Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaźńToMagia

rozszerzanie diety malucha starymi metodami- co i kiedy podajecie?

Polecane posty

Gość przyjaźńToMagia

dietę rozszerzam mojej córeczce intuicyjnie. Zerkam sobie do tych wszystkich planów co i kiedy podawać, ale nie trzymam się tak sztywno zasad. Moja mała ma 4 miesiące od 2 tygodni rozszerzam jej dietę, nie mamy żadnych problemów. Zastanawiam się kiedy zacząć podawać mięsko.

Gość b.e.a.t.a
Zalezy jak stare metody masz na mysli. Czytalam ksiazke o zywieniu niemowlat z lat 70tych i tam zalecaja mieszac mleko z maka, a po 6tym tygodniu podawac sok z marchwi.

Gość Ja też mam czworo i się tego
Nie polecam. Lepiej oczytaj o BLW, to kiedyś mi podziękujesz. :)

Gość Ja też mam czworo i się tego
* poczytaj

Gość przyjaźńToMagia
o BLW trochę czytałam, ale moje dziecko nie siedzi jeszcze dobrze może podzielicie się jakimiś przepisami?:)

Gość fdrt
ja rozszerzalam diete po 3 mies. i podaje produkty 1 mies - 1,5 mies, wczesniej niz w aktualnym schemacie zywieniowym

Ja również nie trzymałam się za specjalnie schematów. Na jakieś 2 tyg. przed skończeniem 5mcy zaczęłam podawać sok z marchewki (po kropelce, łyżeczce itd.), potem jak już skończyła te 5 mcy to była zupka marchewka + ziemniak. Następnie po może 2 tygodniach już "normalna" zupka marchewka + ziemniak + pietruszka + seler. A mięso jak skończyła 6mcy. Resztę warzyw to już dawałam potem jak popadnie bez żadnych schematów, tzn. oprócz tych wzdymających.

Gość szatyyyyyynka27
ja zaczełam tak przez pare dni podawałam marckewkę pozniej dokladałam drugi składnik,pozniej trzeci.jak bylo ok to nastepnie dynie znów pare dni pozniej dynie z ziemniakiem itd itd.Mięso po 6mcu