Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę jechać sama

Która z Was była sama na wakacjach zagranicą ? Chcę jechać do Egiptu

Polecane posty

Gość chcę jechać sama

albo do Hiszpanii albo gdzieś dalej jesli zdobęde jeszcze troche kasy. Póki co stawiam na Hiszpanie, na 2 tygodnie, nie wiem czy jechac z biurem podrozy i użerać się z pojebanymi ludzmi, wiadomo jacy sa Polacy ,nasluchalam sie roznych historii z takich wycieczek... czy moze lepiej na wlasny rachunek zarezerwowac hotel i robic co mi sie podoba ? Problem w tym, ze nie znam angielskiego, ani hiszpanskiego...tylko rosyjski.

Gość eolnosc i swoboda
lepiej na wlasny rachunek

ja byłam sama w Jordanii - super przeżycie, polecam. moja znajoma była sama właśnie w Egipcie i też sobie chwaliła. z tym, że ona wykupiła pobyt all-inclusive a ja raczej wolę backpacking i organizowanie wszystkiego na własną rękę. ale jak kto woli. ważne, żeby mieć odpowiednie podejście, przygotować się i umieć czerpać przyjemność z bycia samemu ze sobą (oczywiście nowe znajomości też się zawsze zawrze, jak ktoś jest otwarty).

Gość gfjhyyyyyyy
znajomosc jezyka nie jest tak bardzo potrzebna, wystarczą podstawy, w telefonie zainstaluj sobie słownik wez jakies rozmowki i sie dogadasz,albo na migi ;) samemu jest najfajniej albo z jakąs znajomą, kolezanką, kolegą ;)

Jeżeli planujesz wakacje w krajach cywilizowanych : CHorwacji, Grecji z powodzeniem możesz wynająć kwatery sama - ale licz się, że będzie Cię to kosztowało więcej. NO chyba, że jedziesz swoim samochodem i z grupą znajomych. Wynajęcie całego apartamentu jest tańsze,. Do krajów dzikich takich jak na przykład Egipt albo Tunezja jedź jedynie z biurem podróży. Arabowie nienawidzą białych i jeszcze mogą Ci coś zrobić. W Egipcie na przykład w miarę bezpiecznie jest jedynie w kurortach. Wycieczki jeżdżą z konwojem policji ponieważ miejscowi potrafią obrzucić autokar kamieniami.

do " :* " - a Ty byłaś/byłeś kiedykolwiek w kraju arabskim, czy tylko stereotypy powtarzasz? ja byłam kiedyś z koleżanką w Syrii i Jodanii, w zeszłym roku byłam sama w Jordanii i wróciłam z mnóstwem pozytywnych wrażeń - Arabowie tam są bardzo otwarci i pomocni, poznałam wielu fajnych ludzi. A wszędzie praktycznie jeździłam sama i nic złego mnie nie spotkało, wręcz przeciwnie.sądzę, że Europejczycy w swoich krajach są mniej otwarci niż oni.

Gość sorry ale jakos moja
wycieczka nie byla konwojowana, i wlos z glowy nam inie spadl

Gość do sally brown
tez sadze ze predzej w polsce mozna dostac w morde niz w egipcie

W Jordanii jest bezpiecznie ;) Byłam tam. Bliżej jej do Turcji niż Egiptu. W Egipcie i Tunezji bezpiecznie jest jedynie w kurortach, Poza nimi nie radziłabym samemu jeździć. Szczególnie białej kobiecie. Raz w Egipcie przytrafiła mi się sytuacja kiedy autokar został obrzucony kamieniami przez miejscowych dzikusów. Coś takiego w Europie byłoby nie do pomyślenia. Dlatego, jeśli macie pieniądze polecam kraje europejskie - ewentualnie kolonie. Lanzarote, Rodos, Kos - tam jest pięknie, ale niestety drożej.