Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocham byłego :(

Kocham byłego, ale nie wiem, czy do niego wrócić

Polecane posty

Przez 5 lat byliśmy, jak mi się wydaje, udaną parą. Po jakimś czasie zaczęło się psuć. Ja nie miałam pracy (i pieniędzy) - całe siły i energię wkładałam w szukanie, zlecenia, żeby coś zarobić, darmowe kursy, szukałam informacji jak poprawić swój wizerunek, jak znaleźć dobrą pracę. On przez to czuł się odsunięty (choć kiedy uprzedzałam go, że będę dużo czasu i energii wkładać w szukanie, nie miał nic przeciwko). Niestety nic mi nie powiedział, za to był niemiły, poirytowany, opryskliwy i złośliwy. Mówił, że jest sam bardzo zmęczony i to dlatego, więc jeszcze bardziej ograniczyłam kontakty (nie mieszkaliśmy razem). W końcu za którymś razem pokłóciliśmy się (wcześniej byliśmy bardzo zgodni), on kazał mi szukać nowego faceta. Chciałam wszystko naprawiać, on nie.

Odeszłam więc i zajęłam się sobą, pogodziłam z tym, że jestem sama. Zdałam sobie sprawę, że trochę go odsuwałam od siebie, a z drugiej strony, że on często irytował się bez powodu i że mu matkowałam i wyręczałam. Jednak po jakimś miesiącu, półtora on zaczął się odzywać. Chce wrócić. Ja nie jestem pewna czy to dobry pomysł. Oboje popełniliśmy błędy, ale kiedyś wcześniej obiecał mi, że będziemy rozmawiać, jeśli będziemy mieć coś do zarzucenia partnerowi. On to dusił w sobie.

W dodatku pod koniec naszej znajomości, kiedy było już źle, zaczął flirtować z koleżanką o podtekście seksualnym. On twierdzi, że brakło mu bliskości i że to tylko flirt. Jednak WIEDZIAŁ jakie mam zdanie o takich flirtach. Mi też brakło bliskości, a nie zdradzałam go nawet emocjonalnie. On mówi też, że inna koleżanka zakochała się w nim i gotowa była przyjechać, ale powiedział jej, że jest ze mną - ma to świadczyć o czystości jego intencji.

On twierdzi, że mnie kocha. Ja też go kocham, ale moje zaufanie zostało nadszarpnięte. Boję się też tej jego nieumiejętności rozmawiania. Dodatkowo, mimo, że to on zaproponował powrót, nie ma teraz czasu, żeby ze mną porozmawiać o naszym minionym związku. Wiem, że ma teraz dość trudny okres, ale uważam, że to ważna sprawa i powinien się łaskawie poświęcić. Chyba, że on wciąż próbuje się odegrać, za to, że nie miałam dla niego czasu. A to byłoby chore...

Co o tym sądzicie? Tylko proszę nie piszcie banalnych cytatów w stylu "nie wchodzi się 2x do tej samej rzeki", tylko czemu wg Was NIE (albo TAK) i argumenty. Ślicznie dziękuję za pomoc.

Gość monchita
jesli nadal go kochasz to moze warto sprobowac. skoro uwazasz ze odsunelas sie od niego, to mogl poczuc sie zaniedbany, ale moze przemyslal to wszystko i zrozumial ze mimo tego ze poswiecalas mu malo czasu robilas to z mysla o Waszej przyszlosci :) powodzenia! :)

Kocham go nadal, bo miłość nie mija łatwo ani szybko. Życzę mu wszystkiego dobrego. Chciałabym z nim być, ale nie wiem, czy damy sobie radę. Kiedyś mu ufałam, a teraz w pewien sposób to zaufanie zawiódł.

Gość monchita
zawsze sa jakies watpliwosci, to pewne, jednak jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz :) no chyba ze czujesz ze nie jestes w stanie znowu sie z nim zwiazac. czasami warto zaryzykowac.

Nie wiem tego. Powiedział mi, że będzie miał czas ze mną porozmawiać dopiero 21.04. Na dzień dzisiejszy spisałam listę pytań do niego.

Mam obawę przed jego pochopnymi decyzjami.

Gość eggreg
dowiadujemy się kogo mięliśmy,gdy go stracimy,zawsze nalezy dać szansę

Zawsze nie... kiedy ktoś się znęcał fizycznie albo był alkoholikiem - nie dawać. Po zdradzie też nie... Czy uznałybyście ten flirt przez Internet za zdradę? A może poprosić go, by pokazał mi te wiadomości, w których pisał, że chce być mi wierny? Mam na to tylko jego słowo.

UP

Gość wódko, wódeczko, spirytusie,
Więc jak go kochasz to wróć i weź się do pracy.

up

Wybaczyłybyście flirt przez Internet?

A jak chcesz się przekonać czy to jest miłość między Wami? Nie uderzył Cię... Kiedy się rozstaliście... różnie mogło być... złość jest złym doradcą, czasem temu pokrzywdzonemu najłatwiej jest zapomnieć właśnie w taki sposób... bo jeśli kocha... jak tu żyć? Nawet jeśli spróbujecie i okaże się, że to już nie to... co stracisz? NIC.

Gość ortogeniusz
Nie wchodzi się 2x do tej samej rzek.

Gość aparat007
@kocham bylego - i to oczywiscie to on Cie zawiodl a nie Ty jego ? Zanujaca jestes kobieto. Daj mu spokoj, sa miliony innych kobiet dla ktorych on bedzie kims waznym.

Ja rozumiem, że mógł się poczuć odsunięty. Ale z drugiej strony wcześniej powiedziałam mu, jak będzie wyglądać nasza sytuacja i nasze widywanie przez jakiś czas i powiedział, że akceptuje to. Mieliśmy też umowę, że - o wszystkich problemach będziemy rozmawiać - nie będzie żadnych flirtów, w tym słownych - będziemy walczyć o nasz związek do końca. I tak, akurat w tych punktach to on zawiódł. Gdyby mi powiedział cokolwiek, na pewno bardziej bym się starała. Tymczasem on nie mówił mi nic, bo miałam się domyślać, co mu leży na wątrobie. A jak próbowałam pytać, czemu jest niemiły i ma focha, to mówił, że jest zmęczony pracą. Jednak ja mu jego fochy wybaczałam. Podobnie to, że nie pomógł mi w kilku ważnych sytuacjach.

Aparat - to on chciał wrócić. Nie ja. Ja się waham. Kocham go, ale nie wiem, czy mogę mu zaufać.

Gość ortogeniusz
aparat007 Kto sieje wiatr, ten zbiera burze...

Ortogeniusz, Ty chociaż znasz znaczenie słów, które cytujesz? Bo że nie przeczytałeś moich wszystkich postów, to widzę...

Gość daj mu szanse
a jak nie bedzie sie ukladac to zerwij z nim, przynajmniej bedziesz wiedziala czy bylo warto...

Gość ortogeniusz
Ile masz lat, dziewczyno?

Tyle, ile trzeba :)

Gość ortogeniusz
To dlaczego zadajesz głupie pytania?

Gość Podbije bo tez nie wiem
Up Up!

up