Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ckmsdwnck

slub cywilny bez rodziny+wyjazd odrazu po

Polecane posty

Gość ckmsdwnck

cche miec tylko swiadkow my i swiadkowie a potem obiad mały dla 4 osob a nastepnie tego samego dnia wyjazd zagraniczny 'myslicie ze rodzina sie obrazi?

Gość poślubiona mafii
moja się nie obraziła, ale było im przykro ślub bralismy tylko dla papierka, ze względów formalno-podatkowych wzięliśmy po cichu, ale jakoś przypadkiem się wygadałam po kilku miesiącach i był lekki foch :/

Gość ekkoloożka
Moim zdaniem to jest chamskie posunięcie. Przeciez to jest bardzo wazne wydarzenie i nie riozumiem dlaczego nie chcesz zeby rodzina w tym uczestniczyła. Moim zdaniem takie zagrywki robia tylko "dzikusy", jakieś odludki i ci co boja się ludzi

Ja też nie rozumiem, jak można nie chcieć spędzić takiego wydarzenia z najbliźszymi. Rozumiem, że ktoś może nie lubić wesel i nie go organizować, ale żeby nikogo na ślub nie zaprosić... Chyba, że się nie utrzymuje kontaktu z rodziną, ale jak często to się zdarza?

Gość tez o ty myslalam
Autorko tez mialam z narzeczonym taki pomysl. Od razu wiedzielismy, ze nie chcemy wesela, ale stwierdzilismy, ze rodzinie byloby przykro. Nie mieszkamy w Polsce, wiec rodzice i tak widza nas 1-2 razy w roku, wiec doszlismy do wniosku, ze cos trzeba zrobic. Bierzemy slub w czerwcu. Tyle, ze my bierzemy Koscielny, pozniej obiad i tort dla 25 osob w restauracji do ok.24-1godz. W niedziele sniadanie z rodzina narzeczonego, ktora bedzie nocowala w hotelu. Pozniej pojedziemy jeszcze do mojej rodziny. W poniedzialek zostanie do pozalatwiania pare spraw i wracamy do siebie, a we wtorek lecimy w podroz posubna.

Ja akurat bardzo lubię wesela.Ale wiem że są ludzie którzy ich nie cierpią i ja to szanuję. Ale żeby nie zaprosić rodziców i rodzeństwa? Mi się w glowie to nie mieści. Zresztą zależy też wiele od relacji panujących w rodzinie. Ja już ślub mam za sobą,ale wiem że gdybym zrobiła tak jak Ty autorko to moim rodzicom i bratu by serce z żalu pękło bo mamy ze sobą świetne relacje że jedno za drugiego by życie oddał! Mój brat jest kawalerem,ale ma partnerkę i nie wyobrażam sobie bym miała nie być na jego ślubie!