Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ijo ijo ijo 222

dlaczego nie chudnę :( jestem załamana :(

Polecane posty

Gość ijo ijo ijo 222

dziewczyny pomocy :( zaczęłam sie odchudzac od niecalych 2 tygodni mam duży balast , startowalam z 93 kg :( na prawde jem mało :( w porownaniu z tym co bylo wczesniej ..moja waga po tygodniu odchudzania pokazala minus 2 kg :( i od poniedzialku tj. 4 dzien 0,1 kg na minusie :( jestem w szoku ! przecoez jest z czego leciec :( wiec dlaczego taki zastój????????? odechciewa mi sie wszystkiego i rycze dzis od rana :( bo myslalam ze cos ruszy :( moj jadlospis wyglada tak: rano 2 kromeczki razowego chleba z serkiem wiejskim, lub jogurt nat z otrebami, potem jabłko, nastepnie ok. 16-17 indyk , udko, pstrag albo łosos wszystko pieczone w folii , zero tluszczu i do tego surowka z marchewki, pora i jogurtu, i to moj ostatni posilek :( ok. 20 zjem jabłko od 17 po obiedzie wyruszam na spacer, rower, nordic pije duzo wody a waga od poniedzialku stoi :( jestem mega zalamana :9 bo NIGDY mi sie to nie zdarzylo podczas moich diet :( jakies rady????/

Gość nie tędy droooga
za często się ważysz to raz. Za mało jesz warzyw- warzywa dobrze wypełnią żołądek, mają witaminy. Ja miałam podobnie, jak się zważyłam to mało mnie szlag nie trafił- bo niby nie schud;łam. ale dwa dni później waga pokazała mi już 0.7 kg mniej. woda też waży, wszelkie płyny itp. głowa do góry wytrwaj

Gość nie tędy droooga
a raz na jakiś czas możesz zjeśc trochę więcej, ale lepiej nie słodyczy tylko normalnego jedzenia- by podkręcić metabolizm. Organizm musi być trochę oszukiwany, ze nadal jest ok, zeby szaleńczo nie magazynował.

Moze w tym tygodniu jesteś przed okresem. Po drugie za duża przerwa między śniadaniem a obiadem, bo jabłko to za mało. Żeby chudnąć trzeba jeść często, a małe porcje i oczywiście dietetyczne. Ile kalorii dzięnnie zjadasz, bo według mnie to jakieś 800 góra.

Gość nie tędy droooga
za mało je, moim zdaniem autorka może opadać z sił i wkrótce spadnie jej motywacja.

Gość ijo ijo ijo 222
no własnie nie wiem ile kalorii :o nie jem slodyczy , makaronów, ziemn iaków, białego pieczywa, w ogole! nie czuje głodu więc z tego "korzystam" :) i nie jem jak mi sie nie chce :) ale wiem ze jak sie odchudzalam kilka razy juz niestety :( to waga leciala jak szalona , a teraz jest masakra :( wiem wiem wiem ze powinnam wazyc sie raz w tygodniu , ale przy takim starcie 93 kg to powinno leciec szybko :( w porownaniu z tym co jadałam wczesniej :( jeszcze bardzo mi zalezy na szybkim schudnieciu i pewnie to mnie blokuje :(

Gość KAJJJJAA
hm, mysle ze faktycznie jesz malutko i nieregularnie. wklejam mój link z innego wątku: pamietajcie jednak o zbilansowanej diecie!!!! wegle czyli np chleb razowy nie jest przestepstwem!!! miałam dostep do diety z poradni leczenia otyłosci. Podstawowa zasada: regularne posiłki, czyli np o 7/11/16/20 . mozliwosc odstepstw pół godziny. pierwszy posiłek zaraz po wstaniu, chocby nie wiem co. kazdy posiłek zawiera chleb razowy (czyli węglowodany), bialko( ser biały, drób, indyk lub wolowina -nie wolno wieprzowiny) i do tego masa warzyw surowych, gotowanych czy pod inna postacią. do przegryzek przy głodzie jabłko luib jog.naturalny. proporcja: na sniadanie np 60 g chleba i 40 g wedliny. do tego warzywka na ii sniad. 60 g chleba , 35 g wedliny, na kolacje 60 g chleba, 30 g wedliny. na obiad 60 g makaronu/ryzu lub kaszy i chudy filet z kurczaka, wołowinka lub ryba moze odbiegam od tematu ale kolezanka pięknie na tym schudla a własciwie to fałdki w oczach sie zmniejszały . ja sie staram trzymac tych zasad i w 5 dni chudne kilo a w weekend wraca bo nie umiem wytrwac w tej regularnosci nie podjadac ale na błędach człowiek sie uczy i mam nadzieje ze w koncu zaskoczę Tak, ze głowa do góry i jedz regularnie, własciwie to tam wychodziły dwie kromki razowego i ze trzy, cztery plastry np fileta z kurczaka i duuuzo warzyw.teraz sa juz pomidorki, ogórki, itp

Gość KAJJJJAA
hm, waga stoi bo magazynuje na najblizsze czarne dni, bo nie dostarczam mu energi:( wiec poczytaj i spróbuj sie dost0osowac do tego . Rano dwie kromki z dodatkami, koło poludnia moze byc jedna, po południu jedna i ok 20 tez spoko, skoro masz ruch!!!!nie bedziesz głodna, bedziesz miec energie i powoli zaczniesz chudnąc:)

Gość kinia 33
Ja mam też doła. Jestem 4 dzień na Stillmanie, a tu tylko 1,2 kg mniej. Dziwne, bo kiedyś traciłam po około 1 kg na dobę. Chyba przez zimę nagromadziłam sobie zapasów, ale grunt to się nie załamywać.

Gość ijo ijo ijo 222
hej po wizycie w kibelku waga poleciala w dół jeszcze przed sniadaniem :) takze to bylo pewnie to :) ale jak na ponad 90 kilosów to i tak powoli leci :( dla mnie liczy sie waga tylko z rana tylko na czczo po wysikaniu sie i na golasa !!! mam nadzieje ze nie bedzie u mnie zastoju szybko bo musze schudnac :)