Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra z ,.;:itp

Oszczednosci. Na co przeznaczyc.powazna decyzja

Polecane posty

Gość kleopatra z ,.;:itp

Kobietki potadzcie co zrobilybyscie na moim miejscu. Mamy z meze odlozone 120tys ktore lezy teraz na lokacie ale na niej nic sie nie zarobi. Maz chce wziasc kredyt na ok 60tys i kupic kawalerke ktora bedzie wynajmowal i mysli ze na tym zarobi. Jest tez na sprzedaz blisko nas ladna dzialka za 150tys wiec duzo by na nia nie brakto, wlasciciel moglby nawet troche poczekac ns reszte pieniedzy. Dzialka bylaly dla corki. Co wybrac? Co zrobilybysvie na moim miejscu. Boje sie zebysmy nie stracili ciezko zarobionych pieniedzy. Moze ktoras z eas wie w co warto inwestowac. Cczy oplaca sie jeszcze wynajmowac mieszkanie.

ja uwazam, ze lepsze jest mieszkanie. Po pierwsze nawet jak ceny ida w dol to zawsze na wynajmie sie zarabia, mniej lub wiecej, ale sie zarabia. Po drugie gdy dziecko podrosnie to ma swoje mieszkanie, na dzialce trzeba postawic dom, a to kosztuje. Takze ja bym stawiala na mieszkanie:)

Gość Damian i Asia - no bo tak
Kupić niedowartościowane mieszkanie, albo dwie kawalerki, zrobić samodzielny remont po kosztach i wystawić na rynku po dużo wyższej cenie od pierwotnej ceny zakupu.

Gość Juratka
Oddac mi bo wlasnie koncze zie budowac i chetnie przygarne gotowke bobrakuje mi na ostanie prace wykonczeniowe hehehehs

Gość kolorowa kokarda
ja kupiłabym działke .gdy corka wyrosnie np za 20 lat sprzeda dzialke i kupi sobie nowe mieszkanie ( ziemia zawsze bedzie w cenie). natomiast 20 letnie mieszkanie bardzo straci na wartosci.z drugiej strony jesli nie patrzec tylko na corke to z wynajmu mieszkania moglibyscie korzystac a z ziemi nie.

Gość fanka anka
Corka może mieć inne plany i neikoniecznie chce mieszkać tak gdzie kupiliście jej działke, Kupcie meiskzanie, będziecie wynajmowali i mieli kase. A działka będzie stała, minimum 20 lat.

Gość mieszkanie!!!!
zdecydowanie mieszkanie i wynajmować:) kredyt wam sie bedzie sam spłacał a na działce nie zarobicie nic

Gość mieszkanie!!!!
albo kupić mieszkanie od komornika zrobić mały remont i wystawić za wyższą kwotę na pewno zarobicie. Mam wielu znajomych co tak robi!

Gość tez proponuje kupic zadluzo
ne mieszkanie, znajmomy niedawno kupil Kawalerke z licytacji za ...uwaga...28000, wyszykowal, bo zna się na tym fachu i ladna kasę przytulil

Gość gość
na mieszkaniach chyba juz tak sie nei zarobi z tego co wiem

Gość gość
kawalerka za 180 tys??? omg :O lepiej za część pieniędzy spróbuj rozkręcićjakiś interes, bo córka może wyjechać za granicę i mieć w tyle działkę..

Gość gość
A co powiecie na przeznaczenie pieniędzy na dzialke budowlana? Np. cos takiego www.dzialki-szczecin.com je tez można wynajmowac na pewno i z tego raczej wieksze pieniadze przychodza

Gość gość
Albo kupcie mieszkanie normalne mieszkanie a nie kawalerkę, tylko w mniejszym mieście, najlepiej z uczelnia (Tarnów, Rzeszów, Nowy Sącz w Małopolsce) i wynajmujcie studentom.

Gość gośćula
ja bym kupiła tę kawalerke ,a resztę kasy zainwestowała na rynku walutowym,tylko na tym trzeba się znać samemu ,nie ufać traderom,a z wynajmującymi to tylko problemy ,najlepiej wynająć firmie