Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wglowiesieniemiesci

EGZEMA - czy są tu mamy z dziećmi, u których jest rozpoznanie?

Polecane posty

Witam, moja córeczka ma 4,5 ms, wczoraj dostałyśmy diagnozę egzema, zaczęło się od delikatnych plamek na skórze, pojawiły się na kostkach, raczkach, klatce piersiowej i główce, w przeciągu 48h plamki stały się szorstkie i mimo nawilżania nic nie pomagało, wczoraj dostaliśmy Hydromol do kąpieli i smarowania, już po nocy jest wyraźna poprawa, zaczerwienienia przestały być szorstkie ale pojawiło się ich znacznie więcej. czytałam już, że tego się nie da wyleczyć a jedynie zaleczyć, mam jednak nadzieję że nastąpi poprawa. Jeżeli są tu mamy które chcą się w tym temacie wypowiadać to zapraszam do dyskusji.

u nas zaczelo sie prawie po urodzeniu. córka wygladala jak poparzona. plakalam bo nie umialam jej pomoc. bylam na diecie bez bialkowej ale to i tak poprawy nie dawalo. przerwalam karmienie i dostalismy Nutramigen. zaczelo byc dobrze do momentu jak zaczelismy wpowadzac stale pokarmy.Dramat. co jej nie dalam to od razu wysypka , odparzenia ciemienucha na glowie i ta straszna wysypka. metoda prób i bledów teraz wiem co ja uczula. Podajesz hebatki ziolowe np HIPP?

dziecko wymaga 24 godzinnego nawilzenia skóry - tu tez musisz testowac co jej pomaga a na co wcale nie reaguje. u nas emolium sie nie sprawdzil. nie smaruj dziecka sterydami- to pomaga na 2,3 dni potem skóra ladnieje a po 2 tygodniach znów dramat. Sterdydy dzialają objawowo. Fenistil jest bez recepty. to takie krople które moja mala uzywala od poczatku. zapobiegają drapaniu sie dziecka.

Gość ja tak miałam
mój syn tez ma azs. Tera ma 4,5 roku i niestety lepiej nie jest. Pielęgnacja, pielęgnacja, pielęgnacja

dziękuję za wpisy, właśnie lekarz powiedziała Nam, że jak po 2 tyg nie pomoże to co teraz dostaliśmy wówczas przepisze maść ze sterydami, nie wiem co robić :( skóra jest nawilżona, cały czas przy przewijaniu kremuję jej ciało, w zasadzie to nie wiem o co pytać bo dopiero co się zaczęło, a już wiem że nigdy się nie skończy :( odparzenia na główce też widzę, ciemieniucha już dawno zeszła a z jednej strony główka wygląda jak poparzona :( nie podaje herbatek a jedynie wodę

no cóz. Jeszcze raz piszę. U nas bylo tragicznie a skóre smarowalam jej sterydem zalednie 2 , moze 3 razy. Nic to nie pomoze. Zrozum-pracuje w aptece i nie ma sensu. nawilżac trzeba. Dobry jest krem NIvea SOS, teraz wyszla fajna seria Z ZIaji AZS-http://ziaja.com/ziaja-med/2936,natluszczajaca-emulsja-do-ciala dla noworodkówsie nadają. Wydalismy masę pieniedzy na rozne kosmetyki , masci ,kremy . Ta ZIaja nam swietnie nawilza skóre

do ja tez tak mialam a robilas testy dziecku? wiesz na co jest uczulony? ma powiklania np astmę? jakiesleki uzywa na stale? tego sie boje najbardziej.

podaj maila to wysle ci jak wyglada moja córka i powiesz mi czy jest lepiej czy gorzej

nawilżam cały czas kremem który przepisała lekarz, mieszkamy w uk i tu leki dla dzieci są darmowe więc o tyle jedynie lepiej, dostaliśmy jak pisałam Hydromol krem i płyn do kąpieli i przez 2 tyg mam tylko tego używać, testy mogą tu zrobić jak córeczka skończy pół roku..zauważyłam, że pojawiło się jakby więcej tych czerwonych plam, na pewno ma tego więcej na głowie :(

mają tam krem który znajoma mi wysyla Avenoo BAby na bazie owsa

Gość sccdc
Moniqell - tak nie na temat, ale jak Ci się udało zajść w ciążę w tak krótkim odstępie po uridzeniu pierwszego dziecka? hehe.. po miesiacu bylas juz w kolejnej ciazy? tez bym chciala miec dzieci z mala roznica wieku...