Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chleba i igrzysk :)

czy przepadnie mi zasiłek?

Polecane posty

26.03 miałam termin w UP, nie stawiłam sie poniewaz byłam na dniu próbnym w pracy. Zadzwoniłam do urzędu poinformować miłą panią o sytuacji. Oczywiście dowiedziałąm się ze nic ją to nie obchodzi i mam mieć albo L4 albo zaświadczenie od pracodawcy i dostarczyć w ciągu 7 dni. Mój pracodawca odmówił podbicia jakiegokolwiek świstka, gdyż pierwszy tydzień miałam pracować bez umowy i on nie będzie ryzykował. Rozstaliśmy się więc 29.03. I w tym samym dniu otrzymałam propozycję zatrudnienia w innej firmie. 2.03 wyznaczono mi dzień próbny połączony ze szkoleniem i dano wszystkie kwestionariusze informując mnie że umowę dostanę od dnia 06.03. Oczywiście przed otrzymaniem umowy otrzymałam już decyzję z PUP o utracie statusu bezrobotnego. Nie zorbiło to na mnie szczególnego wrażenia gdyż i tak planowałam się wyrejestrować ze względu na podjęcie pracy. Zastanawiam się tylko czy otrzymam zasiłek za okres 1.03-25.03, czy mi go "za karę" że nie przyszłam zabiorą? :P

nikt nie wie czy jak mnie wywalili to dostanę zasiłek za okres w którym jeszcze nie byłam usunięta z rejestru bezrobotnych?

nikt nie był w podobnej sytuacji? :( Zależy mi żeby dostac tą kaskę bo wypłata dopiero za miesiąc:P