Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dmwgjgt

Segregacja śmieci-idiotyczny sposób ściągania kasy przez państwo z obywateli!

Polecane posty

Gość dmwgjgt

Segregacja jest nieuzasadniona i absurdalna! Ponieważ my posegregujemy swoje śmieci, a przyjedzie śmieciara i (sic!) wszystko jest wzięte razem z powrotem! Rząd chce wyskubać ostatni grosz z kieszeni biednych obywateli, wprowadzając drakońskie stawki i absurdalne przepisy!!!

Gość uiyuyuyuuu
to prawda ale jakos nikt nie protestuje :/ za to o dziwo jak kilka dni temu byl w wawie jakis turniej sportowy czy cos to przyszly tysiące :O

Gość uiyuyuyuuu
Biest ale w DE zarabiają 4 razy wiecej od nas.

Gość qwewqeqweq
ja jestem za segregacją, tylko za takie smieci sie przeciez ni epłąci, normalnei to oni jeszcze dopłacają

Gość Adam z Doliny Roztoki
Dziwne, bo u mnie po śmieci segregowane jeździ inny samochód i wrzucaja na pakę śmieci w związanych workach więc raczej nic się nie miesza.

Gość Obywatelka Warszawy
Segregacja śmieci mnie rozwala i ogólnie szukam informacji o tym jak obejść przepisy, by jak najmniej płacić, dlatego interesuje mnie segregacja, ale bez NADpłacania. Znalazłam niedawno taką stronę: http://ekominimalizm.pl/ekologia/segregacja-smieci.html, gdzie właśnie jest takie podejście - czyli mniej kupować, mądrzej kupować i być ekologicznym, segregować odpady, ale robić to mądrze. Zapowiadają, że niedługo napiszą o kompostowaniu, co mnie szalenie interesuje, a i pozwoli zaoszczędzić kasę. Do tego strasznie podoba mi się to podejście związane z rozwojem osobistym, by być świadomym obywatelem, a nie tylko trybikiem machiny urzędasów. Powinniśmy jako obywatele nie dać się ogłupić, bo jeśli sterują nami niezbyt mądrzy ludzie, to wcale nie znaczy, że my musimy się na to zgadzać.

Gość gość
Ja nie widzę w tym problemu. Obudowałem śmietnik z firmą olto, dokupiłem dwa kontenery i nie sprawia mi problemu segregacja śmieci :)