Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jem z butelki

Dziecko 6 miesięcy, nie chce jeść z butelki-proszę o wasze rady.

Polecane posty

Gość jem z butelki

Witam, ja w temacie. Moj maluch od początku tylko na piersi, jak miał 2, 3 miesiące czasem zjadał bez problemu odciągnięty pokarm w butelce. A już w 5 miesiącu absolutnie nie chciał, nic do jedzenie/ picia w butelce. Kupiłam różne smoczki, butelki, nic, niekapek niby nieco lepiej, ale trudno to nazwać piciem. No ale już powoli chciałabym go odstawiać od piersi, nie mówiąc już o tym, że na dłużej nie mogę go z kimś zostawić, skoro nie che jeść z butelki. Wiem że może trzeba poczekać. Ale może mi coś doradzicie, może akurat pomoże? :)

Gość jem z butelki
Łyżeczką je ładnie, ale to mm kilka razy dziennie to przecież się nie nadaje. Takiej butelki nie próbowałam.

Gość tasia612
Moja tez nie chciala za nic.Najpierw jadla ,pila z lyzeczki a potem odrazu ze szklanki w 7,8 miesiacu

A próbowałaś mieszać mleko z kaszką o jakimś konkretnym smaku?? Malina, banan itp itd... Mój mały żadnego modyfikowanego nie wypił nawet w nocy, ma już prawie 7 m-cy, a od 6 miesiąca z nim wojuje, strasznie żąda piersi. Dopiero jak zaczęłam mieszać mleko z kaszkami to wypija... Też kombinowałam z butelkami i smoczkami. Piersią Karmie go juz tylko wieczorem. Dziś ostatni raz.

Też miałam taki problem. Jak mały miał 2-3 miesiące to nie było problemu żeby wypił mleko z butelki. Potem zaczął się problem nic tylko cyc i cyc. Zaczęłam wprowadzać mu pokarmy stałe. Owocki, kaszki i obiadki a pierś dostawał tylko w nocy. Jednej nocy się zawzięłam i zamiast cyca dostał mleko w butelce Nuk i smoczek tej samej firmy ze średnim przepływem i ku mojemu zdziwieniu wypił bez żadnego problemu. Trzymam kciuki żeby się udało.

Gość jem z butelki
Dzięki dziewczyny! :) O rany coś mnie teraz tchnęło, zrobiłąm mu 50 ml mm w butelce Avent i ze smoczka Nuka wypił szybko, mam nadzieje, że już będzie jadł :)

Gość jem z butelki
W szoku jestem! :D