Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriaiai.pl

Co spoza schemtów jadły już Wasze 8-miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość kafeteriaiai.pl

Tak jak w temacie. Tylko tak szczerze idealne mamusie :) Co Wasze 8-miesięczne dzieci jadły z rzeczy nieodpowiednich jeszcze dla ich wieku? Mój próbował masę serową z sernika, polizał lizaka, kawałek kinder mlecznego batonika i kawałek zwykłej mlecznej czekolady.. Jak sobie o czym przypomnę to napiszę.

Gość kafeteriaiai.pl
Aaa i kawałek pączka w tłusty czwartek :) To nawet miał mniej niż 8 miesięcy.

Gość kafeteriaiai.pl
I bitą śmietanę. I to chyba już wszystko.

Gość up,,,,,,,,,,,,,,,,
ups.....................

Gość Damian i Asia - no bo tak
Próbowały czekolady i sernika. Robota babci. :)

Gość kafeteriaiai.pl
up

Gość martula2402
Moja tez zawsze cos liznela,spokojnie dziecko uczy sie poznawac smaki wiadomo z głowa ale nie moze jesc tylko marchewki i jabłka

Gość kukulinek :)
Moja 7 miesięczna polizała pierniczka, monte, troche naleśnika z dżemem, chlebek z serem, ogórka kiszonego. Daje jej na zasadzie poznania smaków :)

Gość martula2402
kukulinek ma rację nie mozemy ograniczac dzieciaczkow(tak jak pisalam wszystko z głową)

Gość kukulinek :)
To nie są ilości, które w jakikolwiek sposób moglyby zaszkodzić maluszkowi. Uważam, że skoro mała jest chętna poznawać nowe smaki, to dlaczego nie dać jej spróbować. Niech się oswaja :) Niech ma przyjemność z jedzenia :)

Gość przesadzacie tylko i tyle
a czemu nie moze jesc nalesnikow jak ma 7 miesiecy? tu gdzie mieszkam nie ma zadnych schamatow zywienia poza zasada ze do 6 miesiaca mleko z piersi a potem po koleji wprowadza sie wszystko - nie tak jak w polsce ze sa okreslone miesiace na dane warzywa i owoce. Moja corka jadla wszystkie warzywa i owoce od samego poczatku i efekt jest taki ze w wieku 3 lat teraz nie wybrzydza i nie marudzi i nie ma warzywa czy potrawy ktorej by nie chciala jesc

Gość kafeteriaiai.pl
Ja też daję na zasadzie poznawania, tak jak piszecie. I nie wierzę, że są dzieci, które nic poza schematem nie próbowały :) Po prostu są mamy, które nawet nie wiedzą co już próbowały ich pociechy :)

Gość martula2402
schematy schematami ale kazde dziecko jest inne ,je w róznych ilosciach,lubi co innego trzeba poznac własne dziecko

Gość zonaKraka
Schematy też są różne, na jednych widziałam banana jako jeden z pierwszych owoców (tak zresztą dawałam), a na innych po 7. mcu (wszystko przy rozszerzaniu diety po 4, mcu). Mój jadł w 8. m. cytrusy- według schematów o miesiąc za wcześnie, spróbował orzechów w jakimś cieście, kakao miał dodane do jakiejś kaszki jak marudził, no i trochę miodu- lekarka mnie przekonała że jak alergikiem nie jest, a miód mam sprawdzony to można spróbować. Do schematów podchodziłam dość luźno szczerze mówiąc. Zerkałam ale nie stosowałam się idealnie. A lizaka też spróbował, ale to już nie mój pomysł i nie za moją zgodą.