Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iyh;iug;igy

jak reagować gdy dziecko nie reaguje

Polecane posty

Gość iyh;iug;igy

dziecko 2l; jak nie chce słyszeć to udaje że nie słyszy; jak reagować na takie zachowanie?

Gość mamamgiema
Jest na to bardzo prosty sposób :) Zrób to samo - gdy dziecko coś będzie chciało od Ciebie to udawaj, że tego nie słyszysz. Spróbuj to po prostu olać. Wiem, że może być to trudne, ale trzeba przetrzymać. Kiedy dziecko się zirytuje wytłumaczyć mu: - A widzisz jak to jest! Jak ty mnie nie będziesz słuchać, to ja ciebie też nie będę - coś na tej zasadzie - 2,3 razy i działa :)

Gość cieszyc sie dopiero gdy
ja wtedy mowie "poczekam az poprosisz o ciasteczko,tez cie nie bede slyszec" - reakcja natychmiastowa

Gość lilulilu
a może dziecko faktycznie nie słyszy bo jest zajęte zabawą? Uklęknij przed nim spójrz mu w oczy i upewnij się że ono patrzy się na ciebie i skupia na tobie swoją uwagę i wtedy mu powiedz co chcesz. Jak nadal nie będzie reagowało, to karne jeżyki itp.

Gość nie popadajmy w skrajności...
czasem dziecko gdy patrzy np. na bajke albo sie bawi to może nie reagowac. Moja córeczka tak miała kiedys. Jak widziała w tv " małego głoda" to nie reagowała na nic taka była wpatrzona w tego stworka :D

Gość adibi
podchodzisz do dziecka, lapiesz za raczki, patrzysz prosto w oczy i mowisz ze albo zrobisz to i tamto albo bedzie taka lub taka konsekwencja

Gość efefefefefef
"Zrób to samo - gdy dziecko coś będzie chciało od Ciebie to udawaj, że tego nie słyszysz" czyli zniz sie do jego poziomu, bedziecie sie obydwoje zachowywac jak 2 latki, swietna rada!