Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolinen

chcę zajść w ciążę (dla nowych dziewczyn)

Polecane posty

Gość Nemezis626
Problem polega na tym, że mieszkam w Norwegii a tutaj patologią ciąży czy leczeniem niepłodności zajmują się po minimum 3 poronieniach, a ciąża biochemiczna to dla nich obce zjawisko... Dla nich, jeśli serce nie bije - ciąża nie istnieje... Brzydko mówiąc, jajko to jajko dla nich więc mają mnie za wariatkę, lekomankę itd jeśli domagam sie leków... Wcześniej od razu jeśli podejrzewałam że się udało, brałam dupka i leżenie... nie pomagało... A co do męża - zdrów jak ryba... Ale lekarz zasugerował mi jeszcze jedną możliwość... powiedział o wrogości śluzu... mówił że czasem się tak zdarza że konkretni partnerzy nie mogą mieć ze sobą dzieci gdyż plemniki są "zabijane" przez śluz... a już z innym partnerem - pyk i jest... Ale nawet nie chce mi się o tym rozmyślać ;) Już się chyba pogodzilismy z tym że może się nie udać... Prawdę mówiąc jesteśmy ze sobą ponad 4 lata i NIGDY, choćby raz się nie zabezpieczyliśmy... nigdy, zero... i to aż niemożliwe żeby się nie udawało...

Gość Alaa66
Mackowa Madzia fajne imię :) Mam lenia za dużo piszecie. Nie ogarniam odlaczam się laski. Będę czytać

Kasik85 to żyjesz w biegu :)przynajmniej czas szybko Ci leci :) :* & Stymulowana mówisz, że w Sylwestra "wybuchne"? :) jesteś kolejną osobą która tak mówi.Ostatnio męża ciocia tak mi przepowiedziała :) osobiście też myślę że urodze wcześniej.. Zobaczymy co w piątek powie lekarz :) Jak się czujesz? Mi troche przeszło i koło 17 pojechaliśmy z P na małe zakupy.. Teraz troszkę ból wrócił.. & Margaret to teraz zabierajcie się do przyjemnej pracy :) & Mamaniemama Twoja historia wycisnęła mi łzy z oczu :( jesteś cholernie dzielną i silną osobą. Cieszę się,że Cię poznałam:*:*:* Kochana do lekarza idę w piątek. & Mackowa Twoja mała pokazuje charakterek :) zadziorna dziewczynka nam się tu urodzi :)

Matko trzeba wam chyba ustalic jakis limit, zeby zapisac dwie strony a gdzie tam koniec dnia, i zas bede siedziec do 23 i wam odpisywac :P ustawiam limit trzech postow na kazda na dzien! :P bo sie potem wyrobic nie moge z czytaniem :P a bron Boze nie czytac dwa dni, to esej do czytania normalnie :P & Mackowa dokladnie, mnie zezarly by chyba wyrzuty sumienia ale nie mnie ja oceniac, kazda z nas jest inna i wie co jest w stanie zniesc a czego nie. Szkoda tylko tego dziecka, bo jak mysle co te dziecko a przeciez juz i nie takie male bedzie czulo, myslalo, balo sie.. to ciary mi przechodza. To bylby chyba glowny argument mowiacy u mnie nie. & Jovanko tak to jej pierwsze wyczekane dziecko, bo dlugo czekala na rozpoczecie staran, bo ponad rok, zeby zapewnic w miare odpowiednia sytuacje finansowa. Ja chyba tak jak mowisz zylabym ta nadzieja ze jednak bedzie dobrze. & Agniesia ja tez mam wizyte 15 grudnia :) i Mackowa rowniez ;) u mnie to bedzie 17tydzien i 6dzien :) i licze ze dziecie pokaze co ma miedzy noziami :P & Mamaniemama nawet nie probuje wyobrazic sobie jak trudne bylo te pozegnanie.. :( ale masz cudownego meza ktory wspiera Cie takimi slowami, trzeba sie usmiechnac i zyc dalej :* & Mackowa wizyte mam na 16.30 wiec ja poczekam troche dluzej niz Ty ;) & Z tymi chlopami to czasem gorzej jak z dziecmi.. przyrzekam ze za chwile dentysta mu juz nie bedzie potrzebny...

Gość gość
IZA85 :) Hej kochane. Nie macie litości :) Prosiłam wczoraj żebyście nie pisały tyle i co? I nic! Nie słuchacie mnie w ogóle :P Ja dzis miałam pierwsze spotkanie z położna :) Fajna kobitka :) Wzięła moc do badania i wyszło mi ze mam podwyższone leukocyty :( Z tym ze tutaj badają mocz takimi paskami i jak z nich cos wychodzi nie tak to dopiero wysyłają do laboratorium. Wiec moje poszło do laboratorium i 4 ampułki krwi do badania :) Czekamy teraz około 10 dni na wyniki. Jesli bedą w normie to spoko, a jesli nie to bedzie do mnie dzwoniła i ustalimy spotkanie po jakies leki pewnie! Założyła mi kartę ciazy, zmierzyła ciśnienie które póki co jest idealne i póki co tyle. Następne spotkanie z położna mam 14 stycznia ale dlatego ze jedziemy do polski i termin wizyty wypada akurat w tym czasie jak będziemy w Polsce, dlatego na styczeń przełożyli wizytę. Jutro usg. Kasik i Brzoskwinka ja najwcześniej z Was pojawię sie na forum z wieściami :) Wizytę mam o 8.15 mojego czasu wiec w Polsce bedzie 9.15 :) Ale zanim sie tam ze wszystkim ogarną i zanim ja wrócę do domu to najwcześniej o 11 - polskiego czasu - sie do Was odezwę. Bądźcie cierpliwe, na pewno sie pokaże :) Xx AdaAdelajda przykro mi ze zobaczyłaś 1 kreskę :( Ale kochana póki @ nie ma to jest nadzieja :) :* Xx Mackowa juz dawno myślałam nad tym zeby branże zmienić :) Nawet moglibyśmy cos otworzyć bo mamy odłożona kasę ale ja nie mam pomysłów co?? Nie wiem co by sie tu rozkręciło i utrzymało?? Xx Brzoskwinka ja tez bym ten mój zostawiła ale mam mały dom i nie mam juz miejsca na nic. Ja bardzo chętnie bym sie przeprowadziła do czegoś większego :) Ale mój M dziwnie na mnie patrzy jak o tym wspominam :) Pewnie nie chce mu sie przeprowadzać. Ale ja nawet porządnego miejsca na wózek nie mam :( Bedzie stał w malutkim salonie połączonym z kuchnia bo tylko tak jest miejsce. Moze sie przekona :) Xx Kasik pewnie ze sa kurierzy. Czasami wysyłamy paczki do polski. Ale czasami jak te paczki przychodzą to sie zastanawiam czy oni je przewozili. Kartony porwane, folia podarta :( Masakra :( Juz sobie moge wyobrazic jak połamany wózek bym dostała :) Oni normalnie tymi paczkami rzucają :( Porażka z nimi :( Xx Agniesiu mi widać brzuch ale ja juz pisałam wcześniej ze połowa mojego brzucha to tłuszczyk :) No ale faktycznie spory jest :) :) Moze tam bliźniaki siedzą i dlatego :) :D

Gość Anka___123
Hej :) ale dziewczyny dużo piszecie :) Jestem tu nowa, ale też zaczynamy z mężem starania o drugie dziecko. Córka Antonina ma już 1,5 roku za to ja 32 wiec postanowiliśmy starać się o drugie dziecko, może tym razem będzie syn ;)

Gość gość
IZA85 :) Dziele wiadomości bo pisze z telefonu i nie chce aby mi sie wszystko usunęło :) Xx Żoneczka bardzo sie cieszę ze z Wami wszystko dobrze :) To najważniejsze :) Super :) Xx Nemezis a brałaś np luteinę na utrzanoe ciazy?? Xx Olala i Stymulowana biedne jesteście ;( Życzę Wam aby wszystkie bóle szybko minęły :) I żebyście mogły do nas pisać :) Xx Olala czekamy na zdjęcia pościeli. Juz doczytałam ze zdjęcia na mailu :) Juteo zerknę :) Xx Stymulowana my poprosimy jeszcze zdjęcia z Olisiowego pokoju :) No teraz jak jeszcze fotel dostawałas to juz w ogóle :) Xx Margaret super ze wszystko jest ok i ze macie zielone światło. Jak tylko maz bedzie w domu to działajcie :) Koniecznie :) Xx Mamaniemama rozbeczałam sie jak dziecko ja przeczytałam jak pozegnaliscie sie z Tymkiem :( I jego ostatnie spięcie mięśni :( Łzy mi lecą jakbym kran odkręciła :( Ja nawet nie jestem w stanie wyobrazic sobie co Wy wtedy czuliście :( I teraz te piękne słowa które Twój K mówi - żebyś dała sie Tymusiowi spokojnie bawić..... :( Moge sie tylko domyślać jakie to ślą Was trudne było :( Ale wiem jedno ze postąpiła bym dokładnie tak jak Ty :) Nie usunęłabym!!! Choćby nie wiem jak mnie namawiali na usunięcie. A ja wlasnie jutro mam usg. Zaciskajcie mocno kciuki :) Xx Pita rozumiem Cie doskonale ze nie chcesz znowu zobaczyć 1 kreski :( Ale moze warto?! Szczególnie ze wtedy w pracy musiałabyś uważać i w ogóle?! Nie namawiam :) Ja w sumie czuje sie spoko :) Nie chwale sie ze mdłości przeszły, bo jak sie wczoraj pochwalilam to dzis z rana jak Mnie chwyciło to myślałam ze pawia puszczę :P Odnośnie mojej pracy to gadałam ze znajoma i ma sie zastanowić czy mnie zastąpi, ale najpóźniej do końca stycznia będę pracowała :) Xx Nemezis to ja juz Cie rozumiem :( Ja mieszkam w uk i tutaj do 12 tygodnia dla nich ciąża nie istnieje i tez nie dają nic na podtrzymanie. Na szczęście u mnie jest duzo polskich przychodni i z ta ciąża poszłam od razu Do polskiego gina. Dostałam progesteron i cieszę sie teraz ciąża :) Poprzednia niestety poroniłam :(

Gość gość
IZA85 :) Anka witaj :) Póki co to moge napisać ze mocno zaciskam kciuki za owocne starania :) :) I zgadzam sie z Tobą ze dziewczyny za duzo piszą :) Wczoraj wieczorem wszystkim odpisywalam, a dzis juz ponad godzinę siedzę i odpisuje :) Za duzo kochane piszecie :) Litości :) :P

Gość zdesperowanamama
MaćkowaŻona, Nie wiem czy to bylo do mnie bo ją nic o usg nie pisałam:) I nie wiem ile moja msma miała usg;) wiem tylko że też miała problemy z zajsciem w ciążę, ale lekarz przepisał jej jakieś leki (moim zdaniem dał jej witaminy) no i jestem! :-D &&&&& a co do usg to ją w ciazy miałam tylko 2x robione jedno w 5mc drugie dwa dni przed porodem, ale to wina mojego lekarza, na szczęście już nie pracuje, bo został zwolniony po tym jak prscowal, i badał pacjentki pod wpływem % :-( &&&&& Także ją o płci dziecka dopiero dowiedziałam się dwa dni przed rozwiązaniem, bo w 5mc, na usg synek mi się źle ułożył, i nie było widać ;)

Gość zdesperowanamama
Anka___123, no to super że się zdecydowaliscie, trzymam sa was kciuki ;)

Gość zdesperowanamama
mamaniemama, aż mi się oczy spocily :(:(:(:(:( Wdpolczuje ci, nie mogę sobie nawet wyobrazić twojego bólu jaki musialas czuć wtedy :(:(:( Na prawdę ci współczuję, ale i ją bym wolała w takiej sytuacji urodzić, i przynajmniej przytulić swojw dzieciątko. Nie chciała bym mdo końca życia mieć wyrzutów sumienia, że a mozr by dziecko przeżyło, może by teraz było że mną. NIE,wolała bym urodzić.

Gość gość
Brzoskwinko imie Wiktoria do nie dawno bylo wymarzone moje ale od dziecinstwa mi sie podobalo wiec juz mam dosyc heheh tego imienia, i do tego kazdy ma Wiktorie. Ola no Lilianka mi sie marzy i jak urodze kiedys corke to bedzie Liliana :):) PAOLA

Gość zdesperowanamama
Nie mogę zasnąć, ciągle myślę o tym co przytrafiło się mamaniemama :-( &&&&& Dziewczyny a czy może być tak że nie mogę zsjsc w ciążę po przez to że długo się leczylam na chorobę i praktucznie 2 lata bralam antybiotyki, x jakimiś tam przerwami, w listopadzie 2012, miałam operacje, 3 tomografię komputerowe i dwa renosansy a po operacji miesiąc w szpitalu i faszerowanie lekami, jak wyszłam to jeszcze do końca roku bralam antybiotyki ale w zastrzykach. No ale przez cały 2013 nie bralam żadnych leków już, teraz w tym roku w marcu, druga operacja, ale już bez leków, i do tej pory nie biorę. Nie wiem czy może to ma coś wspólnego z ciążą a raczej problemem z zajściem, jedno wiem popsuty mam żołądek od leków :-(

Gość MaćkowaŻona
Zdesperowana mama mój post tyczył się Twojej wypowiedzi, cytuję: "pisaliscie dziewczyny o porodach, a mi się przypomniało, cztery lata temu jak leżałam na porodowce to była taka pani, która piąte dziecko rodziła, i opowiadała, że w pierwszej i drogiej ciazy poronila a chodziła w tych ciazach do lekarza. e kolejnych ciazach przestała chodzić, przez całe ciążę żadnych badań i witamin, i tak przez pięć ciąży, jedynie co to przy porodzie jechała na pogotowie, rodziła i do domu" :) nawiązałam do tej kobietki :)

Gość gość
Albo jak ja mam dosyc juz imienia Kuba. Kochalam te imie do nie dawna, od dziecka az do 2mies wstecz. Juz mialam bzika na punkcie tego imienia az mi sie znudzilo, wiec poki nie mam dziecka nie moge myslec nad imionami bo juz te dwa piekne imiona mi sie znudzily. ;p nad imieniem Jakub juz mialam obsesje hehe :) Ej no @ brak do ch... pana ! .... PAOLA1801u834894737590752

Gość gość
mamaniemama przykro mi:( co Ty musialas biedna czuc ;( mam ciarki i lzy mi cisna sie na oczy... Paola

Gość MaćkowaŻona
Zdesperowana mama kurcze to masz dość trudną sytuację :| nie mam pojęcia co Ci poradzić :| pochodź po lekarzach, porób badania wszystkie możliwe, powtórz te które miałaś ostatnio robione. Czy te operacje były w okolicach brzucha? Może Ci się jakieś zrosty porobiły? Może jajowody niedrożne? Rety rety nic więcej póki co mi do głowy nie przychodzi :| A co do poprzedniej ciąży to miałaś przynajmniej do końca niespodziankę, nawet można by rzec kinder niespodziankę :)

Gość zdesperowanamama
operacje nie były w brzuchu nawet nie koło brzucha tylko że tak powiem w głowie. no ale zastanawiam się antubiotyku przy długim stosowaniu nie mogły jakiś na to wpłynąć. Pierwsza ciążą to było cc ale raczej tam wszystko ok było, zrostow żadnych, a blizną ładnie się zgoila. Bo też myślałam czy przez to cc mam terax problemy...

Gość zdesperowanamama
MaćkowaŻona a do tej kobiety, ale ona bała się chodzić do lekarzy bo dwie poronila, jak cakiem przestała chodzić, to i piątkę dzieci urodziła zdrowe:) Przy mnie rodziła piąte bo leżałam na przeciwko sali porodowej i wdzystko słyszałam :-/10 min i dzidzius był ba świecie że tak powiem gładko jej poszło :)

Gość Nemezis626
Brałam luteinę i dupka jednocześnie... Miałam je jeszcze z zapasow po poprzednich ciążach... tutaj jest jedna polska ginekolog ale nie przyjmuje tylko w szpitalu zajmuje sie najostrzejszymi przypadkami... podobno wybitna specjalistka ale umówienie się do niej jest raczej nieosiągalne... wiele dziewczyn próbowało...

Gość zdesperowanamama
znów stronka nie przeskakuje ?:)

Dzień dobry! Piszę choć nie wiem czy strona zaraz przeskoczy czy nie, czy już dzisiaj pisałyście czy nie.. & IZA i jak po wizycie? Widziałaś maleństwo? :) & Anka 123 witamy w naszym gronie :) ile czasu się już staracie czy to początki? & Stymulowana a ja patrzyłam nie dawno na olx fotele, bo nie mam gdzie karmić, tzn mamy tylko łóżko ale to też wąskie, i nic nie znalazłam.. :/ Prześlij nam zdj jak się lepiej poczujesz :*:* & Zjadłam na śniadanie płatki z mlekiem i teraz znowu boli mnie brzuch, chol*era jasna :/ a mała od wieczora się nie rusza :/

Gość zdesperowanamama
durna str. od wczoraj nie przeskakuje.

Hej kochane :) A co Wy nic nie piszecie?? Czy strona przeskakuje i nic nie widać? :(

Gość zdesperowanamama
no co jest z ta strona! :-| :-|

Gość zdesperowanamama
no co jest z ta strona! :-| :-|

Gość brzoskwinka14
IZA jak tam?;p pisz nam tu szybko;*

Gość olala2013
Brzoskwinka pościel jest delikatna dlatego już też mi się podoba :) nie moge tylko doczekać się kiedy wszystko przyszykuje..