Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cati424

Typowe polskie piwa jakie?

Polecane posty

Gość cati424

Mam kupic polskie piwa dla osoby nie z Polski, jakie sa typowe i najlepsze? Ja piwa nie pije dlatego nie mam pojecia.

Gość kantalupa..
zubr? czeka na planie ;D

Gość fgfsdgg
niestety żubr jest kiepściutki. kup Łomże, Perłe, Warke (czerwoną), Tyskie, Lech

Gość Licealista bez matury
Tyskie. Chyba jest najbardziej znane (byłem kiedyś w Berlinie i to jedyne polskie piwo, jakie jest dość powszechne, nawet u Turka). Żubr czy Lech to koncernowe sikacze, lepiej sobie odpuścić. Ew. można poszukać piw regionalnych, np. z Manufaktury Piwnej (patrz Google), mają dość dobre, albo Noteckie. Moim ulubionym jest piwo o nazwie Łomża, średniokoncernowe.

Gość cati424
Podobno zywiec najlepsze slyszalam, wiec chyba kupie zywiec, warka i tyskie jak piszecie.

Gość gość
wg mnie zywiec czy zubr to kiepskie piwa. ja np wole miodowe.

Gość gość
Moim zdaniem na dobre piwo warto sie wybierać do pubow serwujące piwa kraftowe. a dzisiaj dzień idealny na grzańca.

Gość gość
Moim zdaniem godne polecenia sa na pewno piwa regionalne. Sama często pije piwo z browaru Grybów http://pilsweizer.com/. Kiedyś tym piwem częstowałam również gości z zagranicy i byli zachwyceni.

Gość gość
Argen 2013.08.14 Fox, Warka, Żywiec

Gość miasto Namysłów woj opolskie
typowe polskie piwa z długowiekową tradycją to zamkowe kuflowe złoty denar namysłów pils (wszystkie z nich są z browaru Namysłów )

Gość gość
Miodowa Łomża :)

Gość gość
Tatra, kasztelan, tylko takie, czyli mniej znane.. reszta browarow zostały sprzedane do zagranicznych koncernów więc ile w nich polskiego piwa.. to tylko zagadka ;)

Gość gość
Lubię eksperymentować, tym bardziej u nas w Polsce gdzie mamy wielu dobrych, browarników. Ostatnio z neta ze strony www.pilsweizer.com zamówiłem kilka butelek tego rzemieślniczego i było wyśmienite.

Gość kontinownik

Rzemieślniczy Pilsvar ma zdecydowanie bogatszy smak w porównaniu z innymi browarami, które do tej pory smakowałem. Bardzo mi się podoba opcja zamówienia przez stronę  www.pilsweizer.com wygodniej się nie da 😉