Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodajnowytemat12

Chyba mam anemię. Do czego to może doprowadzic czy mogę zachorowac na białaczkę?

Polecane posty

Gość dodajnowytemat12

moja objawy to: -ciągłe zmęczenie, sennosc -brak siły na cokolwiek nawet na wstanie rano z łózka -zawroty głowy prawie cały dzień - ciemnienie przed oczami kiedy wstaje rano -szybkie męczenie -straszna bladosc na twarzy, podkrążone oczy - bóle brzucha po jedzeniu, przez co jem bardzo małe ilosci - straszne wzdęcia - pokarbowane paznokcie Boje się isc do lekarza, bo mnie opieprzy że za mało jem i pewnie przez to mam anemię, a ja nie moge jesc przez te okropne wzdęcia i bóle brzucha i koło sie zamyka. Co mam robic, boje się ze stanie mi się cos złego mam 22 lata

Gość ab2
Samo wystjępujące siniaki,krwotoki z nosa?

Gość dodajnowytemat12
nie, nie mam siniaków ani krwotokow a dlaczego pytasz?

Gość ab2
Bo to jedne z objawów białaczki.ja takie mam.Nie jestem pewna całkowicie,dopiero miałam badanie krwi,czekam na wyniki.Tobie też to radzę.

Gość dodajnowytemat12
wystraszyłaś mnie strasznie:(

Gość dodajnowytemat12
i raczej nie pójdę do lekarza, nie chce dowiedziec się ze jestem smiertelnie chora

Gość ab2
Dlatego idź na badania.Morfologia krwi wszystko wskaże.Może to zwykłe przemęczenie w twoim wypadku?

Gość ab2
Jeżeli to zwykla anemia to nie kłopotu.Dostaniesz żelazo i po sprawie.To nie musi być białaczka.

Gość ab2
Jeżeli to zwykla anemia to nie kłopotu.Dostaniesz żelazo i po sprawie.To nie musi być białaczka.

Gość dodajnowytemat12
nie wiem czy to przemęczenie. te zaparcia i bóle brzucha mam juz od kilku lat. pózniej byłam na diecie odchudzającej. od tamtej pory to się nasiliło. teraz własnie doszło to zmęczenie i osłabienie. a na twarzy jestem strasznie blada w ciągu tygodnia 3 osoby mi o tym powiedziały. to fakt że mało jem bo ledwie jakąś kanapkę zupe i coś tam jeszcze ale jak zjem więcej to mam te bole brzucha które nie pozwalają mi funkcjonowac więc dlatego tak mało jem. juz dawno myslaam o tych badaniach ale boje się isc. A ile czeka się na wyniki? jak to zaczeło się u ciebie i co powiedział ci lekarz jak poszłaś?

Gość dodajnowytemat12
womon in black- nie masz pojęcia więc nie wypowiadaj się, naprawdę.

Gość ab2
U lekarza jeszcze nie byłam.A badanie robiłam prywatnie,w szpitalu.Na wynik czekasz 1 dzień.Zrób chociaż to badanie.Myśle,że masz anemie,bo ciągle się odchudzasz.

Gość dodajnowytemat12
a jakie masz objawy napisz. I czy ktos ci powiedział, że mozesz miec białaczkę czy sama tak pomyslałas?

Gość ab2
Czytałam trochę o tym.Objawy to te krwotoki z nosa i since,czasem też strasznie mi słabo.Czuje sie jakbym miała zemdleć.

Gość też czytająca
a może masz za niskie ciśnienie? ale morfologię zrób swoją droga, nigdy nie zaszkodzi

Gość dodajnowytemat12
a nie jestes taka blada na twarzy i nie chce ci się spac?. ja nie mam krwotoków, nigdy ich nie miałam. w tamtym roku w sierpniu zasłabłam, ale nie straciłam przytomnosci. tez teraz czytam o tej chorobie .

Gość dodajnowytemat12
ciśnienie raczej w normie.

Gość ab2
No właśnie jestem blada,a senna jestem od zawsze z tego względu,że jestem nocnym markiem.

Gość każdy po tej cholernej długiej
zimie ma takie objawy i jest blady :) Tak, że nie umierasz jeszcze :) Nie ma tak łatwo :)

Gość też czytająca
białaczka nie ma nic wspólnego z anemią, nie panikuj

Gość dodajnowytemat12
jeszcze jedno strasznie często robie siku kilkanaście razy dziennie bo czuje tak jakby ucisk na pęcherz ale nic mnie nie boli przy tym

Gość dodajnowytemat12
każdy po tej cholernej długiej- no opalony nikt nie jest ale ja ogólnie mam ciemną karnację nawet w zimę miałam zawsze ciemniejszą a teraz brzuch ręce cialo mam normalne a twarz biała jak mąka i te oczy takie podkrązone. zbrzydłam strasznie

Gość też czytająca
może brak jakiegoś pierwiastka np magnezu. tez sie niedawno podobnie czułam i samo przeszło

Gość kalllamandraaa
twoje objawy nie muszą wskazywac jedynie na anemię. Koniecznie zrób morfologię ale oprócz tego - gastroskopię. Nie jest to przyjemne ale konieczne, możesz mieć jakąs przewlekłą chorobę ukłądu pokarmowego. Miałam podobne objawy do twoich, praktycznie takie same... i anemię z niedoboru żelaza + podejrzenie celiakii. To jest nietolerancja glutenu. Póki nie zdecydujesz się iśc do lekarza spróbuj wykluczyć produkty glutenowe ze swojej diety i sprawdź czy nie jest lepiej.