Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba sprzedam działke

BEDZIECIE SADZIĆ SWOJE WARZYWA?

Polecane posty

ja mam już dość, nie chce mi się w wolnej chwili grzebać na działce, pracuję, niby 8h, ale mam ważne stanowisko i czasem wracam wykończona psychicznie, na działkę bym pojechała odpocząć a nie na kuckach pielić,w dodatku mam poważne problemy z kręgosłupem, chodze na masaze, itp. mysle by sprzedać dzialke, ale mąż nie chce, a nie pomaga mi, bo jest zagranicą

Gość nie sadzę
małe dzieci, ciąża, roboty od groma. Owoce mamy a do reszty trawa posiana mąż kosi.

no wlascie, w sezonie full roboty, czasem sobie mysle,ze kupie od jakies babuleńki na rynku warzywa, przyjeżdzaja na rynej babcie ze wsi mojej babci wiec wiem,ze maja swoje a nie jakies podstawione

Gość nie sadzę
A swoje posadzisz, będziesz robić a przyjdzie jakieś cholerstwo i ci zje, albo dostaną choroby jak ziemniaki u nas rok temu. Tyle pieniędzy, tyle pracy i wszystko na nic. Wole kupić na targu worek ziemniaków i będzie na calą zimę. Wcale drożej mi nie wyjdzie a nawet zaoszczędzę i pieniądze i pracę.

Gość amira kułbaszek
a

Gość cóż za głupie pytanie
Na kafe nawet w blokach mają swoje warzywa :D ja wysiewam tylko nowalijki, dynię i cukinię. Resztę kupuję UWAGA! w markecie :p

Gość nie sadzę
w markecie to kupuję pomidory, paprykę pieczarki ale worka ziemniaków to nie kupie bo raz ze mi drogo wyjdzie a dwa to niektóre ziemniaki z marketu smakują jak dla krów. To wolę załatwić od kogoś na rynku. Najpierw sobie kupię odrobinkę na spróbowanie a jak są dobre to biorę caly worek, do piwnicy wkładam i mam na całą zimę i wiosnę.

Gość Pffffffff...
Juz to ktos zaznaczyl, ze osadzisz sie, o zapi3erdalassz, oplewisz a potem slimak ci wpi3rdoli :D Po co marnowac czas na "swoje papu", jak i tak predzej czy pozniej zaczniesz pryskac bo nie bedziesz miala sil, walczyc ze szkodnikami, wyjdziesz na to samo. Swoja droga, moja mama tez wymyslila ze bedzie sadzic na dzialce najprostsze sadzonki, typu czosnek, cebula ogorek i co? żule wydarly i sprezdaly na rynku haha idz do sklepu i kup import, takie czasy.

Gość Henia 376
Działak to wielki skarb. Ja odkąd czytam "Twojego ogrodnika" na nowo polubiłam jeździć na moją działkę. Właśnie nie chodzi o to żeby się zaharowywać tylko czerpać z tego przyjemność. Ja mam kilka drzewek owocowych trochę kwiatów i warzyw. Pomalutku sobie przy nich robię. I przynajmniej mam gdzie odpocząć.

ja mam tylko miniaturowe pomidorki i zioła ;P A i te pomidory to też w ilościach takich, żeby sobie poskubać jak się siedzi na ogródku ;P Resztę moim zdaniem nie warto, z powodów jw. Moja mama lata walczyła i potem się cieszyła jak dziecko z marchewek wielkości paznokcia i botwinki ;P

Gość ssssddddddddddddddddddddd
a my mamy działkę i swoje warzywa, ale nie dlatego, żeby oszczędzić czy coś, tylko po prostu lubimy w ziemi grzebać ;)

Gość bziku miku
a ja bez walki mam normalną dorodną marchewkę i inne warzywa trzeba sie dobrze postarać, zeby coś wielkości paznokcia urosło u nas gleba też jest kiepska, a i bez nawozów wszystko rośnie, poza ziemniakami i burakami, bo mam za mało miejsca