Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mineralny

wynagrodzenie za staż a brak konta w banku

Polecane posty

sytuacja ma się tak,że nie mam konta w banku i muszę isc do banku odebrać pieniądze za staż, myślałem,że jakiś kwitek z urzędu pracy dostanę a oni twierdzą ,że wystarczy tylko dowód.

dobre pytanie, własnie dlatego mam je odebrac w banku w okreslonych godzinach. Czy ktoś zetknął się już z takim przypadkiem?

Gość kioioo90o9090o
babaka w urzędzie przed stażem pyta jak chcesz odbierac kasę jak masz konto to możesz na konto jak nie masz to mówisz że odbierac bedziesz w urzędzie więc idziesz po miesiącu w wyznaczony dzien do urzedu pracy do pokoju jakiegoś tam z ksiązeczką bezrobotnego i babka ci daje taki kwitek ile kasy ci się nalezy a potem z tym kwitkiem idziesz to banku z któym up ma podpisana umowe ( ta w urzedzi ci powie a jak nie powie to zapytasz) i tam w banku na podstawie tego kwitka z urzedu pracy wypłaca ci w okienku kasę,

no tak ale oni mi powiedzieli,że mam iść z samym dowodem osobistym do banku bez żadnego kwitku i to mnie właśnie najbardziej zdziwiło. Dlatego nie wiem czy to tak powinno wyglądać

Jak ja byłam na stażu to też odbierałam w banku pieniądze na dowód. To jest po prostu tak, że UP ma zapewne jakąś umowę z tym bankiem.

a dostawałaś jakiś kwietek z tego banku na którym pisało,że to wynagrodzenie za staż? i coś popdisywałaś w banku ?

Gość fwfwerwew
a ja odbierałam na poczcie. nie bylo żadnego kwitku, oni tam mają w przekazie tą kase i wystarczy dowód.

Gość fwfwerwew
aha no tak, musisz podpisać sie na przekazie

no tak na poczcie pisze na przekazie kto jest nadawca a jak to wyglada w banku, zeby czasem przez pomylke nic innego mi nie podlozyli , bo jak wiadomo pomylki czesto sie zdarzaja w roznych instytucjach.

Gość fwfwerwew
ale schizujesz, to tam ci dadzą przekaz bankowy

a dostałaś kwitek z tego banku ? Ja "schizuje" gdyż błędy urzędników zdarzają się nad wyraz często i sam nie raz się o tym przekonałem, musiałem np pisać oświadczenie ,że urzednik pomylił imię i nazwisko i przez to powstał bład w piśmie , które dostałem. Oczywiście pismo jak i kopię oświadczenia podbitą przez odpowiedni organ zachowałem również dla siebie.

Gość szkarabeuszka
u mnie w miescie tez tak jest ze do banku sie idzie i wyplacaja maja liste kto ile ma dostac i jyz. jiedys to up wyplacal a teraz bank poprostu. nie ma co sie bac wez dowod osobisty dostaniesz potwierdzenie odbioru i im podpiszesz ze odebrales.