne przy których nie ma ryzyka poronienia. Bardzo dobrze jest to wyjaśnione na zdrowegeny.pl. Najlepsze jest to że skuteczność takiego badania jest na poziomie 99,5%.

Bezpłatnie może i zrobi, ale jednak są to badania inwazyjne. Niestety ale wykonanie takich badań jest ryzykowne dla płodu (można poronić). Ja bym chyba nie ryzykowała tym bardziej w takim wieku... Na szczęście są i takie badania prenatalne przy których nie ma ryzyka poronienia. Bardzo dobrze jest to wyjaśnione na zdrowegeny.pl. Najlepsze jest to że skuteczność takiego badania jest na poziomie 99,5%.

Gość Pola7710
Inwazyjne???? Badanie USG + pappa??? Od kiedy? A terminów faktycznie brak bo on dzwoniłam chyba wszystko na nfz

Gość gość
Badania prenatalne na NFZ są bardzo reglamentowane i dostępne tylko i wyłącznie jeśli występują wskazania (wiek matki, obciążenia genetyczne itd.). Ja do poradni na NFZ raczej bym się nie pchała - badania najczęściej wykonują lekarze z małym doświadczeniem na kiepskim sprzęcie. Musicie szukac klinik które specjalizują się w badaniach prenatalnych, dysponują odpowiednim sprzętem usg oraz lekarzami z certyfikatem FMF. Ginekolodzy dysponujący certyfikatem FMF to wąska grupa świetnych specjalistów wykonujących badania prenatalne. Wśród nich są także ci którzy dysponują specjalizacją z genetyki klinicznej - to już ścisła elita. Takich specjalistów jest w Polsce bardzo niewielu ale warto ich poszukać

Gość gość
Bezpłatne badania prenatalne można zrobić w przychodni św. Zofii na Żelaznej

Gość Kslina90
Wybitnym fachowcem w tej tematyce jest dr Rozmus Warcholińskiej Zajmuje się głównie tego typu badaniami przez co bogatą wiedzę. Wiele osób mi ją zachwalało i gdy będę w ciąży od razu do niej się skieruję.