Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zamyślona9616

Blada kreska na teście i...miesiączka..

Polecane posty

witam! Od kilkunastu dni chodze z myślami czy mogłam być w ciąży.. czy jestem w ciąży.. A mianowicie.. Okres spóźniał mi sie 8albo5dni ( okres w normie dlatego ze lekarz mi powiedzial ze co 25-28 to norma) czułam przy tym bóle podbrzusza a moze tez jajników piersi stały sie wieksze i obolałe miałam wiekszy apetyt, a na siusiu biegałam bardzo czesto a nawet w nocy, przez co pare dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam test i ta druga kreska była bardzo blada ale dwa dni po tescie dostałam @ była dziwna niz zwykle. skromna lecz za to miałam dziwne skrzepy praktycznie za każdym razem kiedy odwiedzałam toalete... I teraz nachodzi mnie pytanie czy ktoś miał podobnie? Jak ja mam to odebrac? isc do lekarza? nie wiem co robic i komu sie poradzic dlatego pisze tutaj :)

Gość Jeśli naprawdę byłaś
w ciąży to już w niej nie jesteś- krwawiłaś+skrzepy. Nie rób teraz testu z apteki bo może wyjść pozytywny po poronieniu. Idz na bete z krwi najlepiej i będziesz miała wynik czarno na białym. Jednak z jakąś nadzieją na ciąże- ostrożnie...

zrób jeszcze jeden test lub badanie krwi, opcje są takie 1) test był wadliwy 2) ciąża biochemiczna 3)bardzo wczesna ciąża 4) poronienie ja na twoim miejscu udałabym się też do lekarza po wynonaniu badanie krwi lub testu jeśli Cię to niepokoi

jeśli zdecydujesz się na test z apteki, może wyjsc pozytywny mimo iz mozesz w ciazy nie być (pisze takbo pisalas ze wczesniej wyszedl ci pozytywny) lapiej zrob bete i za dwa dni powtorz badanie jesli wynik bedzie dodatni (by zauwazyc przyrost lub spadek)

niepokoi mnie to dlatego, ze teraz w tych dniach przed świetami i nawet wczoraj odczuwam dziwne bóle w 'dołku' nie mocno ale jednak, nawet jak mam spodnie zapiete to musze je odpinac bo czuje jakis dziwny ucisk. poza tym piersi sa jakies dziwnie duze wiec nie wiem co o tym myslec...

Gość ythjyytjhy
Podobno na dzień-dwa przed @ w moczu wzrasta jakis skladnik/hormon który pokazuje te 'drugą' kreskę. A to ciaza niejest.

Gość 3 dni przed?
nie jestes w ciazy to oczywiste

No właśnie 'podobno'. w ogóle dlaczego przed miesiączką ma pojawić się hormon ktory pojawia sie tylko wtedy gdy istnieje mozliwosc ciąży???