Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mowgli deborah II

wiek dziecka wg usg a om- duża różnica. szykowac sie na wczesniej?

Polecane posty

Gość mowgli deborah II

Wg om a wiem dokladnie kiedy doszlo do zaplodnienia :) maleństwo urodzi sie ponad 2 tygodnie pozniej niz wg usg. Usg pokazuje ze dziecko jest wieksze- wiekszosc wymiarow wskazuje na to ze jest "za duze" na wiek z om. czy w zwiazku z tym powinnam sie szykowac na wczesniejsza akcje? rozumiem ze dzieciak mogl sobie szybciej sie jakos rozwinac itd ale niby dlaczego. dziecko wg wszystkich badan zdrowe. koncze wlasnie 2 trymestr.

Gość kwietniowa0mama
możliwe,że wcześniej. Ja miałam termin z om na 14kwietnia z usg na 9 kwietnia. Potem okazało się w 33 tyg. ze dziecko jest o 2 tyg wieksze. i w końcu urodziłam 8 dni temu,czyli 3kwietnia :] więc wszystko możliwe.

Gość Elfekkaa
Jezu, dobrze ze wlozylam sobie wibrator w pupala, od razu mi lepiej...

Gość mowgli deborah II
No to bede w stanie gotowosci.. jakies inne mamy maja doswiadczenia?

ja będąc na początku ciąży trochę czytałam o terminie z USG i wyczytałam, że termin z usg bierze sie pod uwagę, ale tylko ten, kiedy USG było robione do 10 tc. Zwróć uwagę, że dzieci rodzą się zarówno 5 kg jak mniej jak 3 kg, i to w terminie. Nie mówię o wcześniakach. Więc szykuj się zarówno na to, że urodzisz DUŻE dziecko :)

Gość mowgli deborah II
hehe, no w sumie hyba wazniejszy ten pewny termin z OM. lekarz tez pytal czy i tata dziecka jest wysoki tak jak ja, bo to moze oznaczac duze dziecko. no coz, dzieki :)

mi wychodził z usg wcześniejszy termin niż z OM, urodziłam wcześniaka (stan przedrzucawkowy) ale w 35 tc miał 51 i 2800, więc myślę, że w terminie gdybym urodziła byłby bardzo duży :]

Gość bylam w rossmannie
termin wg usg jest bardzo niedokładny chyba ze wziety z usg do ktoregos tam tygodnia bodajze 10 czy 12, wtedy jest nawet dokladniejszy niz z om moj termin z wczesnego usg dokladnie sie pokryl z tym co wyliczylam na odstawie terminu (+/- 2 dni) zaplodnienia

mi do konca pokazywalo usg 2.12. i urodzilam malego 03.12. tydzien przed terminem z ostatniej OM...