Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zembinkka

moj ząb-jestem załamana, wejdzcie, moze znacie te sytuacje

Polecane posty

Gość zembinkka

otoz -jakies pol godziny temu weszłam do łazienki, sspojrzałam w lustro i szok-na górnej jedynce pojawiła sie kreska, szczelina , pęknięcie-ktorego jeszze dzis rano ani w południe nie było-jestem załamana-to mój najgorszy i najsłabszy ząb ma 2 duze plomby ale takie cos kreska, jakby peknicie na zebie zdarzylo mi sie pierwszy raz -i to na górnej jedynce-rozpacz

Gość trtrtytyyty
nie swiruj, do dentysty i niech naprawia

Gość zembinkka
poznalam kiedys 20 latke co ma czarna jedynke górna-juz snuje czarne wizje-zeby ogolnie mam do bani ale ta kreska mnie załamuje

Gość zembinkka
ale moze wiecie co to znaczy-nagle pogorszenie kondycji zebow, atak próchnicy wstęp do kanałowki?

Gość zembinkka
przy moich brzydkich i słąbych zebach kazda nieprawidłowosc mnie zalamuje

Gość zembinkka
po prostu rano ani w poludnie tego nie było-a teraz jakby ktos długopisem narysował kreske

Gość zembinkka
a czy na pekniete szkiwo zakalda sie plomby/co sie wtedy robi?

Gość zembinkka
boje sie próchnicy a jak czytam o ropienaich , zgorzelach itp głebokiej rozlanej próchnicy to drżę

Gość zembinkka
z kasą krucho a dentysta kosztuje niemało

Gość zembinkka
jesli juz to musialo sie stac to czemu nie na tylnym zebie tylko na górnej jedynce

Teraz są różne metody, lakiery, licówki. Fakt, kosztuje to, ale nie panikuj. Może jest jakiś sposób.

Gość zembinkka
pech straszny

Gość zembinkka
masakra- jesli tylko ta kreska zostanie-i nic wiecej z ania nie pojdzie zniose to-ona jest od strony dziasła od góry to nie usmiechjac sie jakos ja ukryje ale poje sie zeby nie poszedł cały ząb i tak juz w kiepskim stanie

Pękło Ci szkliwo zapewne. Może piłaś coś zimego/gorącego? Szkliwo czasem pęka od skrajnych temperatur. Idź do dentysty. Jeśli masz już 2plomby w jedynce, to chyba lepiej przykryć to licówką. No, ale niech Ci dentysta doradzi.

Gość dobre radza
dentysta nie net w ciemno i dwie licowki chyba ze jedna sie super dopasuje do reszty zebow

Gość zembinkka
ha-ja jak na ironie pje duzo zielonej herbaty która podobno wzmacnia szkliwo-ale goracych napojów nie pije tylko letnie-zeby to tylko było banalne pekniecie , zarysowanie skliwa bo wiem ze powazne choroby zembow, które rujnuja ich wyglad zaczynaja sie od drobiazgów

Gość zembinkka
n a jednym tylknym zebie mam starte szkliwo ale jego kolor jest równo mierny a tu kreska sie nagle zrobiła

Gość zembinkka
gdybym była bogata to bym se wszystkie zeby wyrwała i wstawiła implanty a tak z moimi okropnymi zebami musz e sie meczyc

Gość zembinkka
pech, pech pech

Gość errtulla
smutne to

Gość zembinkka
mam nadzieje to to tylko zwykle pekniecie szkliwa a;e boje sie zeby od tego sie dalej nic nie zrobiło gorszego-cholera ze to trafiło akurat na górna jedynke

Gość zembinkka
naturalny ząb ma szczeliny mikro pękniecia porowatości i mam nadzieje ze z tej kreseczki nic złego sie nie rozwinie-wybiore sie do dnetystyale na teraz to niemozliwe

A jak pęknie ? Kiedyś odkładałam dentyste i jak poszłam piątka rozpadła się dentystce prawie po dotknięciu. Teraz mam koronkę, pomijając kase ciągle czuje ból w tym zębie. Przechodzi i wraca. Zawsze ratuj każdy ząb. Swój to swój.

Gość zembinkka
gdybym miało teraz kas e to od razu bym poszła ale cóz -musz eczekac-a od czego poszła ci piątka?próchnića, pękniecie ?kreska na zebie ci sie zrobiła?

Gość zembinkka
szkoda z e łądne zdrowe zeby sa tylko dla bogaczy a reszta musi odmawiac se od ust lub brac kredyty n a remont zebów

Gość zembinkka
kasa, kasa , kasa

Gość debatujesz juz 3 dzien
co masz zrobic tylko dentysta nie wiem za czym czekasz jeszcze umowilas sie chocby na wizyte?