Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorotella

Moja współlokatorka to istny koszmar.

Polecane posty

Witajcie! Od niedawna mam wielki problem i już nie wiem, co robić. Moja dotychczasowa współlokatorka, która jednocześnie jest właścicielką mieszkania, w którym obecnie mieszkam, wyszła za mąż i wyprowadziła się do swojego męża. W związku z tym jej pokój został pusty i postanowiła go komuś wynająć. Tydzień temu wprowadziła się do niego jakaś studentka. Na pierwszy rzut oka miła i fajna dziewczyna, ale okazało się, że w nawet największych koszmarach nie śniło mi się, co z nią będę miała... W środę wróciłam po południu do mieszkania i co widzę? Wszystkie moje rzeczy z szafy w przedpokoju wyrzucone, a jej wsadzone do środka (umowa była, że szafę w przedpokoju dzielimy na pół). Wzięłam więc jej rzeczy i włożyłam swoje. Wchodzę do kuchni, a tam to samo-wszystko, co było w szafkach, rzucone na stół, a jej rzeczy we WSZYSTKICH szafkach. Wkur... się niemiłosiernie i powkładałam wszystkie rzeczy z powrotem... Laska wróciła do domu wieczorem i do mnie z ryjem... Jak siedziałam w pokoju, to rąbnęła czymś z całej siły o ścianę. Próbowałam z nią na spokojnie rozmawiać, że jeśli chce przekładać moje rzeczy, to ma pytać, a ta tylko stwierdziła, że ma w d... to co ja mówię, bo ona i tak zrobi po swojemu. Przed chwilą poszłam zrobić sobie kanapkę, a ta się przyczaiła pod drzwiami i wyskoczyła do mnie z pyskiem, że pewnie chcę jej coś w lodówce przestawiać. Boję się, że ma coś z głową. Jak rozmawiałam o tym z właścicielką, to powiedziała tylko, że mam się nie przejmować, że ważne, że nowa za pokój płaci... I nie wiem już, co mam zrobić... Nie mam zamiaru szukać nowego mieszkania, ale czuję, że mieszkanie z nią będzie jedną wielką porażką. Myślałam już, aby jej jakoś życie uprzykrzać, aby sama się wyniosła... Ale jak? Pociesza mnie fakt, że laska w czerwcu na 3 miesiące na wakacje pojedzie, więc będzie spokój... Ale jak wytrwać do czerwca? Może mieliście podobny przypadek? Może możecie coś doradzić?

Gość to sie nie zanosi
pierdolnij ja glowa o sciane. a tak na powaznie, wypierdol ja z tego mieszkania, niech sie glupia nauczy kultury.

Ze smarkatą nie wygrasz. Na twoim miejscu postawiłabym właścicielce warunek, ma wybrać albo ona albo Ty (oczywiście ubierz to w ładne słuwa i uargumentuj). Tak czy siak będzie musiała szukać nowego lokatora, jeżeli jest rozsądna wybierze sprawdzoną lokatorkę, która regularnei płaci i niczego nei zniszczyła przez czas zamieszkiwania. Istnieje jednak ryzyko że sprawy potoczą sie inaczej.