Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolinen

chcę zajść w ciążę (dla nowych dziewczyn)

Polecane posty

Paola no pi*z*d*z*i nie ziemsko :( Cholernie wieje taki zimny wiatr :( Ja dziś swoja czapkę i rękawiczki przeprosilam :) Jeszcze ciepły swetr na dojazdy do pracy muszę przeprosić :)

Gość wojtkowa
Iza85 , ja polecam psy długowłose, po pierwsze nie linieja nie masz bałaganu w domu z fruwającą sierścią a po drugie nie uczulają, więc jeżeli masz/ starasz się o dziecko to nie będzie problemu z alergią. Takeigo psa strzyżesz średnio raz na 3-4 m-ce i po kłopocie :) a Jack fajna rasa ale strasznie sierść się wbija w ubrania. To takie moje spostrzeżenia z życia zawodowego :)

Gość zdesperowanamama
iza, kup psa:) Że chyba chcesz aby suczka ci szczeniaki później przyniosła :) Mi się podobają haskie :)

Nemezis626 - pomyślałam sobie teraz o jednej rzeczy. Ale przedtem mam pytanie: czy Ty sama zdiagnozowałaś u siebie ciąże biochemiczne, czy może powiedział Ci to jakiś lekarz? Może masz rację, a może nie. Kiedyś gdzieś wyczytałam, że niektórym kobietom skacze hcg przed @. Nie to, że teraz tak masz, ale może wcześniej tak było? Może wcale nie jest tak, że Twój organizm zwalcza każdą ciążę jak piszesz? Szukam pozytywów no i tak wydumałam teraz;). IZA - matko, czym tym razem Cię wkurzył?:/ Paola - nie wiem czy się cieszę, chyba nie;). Raczej mi ulżyło, bo trochę się obawiam ciąży zaraz po cesarce, tylko o to chodzi. No i przejrzałaś mnie na wylot - paradoksalnie czuję zawód. Nie jakiś ogromny, ale tak;).

Gość wojtkowa
a co do płci, suki są wierniejsze tzn nie uciekają tak samo jak psy się przywiązują, jeżeli nie chcemy mieć szczeniaków to suczkę sterylizujemy, żeby nie było ciechcianej ciąży a przede wszystkim problemó z hormonami z cyzm się wiąże np ropomacicze które może okazać się dla pieska bardzo niebezpieczne. a psa najlepiej kastrować jeżeli nie jest przeznaczony na reproduktora, kiedyś jedna pani doktor wytłumaczyła jednemu panu po co się psa kastruje" Jak pan chce sobie pouzywac to idzie pan do żony i robi co trzeba, a ten pies ciągle chce, a nie może" to tak żartem, a na poważnie to może u psa również dojśc do wielu schorzeń , nowotworów itp, pamiętajmy że psy żyją stosunkowo krótko i lepiej wykonać zabiegi sterylizacji cyz kastracji wydłuża to ich zycie

Gość gość
Iza nie znam sie na rasach ale bierz psa a nie suke. Cieczki i te sprawy dodatkowo troszke lipa. Ja juz mam zestaw zimowy, buty moze w uk kupie. No fakt dziwny cykl. Oby juz sie nie powtorzyl:( Paola

Gość Nemezis626
Jovanka... no kotów ja też nie lubię... są takie chytre i fałszywe. wolę psy :) Ale kiedyś miałam cały zwierzyniec! szczury, patyczaki, papugi, modliszki, chomiki i co tylko jeszcze wymyśliłam :) teraz mam wspaniałego psa, chociaż nie wiem czy to pies czy pluszak (2,7 kg) ;) A mam możliwość kupienia testu... z tych dostępnych również w polsce są tu testy clear blue digital i doc morris... są czułe, to 10. a te przywiozła mi kolezanka, i tak je właśnie próbuję skończyć :) w czwartek/piątek jeśli @ nie przyjdzie, siknę ten ostatni pre test i jeśli znowu zobaczę cień cienia... to kupię w piątek 2 inne, różnych firm

Gość zdesperowanamama
Nemezi trzymam kciuki !!! 😍 &&& dziewczyny ją dwa lata temu miałam tak ( nie planowaliśmy i nie staraliśmy się o dzidziusia) Ale w styczniu mialsm @ w lutym brak, a w marcu mqsakra, silna @ wręcz się "lało" byłam blada jak lodowka ledwo na nogach stalam, myślałam że zemdleje. mąż miał mnie do szpitala zawieść ale się bałam :-o Myślicie że to mogła być ciążą biochemiczna ?

Dobra, zrobiłam coś, czego się NIE ROBI! Wyciągnęłam z kosza test (po 10-ciu godzinach) i jest druga blada, rozmyta kreska. Tylko że nie pośrodku tej literki T, a między C i T. Boże, nie miałam pojęcia, że będę takie cuda wyprawiać:):):). Wiem, wiem - to nic nie znaczy;). Ale tak z ciekawości w sumie poszłam;). Męża w domu nie ma, ja nie mam co robić i łażę po domu, szukając sobie cichego (co by dziecka nie obudzić) zajęcia. No i wynalazłam:).

Gość zdesperowanamama
jovanko z tego co wiem to po 15 min jak się pojawi 2 kreska to się nie liczy :) Ale cuda wyprawiasz :) :*

Dobra, dość tego wymyślania. Wiem, że obiecałam jeszcze Wam przygotować szczegółowe informacje i wskazówki na temat urlopów macierzyńskich+wnioski, ale tak mi się cholernie nie chce tego teraz zgłębiać...:( A wiecie, że jak już się wezmę to przygotuję Wam to jak elementarz dla pierwszoklasisty, rzetelnie i profesjonalnie, najlepiej jak umiem!;) No ale nie dziś, nie mam siły myśleć. Ale obiecuję, że zasiądę do tego w najbliższych dniach. Teraz tak - która pierwsza będzie z tego korzystała? Grudniówki czy styczniówki?

Zdesperowanamama - no też mówię, że wyprawiam:) I te 15 minut to już za dużo, na moim teście było wyraźnie napisane, że jeśli po 5-ciu minutach nie pojawi się kreska to odczekać jeszcze minutę, więc lekko przesadziłam;). Nie no, żartuję sobie przecież - wiem, że to wynik utlenienia się moczu, spoko;).

Gość zdesperowanamama
nemezis, mam kotq do tego tudego i mnie wkurza, ciągle mialczy je śpi i za przeproszeniem, ale ostatnio mi sra po kontach, a to dorosły kot i uczulam go że do kuwety albo nq dwór, za to małe kotki sa sliczne, i słodkie. :) A patyczakow to ją nie rozumiem toż to nie wiadomo co, jakiś robak :)

Gość Nemezis626
Jovanka, pierwsza ciąża była potwierdzona przez lekarza. cykl wtedy trwał baaaardzo długo... Normalnie mam cykle około 32 dni... gdyby hcg skakało, nie wpływałoby to na długość cyklu. Ale jeśli robię test, jest pozytywny, a cykl trwa 45 dni i zdarza się to raz na pół roku to wątpię że to jest przyczyną. Ale sama znalazłam iskierkę nadziei. Wpisałam w wyszukiwarce "pozytywny test pre test" i wiecie co zobaczyłam? że na 99% zdj są bledziuchy... było zdj zrobione kilku testom (wszystkie z tej samej próby moczu) i ten durny pre test wyglądał jak negatyw przy pozostałych... nigdy wcześniej go nie robiłam więc nie wiem, ale mam jakąś iskierkę nadziei :) chociaż te moje to takie blade że aż nie wiem czy sobie nie wmawiam... na zdj bez obróbki, kontrastu itd nawet nie widać... a wiecie co zrobię jeśli @ nie przyjdzie? w czwartek sprawdzę ten test z czystą wodą... zobaczę czy te cienie to od wilgoci czy od hcg bo to dla mnie mega podejrzane... ;) ale jestem inspektor gadżet :D

Gość zdesperowanamama
miało być i do tego rudego. tel mi słowa zmienia :)

Gość zdesperowanamama
nemezis czemu dopiero w czwartek zrobisz z czystą woda ? nie jesteś ciekawa jaki będzie tego efekt ?

Gość Nemezis626
zdesperowanamama, masz rację, to takie patyczki... a jak to się rozmnaża?! łoooo... nam życzę takich sukcesów reprodukcyjnych... z 6 patyczaków zrobiło mi się z 300 nie wiem kiedy :D Wojtkowa, skoro znasz się na psiakach to może wiesz czemu mój pies a właściwie suczka jest dziwna :D Kiedy ją kupowałam, była mniejsza od innych szczeniaków w miocie ale nieznacznie... Mama sznaucer mini, tata sznaucer mini... Moja przyjaciółka kupiła pieska z tego samego miotu.psiaki mają teraz prawie 4 lata... jej pies waży 6 kg a mój 2,7... no jak pół kota :D takie to małe... :) i nikt nie wie dlaczego.

Gość zdesperowanamama
Nemezis zobacz jaką opinię o tym teście znalazłam tiktaktuk (1 opinia) 22 października 2012 | 01:10 Nie polecam. Ja tym testom nie wierzę. Tzn. wydają mi się zdecydowanie mniej czułe niż inne, które robiłam. Gdy na innych (różnych firm) wychodziła mi bladoróżowa kreska, ten wychodził negatywny, gdy na innych mocno bordowa - ten pokazywał bladoróżową. Dodał mi tylko stresów. &&&&& Może jesteś w ciazy :) tob test innej firmy :)

Gość Nemezis626
zdesperowanamama... masz rację... już ide... :D

Gość zdesperowanamama
daj znać tylko:) Bo umieram z ciekawości;)

Gość Nemezis626
wiem wiem, naczytałam się tych opinii że ogólnie, te testy są g**** warte... idę spróbować z wodą... jak będzie cień po wodzie... to czekam na @ i będę szczęśliwa że zużyłam to badziewie :D

Gość wojtkowa
nemezis, jeżeli masz psa z rodowodem , to może to za sprawą dziadków? genetycznie może być to uwarunkowane :) a ja mam wrażenie że @ przyjdzie , zaczeły mnie bolećź piersi mam wzdęty brzuch jak przed @

Gość zdesperowanamama
str się zaciela - w takiej chwili :-(

Gość gość
Jovanko idz na bete jutro moze cioo ;);* Paola

Gość gość
To ja IZA85 z telefonu, gdzie nie umiem sie logować :) Wojtkowa ja wlasnie chce krótkowłosego bo miałam kiedyś mieszankę golden retrievera z bernenskim psem pasterskim i kudły miałam nawet w lodowce :( wrrrr. Piesio był cudny ale jak Kuba zaczął chodzić na czworaka i pare razy z buzi wyciągałam mu klaki (a odkurzalam 2 razy dziennie) to stwierdziłam ze dość :( Znalazłam mu pana z wielkim domem i olbrzymim ogrodem i musiałam go oddać. Plakalm pare dni ale po paru miesiącach widziałam mojego psiaka z tym panem i byłam zadowolona ze tam trafił. Pies dla tego gościa był najlepszym przyjacielem, był zadbany, nakarmiony i to mnie pocieszyło. Dlatego teraz chce z krótkimi włosami. Xx Zdesperowanamama jesli suczka to na zastrzykach by była zeby cieczki nie miała :) Xx Wojtkowa myślałam wlasnie tez o sterylizacji?! I chyba to zrobimy w razie czego :) Xx Jovanka zanim pojechałam z Kuba po zakupy to chciałam sie upewnić ze nie mam dla niego żadnej kurtki od mojej siostry. I u Kuby w pokoju na szafie stoi pudło z rzeczami dla niego, ale było do połowy puste, wiec zaczęłam je ciagnąć z tej szafy. Wiem ze muszę uważać na siebie wiec nie dźwigalam go tylkopo szafie puściłam na dół i podtrzymywalam je. Dorzuciłam tam kolka ciuchów i zrobiło sie ciężkie i nie miałam zamiaru go spowrotem do góry dźwigać. Poprosiłam M zeby je wsadził na szafę a ten do mnie kto je sciągał (bo nie było go w domu jak wybierałam sie po zakupy). Mowię ze ja ale było prawie puste. To usłyszałam od niego "tylko żebyś mi pozniej na razie co nie beczała!!!" No myślałam ze mu przywale. Powtórzył mi to dobitnie jeszcze 3 razy!!! Ale to ze w pracy odkurzacze targam na 2-3 piętro to spoko. Jak nie jeden odkurzacz w pracy cięższy od tego pudła!! Wrrrr Moje hormony buzują ;) Xx Paola jak masz możliwość to buty kup w Polsce. Tu jest totalne bezguście i ja dla siebie 2 miesiące szukałam. Chyba ze ja taka wybredna jestem :) Xx Nemezis ja bym kupiła clearblue. Ja je kupowałam ale u mnie miały czułość 25 i bladzioszki wychodziły. Xx Zdesperowanamama ja myśle ze u Ciebie mogło byc to :( Skoro miałaś taka @ i prawie myślałaś to mysle ze tak :( Xx Jovanka wracają wspomnienia sprzed ciazy z Kacperkiem? ;) Czekanie na 2 kreski i wyciąganie testów ze śmietnika ;) A moze powtórz test za pare dni jak@ nie bedzie? Moze za wcześnie zrobiłaś? :)

Jezu Jezu. Ja was przez tą ciążę nie rozumiem. Paola pechezyk 2 cm jaki ciążowy czy owulacyjny. Bo nie potrafiłam sie skupić jak cię czytałam. O co to chodzi dokładnie. Oooo Jovanka test jedna kreska , potem druga ale w nią nie wierzysz ? Ja to nie kumam. To będziesz powtarzać test? Ooooo A ja wróciłam od lekarza zjadłam pogadalam z M i pisze. Otóż: moj syn na piękne dwa jaja i koncoweczke i nie da sie juz tego ukryć. Serduszko ok, bicie 150, wątroba ok, nerki ok. Ale jest większy o tydzien. A waży 1750 g. Robił ustami rybkę jakby szukał piersi. Zaciskal piąstki, i Caly czas sie wiercil. Ooooo dobra ile spac bo ciężki Dzien byl. Padam dobranoc.

Gość gość
IZA85 :) Strona przeskakuje? Sprawdzam :)

Gość zdesperowanamama
iza, ją już wtedy podejrzewalam że coś nie tak :( I miałam właśnie takie przypuszczenie, tylko nie wiedziałam że to się nazywa ciążą biochemiczna. Ale teraz do tego wracać nie będę. Trzeba żyć dalej.

Gość Nemezis626
Iza, tutaj clear blue tez są 25. 10 to te doc morris :)

Gość gość
IZA85 ;) Zoneczko bardzo sie cieszę ze Wasz synuś zdrowy :) I z jajami :) Super czytać takie wieści :) :* Xx Nemezis i jak z woda?