Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kostka_sosolowa

niemowlę ma chora buzię, jaki krem?? Pomóżcie, proszę

Polecane posty

Gość kostka_sosolowa

moja córka ma 7,5 miesiąca, strasznie się ślini, wyciera sie pieluszka tetrową, rączkami i przez to ma chorą cerę na twarzy i szyi. Jaki krem bylby najlepsz?

Gość dfgyhggggghg
Co to znaczy ma chorą cerę?? Skąd mamy wiedzieć na co ten krem, skoro piszesz tylko: ma chorą cerę. Idź do apteki i poproś krem na chorobę :O

Gość ojjj musisz musisz
musisz wycierac córci twarz gdy sie ślini i tyle. Nie wiem czy jakis krem pomoże skoro ona nadal będzie sie slinic.

Jak chora cere? Jakies wypryski? Czesto myj jej buzie i raczki w ciagu dnia platkiem kosmetycznym nasacxonym przegotowana woda. Mozesz tez uzyc linomagu.

Gość ...,,///
ja robiłam tak stay jak swiat sposób i pomagał mi zawsze na buzke podrażniona lub obszczypana od sliny czy ulewani anajlepiej na noc zasypać, albo delikatni ena umyta i sucha buzke np jak juz zasnie "wklepac" czy wetrzec make ziemniaczna sciaga goraczke a wiec zaczerwienieni ejuz rano zniknie, no i wysuszy skórke od sliny to dział anawet na silne odparzenia pieluszkwe moja mała miała takie zapaleni epo pieluchach ze masc z apteki nie pomogła a oja babcia zasypała maka i 3 dnipup ajak malowana:))

Gość kostko wg mnie
ona ma alergie i musisz z nia wybrać sie najpeirw do dermatologa, a w przyszłosci do alergologa. Od ślinienia nie bedzie miała chorej buzi i szyjki

Gość natłuszczaj kremem
Lipikar polecam :> delikatny i doskonale leczy wszelkie ranki, ja myślę, że wiem o co ci chodzi, pewno ma czerwone plamy na twarzy, suche miejsca, łuszczące się jakby liszaje w tych miejscach gdzie się ślini

Gość natłuszczaj kremem
mąka ziemniaczana też działa :) nie słuchaj o alergiach bo setki dzieci od śliny maja odparzenia i pochodne i to przejdzie wraz z wiekiem i mijaniem ślinienia

Gość zonaKraka
U nas pomógł bardzo krem dla alergików, Lipobase, niedrogi a bardzo skuteczny. Pilnuj też żeby nie obcierała buzi, miała suchą, i polecam pieluszki flanelowe, bo tetra potrafi porządnie poobcierać. Jak wysypka jest taka zapaskudzona, to przemyj delikatnym roztworem szałwii. I fakt, ma podrażnioną skórę a nie "chorą cerę"

Gość kostka_sosolowa
dziekuje za odpowiedzi nie sądzę by córka miała alergii. Ona ma takie krostki tylko na buzi (kolo ust i na policzkach przy ustach, na bokach policzków i na czole nie ma), na ciele nie ma nic. Myslę, że to własnie od slininia, bo potem ciągle czyms wyciera buzię i ma takie wypryski. Na bierząca jej ciągle przecieram przegotowana wodą. Linomagiem smaruje. Wypróbuję sposób z maką ziemniaczaną :)

Gość zonaKraka
Linomag jest tłusty, nie smaruj tym. Najpierw troszkę przesusz buzię, dlatego polecałam przemycie szałwią (u noworodka już stosowałam więc bezpieczne).