Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aseksualna21

nudnosci, zawroty glowy... ile jeszcze ? help :(

Polecane posty

Witam Was, poraz ktorys przychodze po porade. Mam trudnosci z dostaniem sie do lekarza specjalisty, bo tu gdzie jestem nikt mnie nie chce przyjac, bo nie jestem tu zameldowana ( chore ). Od dwoch lat boli mnie głowa. wczesniej bol trwal jakis czas, potem przerwa potem znowu. Od października ( tego co byl cierpię na nieustannie bolącą głowę. Bol jest raz slabszy raz sliniejszy ale nie ma dnia, kiedy by mnie nie bolala. Wczesniej dolagaly mi dretwienie konczyn, pogorszenie widzenia, kołotanie serca. Objawy tu ustąpiły, ale ostatnio duzo sikam, pije, jem, przytylam 5 kg w ciągu miesiaca, duzo spie, musze bo inaczej umieram. Spie po poludniu 5-6 godzin, i przewqznie od 1- do 7 rano. Ciągle jest niedobrze, czyli potocznie męczą mnie nudnosc, a dziś od rana kreci mi się w głowie. Mam juz dosc, kompletnie nie wiem, co robic. Mam 21 lat, nigdy nie mialam zadnej powazniejszej choroby. Prywatnie nie stac mnie zeby wybrac sie do lekarza..

Chyba jesteś za mało zdesperowana, lub asertywna - przecież nie istnieje rejonizacja w państwowej służbie zdrowia... Poza tym Twoje ubezpieczenie potwierdza się obecnie poprzez podanie peselu - na miejscu pani sprawdza w bazie danych, czy wszystko OK. Nikt Cię przez internet nie wyleczy, zwłaszcza, że powodów może być wiele - począwszy od tarczycy, poprzez cukrzycę, aż do nerwicy. Pierwsze kroki i tak musisz skierować do lekarza pierwszego kontaktu, który zleci chociaż podstawowe badania i analizy. On też pokieruje Tobą, co dalej masz robić, gdzie się udać. Nikogo zdrowego głowa nie boli miesiącami! Mam za sobą 27 lat walki z migreną... do tego kłopoty naczyniowe i wiele innych. Nie wyleczysz się sama, bo często potrzebne są specjalistyczne preparaty - mnie typowe środki p.bólowe nie pomagają... Ale te skuteczne leki przy każdej chorobie są wyłącznie na Rp. tak więc zamyka się kółko... Do lekarza i tyle.