Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to co na komunieee

czy wypada dac na komunie dziecku leginsy i tunike na prezent? nie za ciulowe?

Polecane posty

Gość to co na komunieee

krucho u nas z kasa troche i kupilam siostrzenicy tunike i leginsy bardzo ladne ciuzki ale nie wiem czy wypada dac cos takiego :/

Gość u mnie wiedzieli ze krucho z k
asa i dalam 5dyszek :)) jednak kasa lepsza, b ratanica zbierala kase na rower i te 5dyszek tez sie przydalo

Gość lolitte
jesli nie jestes chrzestna to tak Dokup jakas wypasna bomboniere lub perfumki dziewczece

Gość hhrthrt
ale z was dziady. na komunie się daje porządny prezent a leginsy to ja daje bez okazji dziecku kolezanki. 50zł na komunie? to chyba jakas kpina

Gość lolitte
jak zbiera na cos konkretnie np.rower to ok Inaczej nie,bo kase najczesciej przejmuja rodzice..

Gość to co na komunieee
aha ja juz wlasnie kup[ilam prezent (ciuchy) siostra z mezem sa materialisci zapewne beda obgadywac prezenty kazdego i zastanawiam sie czy cos dokupic czy poprostu to wystarczy,mam 2 dzieci malych i maz tylko pracuje moze zrozumie...

Gość to co na komunieee
aha dokupie jej cos jeszcze chrzestna nie jestem

b

Gość Do kotki 33
Mogłas dać ta kasę co na ciuchy wydaliśmy. A wogole Mogłas Biblię kupić, i to wszystko. Ciuchy to tak raczej na urodziny.

Gość zastaw się a postaw się :)
Typowe u Polaków :O Jeżeli ktoś nie ma kasy to wiadomo,że nie rzuci kilka stów. Dobre i to niż nic. Ale zamiast ciuszków wolałabym już dać bombonierkę z kopertą(a w niej 50-100 zł ).

Jak ja kocham swoja rodzine :)) Nie ma materialistow, kazdy kazdego rozumie :)) 5dyszek to kpina?? Kpina by bylo dac 500zl a raz na rok widziec dziecko :D Moja bratanica jest dla mnie jak wlasne dziecko. Moj brat z zona sa cudownymi ludzmi. I robiac komunie dziecku nie kierowali sie ile kasy zbiora :)) Dziekowali mi, ze im pomoglam w przygotowaniach, uczesalam dziewczynke i napstrykalam multum pieknych zdjec :) Nie wszystkim ludziom kasa jest na pierwszym miejscu ... naszczescie :)

Gość hgthytrhytrh
jak zbiera na cos konkretnie np.rower to ok Inaczej nie,bo kase najczesciej przejmuja rodzice.. xxx to chyba u ciebie w rodzinie takie rzeczy się praktykuje. nie wyobrażam sobie zabrać dziekcu jego pieniędzy. Moj brat mial 10 lat temu komunie i dostał bardzo dużo i sam sobie kupił co chciał, nikt mu pieniędzy nie zabierał

ciuchy na komunie - troche kiepski pomysl ja mysle. Dokladnie tez uwazam, ze jak nie masz kasy to zrozumiale, to lepiej Biblie i Bombonierke:)

Gość typowe na kafe!!!
Jak ktoś założy temat pt: "ile zarabiacie?" to od razu wszyscy milionerzy, a jak ktoś załozy temat pt "ile dać na komunie/wesele" to od razu wszyscy twierdzą że u nich cienki z kasą i czy leginsy mogą być, ludzie ale jestescie żenujący. Prawda taka że kazdy prze do tego żeby dać jak najmniej. a o komunii wie się dłuuugo przed, nawet można sobie wyliczyc w ktorym roku to nastąpi. dać dziecku poniżej 100zł to moim zdaniem jest totalna żenada i cyrk na kółkach. i teraz ochrzancie mnie ze jestem materialistką. wiadomo że na komunii nie chodzi o pieniądze, ale jakiś gest i kulturę trzeba posiadac.

Gość aglaffffka
Swiat zwariowal! Najpierw trzeba zadac sobie pytanie co to jest Pierwsza Komunia Swieta? Pierwsze osobiste spotkanie z Bogiem w tymze sakramencie! Impreza po takim wydarzeniu stala sie niestety wazniejsza od samej Komunii... No tak, i prezenty! Prezenty najwazniejsze! Bo przeciez wszyscy maja dac drogie rowery, zegarki, i moze jeszcze co? Iphony czy moze 2000 w koperte? No ludzie... Wychowujcie dalej tak swoje pociechy, a sie w koncu doczekacie... Autorko - jesli nie masz kasy to mysle ze spokojnie wystarczy :-) pozdrawiam

Gość bgfbgfbgf
jasne, i kazda sknera przyjdzie z Biblią i dzieciak po komunii najlepiej niech zalozy sklep z dewocjonaliami... nie wiem jak można dać własnej siostrzenicy 5 dych albo nawet 100zł. zwłaszcza ze ktoś pisze że dziecko lubi i kocha.

moje dziecko to nawet z ciuchów by sie cieszyło co wyscie sie tak uparly ze nie wypada dac ciuchow na komunie,kazdy daje to co uważa za stosowne j

Gość kjkfijfijfifgffr
Najlepiej to wpieprzcie się na komunie we dwojke zabierajac przy okazji swoją dwójke bachorow a w prezencie dajcie bomboniere i biblie (od 4 osob), a potem jeszcze każcie się cieszyć. Polactwo to jednak buractwo

Gość popsopsopwlswsd
Przecież na komunii nie chodzi o prezenty, tylko o sakrament!! Wychowujcie tak dalej swoje dzieci na materialistów to zobaczycie! Ja idę na komunię i w prezencie daję czekoladę z Tesco. kazdy daje tyle ile moze.

Gość aglaffffka
Bgfbgfbgf: sknera z Biblia... Achaaa. Sklep z dewocjonaliami... Pomysl zanim cos napiszesz... I jeszcze raz ze zrozumieniem przeczytaj moja poprzednia wypowiedz :-) pozdrawiam

Gość to co na komunieee
juz kupilam ciuchy,dam jej ciuchy i juz kupie jeszcze jakas czekolade trudno najwyzej beda niezadowoleni

Aaa i pamietam, ze ja na swoja komunie dostalam wymarzona swinke morksa za cale 15zl!!!! Inne prezenty tez byly, ale swinka byla najlepszym :)

Dajesz to co uważasz za słuszne , nie każdego stać żeby dać 100 zł czy nawet 50 zł, nie przejmuj się. Zapakuj ładnie i daj dziewczynce :)

Gość U nas bez prezentow
U nas w tym roku jest tak ,ze nasza corka nic nie dostanie na komunie'Gosci poinformowalismy ze nie zgadzamy sie na prezenty i do tego sie zastosują,obiecali nam zadnych pieniedzy zadnych prezentow Komunia nie jest odpwiednia uroczystoscia aby prezenty dziecko dostalo, dlatego nasza nie dostanie Jestesmy przeciwni w takie swieta koscielne robienie prezentow.Dziecko jakos traumy z tego powodu nie bedzie miec

Gość popsopsopwlswsd
nie wiem kogo nie stać na to aby dać 50zł czy tam 100zł. to ile wy zarabiacie? 600zł i zasiłek z mopsu czy jaki chooy?

Gość U nas bez prezentow
Z mezem jestesmy bardzo zdwiwieni dlaczego inni rodzice pozwalają aby na takie koscielne uroczystosci dziecko materializowac i jakies nagrody dawac na przyjecie ciala Chrystusa

A potem wszystkie dzieciaki będą się przechwalać, co dostały, a dziewczyna będzie smutna siedzieć. Jakie wasze dziecko będzie miało pamiątki z komunii? Żadnych obrazów, łańcuszków czy kolczyków? Wstyd dla rodziców po prostu.

Gość popsopsopwlswsd
U nas w tym roku jest tak ,ze nasza corka nic nie dostanie na komunie'Gosci poinformowalismy ze nie zgadzamy sie na prezenty i do tego sie zastosują,obiecali nam zadnych pieniedzy zadnych prezentow Komunia nie jest odpwiednia uroczystoscia aby prezenty dziecko dostalo, dlatego nasza nie dostanie Jestesmy przeciwni w takie swieta koscielne robienie prezentow.Dziecko jakos traumy z tego powodu nie bedzie miec xxxx moherowa kobito, wlasnie ze robisz krzywde dziecku!! jestescie jacys nienormalni. moze jak sobie bedziesz wyprawiac urodziny to powiedz gosciom ze nie zyczysz sobie prezentow a dziecko jest tylko dzieckiem i dziecinstwo powinno miec beztroskie. wychowasz je na jakiś 'beton', zresztą to nie wychowanie a jakas tresura. ciekawe jak sie poczuje jak dzieci w szkole beda opowiadac co dostaly a twojemu bedzie przykro jak powie ze nic nie dostalo.