Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Franczeska93

SOCZEWKI KOLOROWE czy wiecie

Polecane posty

Gość Franczeska93

Witam serdecznie!!! czy orientuje sie ktos z was czy w polsce latwo jest sie zaopatrzyc w soczewki kolorowe indywidualnie dobrane? wygladaja one wtedy naturalnie,a te "uniwersalne" sztucznie wygladaja:/

Gość Franczeska93
nikt nie wie do jasnej anielki ;p

Gość musisz pojsc do gabinetu
w ktorym spokojnie przymierzysz wszystkie kolory i wybierzesz ten, w ktorym bedzie Ci najlepiej. Kolor ktory uzyskasz, jest wynikowym Twojego obecnego i koloru samej soczewki. To tak, jakbys oba kolory mieszala. Soczewka barwna nie jest jednolita bowiem, a polprzezroczysta. Dzieki temu efekt jest naturalny i (chyba) wieksza jest przepustowosc tlenu i wody, w odroznieniu od efekciarskich soczewek z gwiazdami itp.malunkami. Tych nie wolno nosic zbyt dlugo z tego co wiem.

ja tak dobralam odcien u Skorupskiego w Poznaniu. Pewnie w kazdym wiekszym gabinecie w Twoim miescie, w ktorym mozna nie tylko kupic soczewki, ale i przejsc wizyte kontrolna u lekarza, powinni miec takie "przymiarki" w ofercie

pojawily sie jakis czas temu na rynku niedrogie soczewki podkreslajace naturalny odcien soczewki, ale chyba tylko przy ciemniejszych sie sprawdzaja. Ja mam naturalnie zielone i efekt nie byl naturalny. Cala rzecz polega na tym, ze soczewka nie cala jest barwna, ale tylko jej obwodka. Brazowe i piwne ladnie podkresli. Chyba....Bauscha to byla produkcja..? Nie pamietam...

Gość Franczeska93
chodziło mi o rozmiar soczewki poniewaz kazdy ma inny kształt oka.I dlatego moje pytanie brzmi :czy wiecie moze czy mozna zamowic soczewki kolorowe konkretnie zrobione dla mnie?

wszystko mozna, ale bedzie to sporo kosztowac. Skad wiesz, ze masz nietypowa krzywizne? Badal Cie juz okulista pod katem doboru soczewek?

Gość franczeska93
nie, nie badał mnie zaden okulista.Po prostu wydawało mi sie, ze kazdy powinien miec dobrane indywidualnie soczewki pod siebie,nie wiem nie znam sie za bardzo na tym..a wiesz moze gdzie mozna sie zbadac i od razu zamowic dla siebie takie soczewki?nigdy nie slyszałam gdzie takie mozna zamowic eeehhh :/

eeee, to sie nie przejmuj, na pewno problemu nie bedzie :) ale najpierw musisz wybrac dobry gabinet okulistyczny zeby Cie zbadano i dobrano odp.parametry. Dioptrie tez beda inne, niz w okularach, bo soczewka lezy bezposrednio na oku i ogniskowa sie zmienia. I tzw.krzywizne oka sie mierzy. Wiekszosc z nas ma taka sama, chyba ze masz astygmatyzm. W kazdym razie idziesz najpierw do okulisty, a kiedy znasz juz wszystkie "namiary" kolejne soczewki mozesz przez neta szukac. Ale pierwsze nie, bo nie trafisz z wymiarami i bedzie dupa ;) poza tym okulista, zanim Cie z gabinetu wypusci, musi nauczyc Cie zakladac soczewki i zdejmowac. Wytlumaczyc jak je czyscic itp.

Gość franczeska93
Dziękuję jestescie kochane ;)